הימים שבין יום השואה, יום הזיכרון ויום העצמאות, ובקרוב גם שבועות, הם ימים שהנפש נעה בין הודיה ושמחה לבין כאב. ימים שבהם הגוף זקוק לקצת נחמה, לסירים שיש בהם ניחוח של בית, צלחת עם טעמים פשוטים אבל מלאים בטוב ובחמימות.
שני המתכונים שהכנתי לכם היום הם תמצית הבית. האחד לפפריקש עוף שיש בו גם תפוחי אדמה רכים שמזכירים את תפוחי האדמה של החמין, וגם ניוקי שסופגים את כל הטעמים. והשני שהוא הכלאה בין מרק בורשט נפלא ואורז שסופג את כל הנוזלים והופך לביס שאין מרגיע ממנו.

פפריקש עוף עם תפוחי אדמה וניוקי

2 צפייה בגלריה
yk14351210
yk14351210
(צילום: רחלי קרוט)
מה צריך:
• 5 כפות שמן זית
• 2 בצלים לבנים קלופים
• 10 שיני שום קלופות
• 6 חלקי עוף לבחירתכם
• 1 כוס עגבניות מרוסקות
• 3 כפות רסק עגבניות
• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית פפריקה חריפה
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון או גרוס
• 3 כפות סילאן
• 4–5 תפוחי אדמה קלופים
• 2 כוסות ניוקי מוכנים (נמכרים בסופר)
כך עושים:
1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
2. בסיר סוטאז' גדול מחממים שמן וצורבים את העוף, כשהצד של העור כלפי מטה, עד שהעור מזהיב יפה. הופכים לצד השני.
3. מוסיפים בצלים ושום ומטגנים יחד עד שהם קצת מזהיבים. מוסיפים את התבלינים ואת הרסק ומטגנים 3–5 דקות.
4. מוסיפים את שאר המצרכים (פרט לניוקי), מכסים במים עד ל-3/4 גובה העוף ותפוחי האדמה, ומנערים את הסיר כך שכל הטעמים יגיעו לכל המקומות. סוגרים את הסיר ומבשלים במשך שעה.
5. לאחר שעה מוסיפים את הניוקי ומערבבים בעדינות.
6. בשלב הזה אפשר לפתוח את הסיר ולבשל עוד 45 דקות או להכניס לתנור, ללא מכסה, ולאפות ב-180 מעלות במשך 35–45 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט והעוף זהוב ואדום.

עוף עם אורז ברוטב סלק

2 צפייה בגלריה
yk14351207
yk14351207
עוף עם אורז ברוטב סלק
מה צריך:
• 5 כפות שמן זית
• 2 בצלים לבנים קלופים
• 3 סלקים טריים שטופים היטב
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון או גרוס
• 3 כפות סילאן
• 4–5 חלקי עוף לבחירתכם
• 2 כוסות אורז מכל סוג
כך עושים:
1. מבשלים את הסלקים בהרבה מים עד ריכוך. מצננים וקולפים.
2. חותכים את הסלקים לקוביות בגודל שני ס"מ ואת הבצל קוצצים לקוביות קטנות.
3. בסיר סוטאז' גדול שמים שמן זית ומטגנים את העוף, עם הצד של העור כלפי מטה, עד שהוא זהוב. הופכים לצד השני בחזרה.
4. מוסיפים את הבצלים והסלקים ומטגנים יחד חמש דקות. מוסיפים מלח, פלפל וסילאן ומערבבים.
5. מוסיפים מים עד כיסוי העוף ומבשלים במשך שעה ורבע עם מכסה 3/4 סגור.
6. מוסיפים את האורז, מקפידים שהמים יגיעו שני ס"מ מעל האורז, אם לא – מוסיפים עוד מים. מערבבים בעדינות. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שהאורז רך לגמרי.
פורסם לראשונה: 00:00, 07.05.25