אם יש משהו שאני לא יכולה לעמוד בפניו אלה חטיפים. תנו לי במבה, ביסלי, בייגלה או כל חטיף קראנצ'י מלוח (וקולה קרה ליד) ואני מאושרת. יכולה לשכוח מהזמן שחלף ומהקלוריות.
אחד מאותם חטיפים שאני קונה הביתה בשנים האחרונות הוא הדבאייל – חטיף שמכינים מקמח חומוס, עם טעמים מעט פיקנטיים, שמוכרים לרוב בחנויות תבלינים בגרסה דקה או עבה. כבר שנים שאני רוצה לשחזר את החטיף הזה בבית, והנה זה קרה. ויצא וואו! אפילו את עצמי הפתעתי.
ואם כבר חטיפים, לא נכין גם ביסלי גריל ובייגלה שטוחים? בוודאי שנכין.
ביסלי גריל
מה צריך:
• 2 כוסות פסטה גריל (ללא בישול)
• 1 כפית מלח
• 2/3 כפיות תבלין גריל עוף
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כוס שום גבישי
• 1/4 כפית פפריקה מעושנת – לא חובה
• שמן לטיגון
כך עושים:
1. מבשלים את הפסטה עד שהיא במרקם אל דנטה (נגיסה אבל לא רכה לגמרי). מסננים לגמרי מנוזלים ושוטפים במים קרים. מייבשים קצת בחוץ כדי שלא יהיו מים.
2. מחממים שמן בסיר סוטאז' רחב (חשוב שיהיה בסיר רחב) ומטגנים מחצית מהפסטה עד שהפסטה מזהיבה.
3. בינתיים מערבבים בקערה גדולה את התבלינים.
4. מוציאים את הפסטה מהשמן, מעבירים לקערה עם התבלינים ומערבבים.
5. מטגנים את יתרת הפסטה עד הזהבה ומוסיפים לקערה. מערבבים שוב היטב עד שכל הפסטה מצופה. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה בחוץ.
בייגלה שטוחים
מה צריך:
• 2 ביצים L
• 3 כפות גדושות טחינה גולמית או חמאת בוטנים או חמאת שקדים
• 2 כפות יוגורט
• 2 כפות מייפל
• 2 כפות שמן זית
• 1 כפית אבקת אפייה
• 2 כפות קמח מכל סוג שאוהבים
• 1/3 כוס תבלין בייגל או שומשום
כך עושים:
1. בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בלילה במרקם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר במשך 20 דקות. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. יוצרים חור בעובי 1/2 ס"מ בשקית הזילוף ויוצרים עיגולים על תבנית עם נייר אפייה. העיגול צריך להיות בקוטר 4 ס"מ בערך, וקחו בחשבון שהחור באמצע מצטמצם אז תעשו אותו קצת יותר גדול ממה שאתם אוהבים.
3. ממלאים שתי תבניות בזילופי בייגל ואופים במשך 20 דקות או עד הזהבה. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה בחוץ.
דבאייל הודי
מה צריך:
• 1 כוס קמח חומוס
• 1/2 כוס מים
• 3/4 כפית כמון או תבלין פלאפל
• 1/2 כפית כורכום
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית פפריקה חריפה
• 1/2 כפית מלח
כך עושים:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל המצרכים. הבלילה צריכה להגיע למרקם של טחינה סמיכה.
2. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ובינתיים מחממים שמן, בגובה של 3 ס"מ, בסיר סוטאז' רחב.
3. כשהשמן חם יוצרים פתח בשקית זילוף בעובי 1/2 ס"מ ומזלפים פסים של הבלילה לתוך השמן בצורה חופשית. מקפידים לזלף כמות שתכסה את החלק העליון בשמן ולא יותר.
4. מטגנים עד הזהבה, מסננים מהשמן ומעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה בחוץ.
פורסם לראשונה: 00:00, 03.09.25






