ראש השנה הוא החג הכי מתוק ומרגש בשנה. הוא סובב סביב תפוח בדבש, הוא פותח את השנה העברית ומביא איתו איחולים ותפילות, והוא גם זה שמסב את כולנו מסביב לשולחן עם תקוות לשנה טובה.
המון עוגות דבש קלאסיות, לצד עוגות תפוחים, תגלו השנה בכל מקום, ואני החלטתי השנה לפנק אתכם בשני מתכונים שאתם אולי מכירים, אבל יש לשניהם טוויסט משגע. את שניהם אפשר להכין בגרסה חלבית או בגרסת פרווה, כל מה שצריך זה להחליף את החמאה בנטורינה או בכל שומן שמתקשה בקירור, ואת החלב להחליף בחלב צמחי. ייצא מעולה גם בגרסה נטולת מוצרי החלב.
מאחלת לכולנו שנה מתוקה עם רגעים טובים. שנדע למצוא את המשותף ונלמד לכבד אחד את השני. ושתמיד נזכור שיש כאן יותר דבש מעוקץ.
שבלולי שמרים במילוי קרם שקדים וקינמון עם קוביות תפוחים וגלייז דבש
מתארחים ורוצים להביא קינוח של הביוקר? זאת המנה בשבילכם.
מה צריך לבצק:
• 500 גרם קמח
• 10 גרם (כף) שמרים יבשים
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 1 ביצה L
• 1 גביע שמנת חמוצה
• 2/3 כוס חלב
• 100 גרם חמאה רכה אבל לא מומסת
למילוי:
• 100 גרם שקדים טחונים
• 100 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם סוכר חום כהה
• 2 חלמונים
• 2 כפות קורנפלור
• 1 כף גדושה קינמון
• 4-3 תפוחים מכל סוג שאוהבים
לגלייז:
• 100 גרם אבקת סוכר
• 2 כפות דבש
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 3 דקות.
2. מוסיפים את החמאה, כל פעם קצת, וממשיכים ללוש במשך 15 דקות או עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ.
3. בינתיים מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי פרט לתפוחים. ומניחים בצד.
4. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
5. כשהבצק סיים לתפוח מרדדים 1/2 ממנו למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים 1/2 מכמות המילוי ומפזרים 1/2 מכמות התפוחים.
6. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 7 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק, המילוי והתפוחים.
7. מעבירים את שבלולי העוגה לתבנית עגולה או מלבנית עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם, מכסים ומתפיחים שוב במשך שעה בקיץ או שעה וחצי בחורף.
8. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות או עד הזהבה.
9. מערבבים בקערה קטנה את מצרכי הגלייז ומזלפים על העוגה אחרי שהיא מצטננת מעט.
קרואסונים עם קרם שקדים ותפוחים בסירופ
מארחים ורוצים לתקתק? זה הקינוח בשבילכם, שעשוי מבצק עלים קנוי.
מה צריך:
• 600 גרם בצק עלים חמאה – מופשר על פי הוראות היצרן
• 1 ביצה טרופה להברשה
• אבקת סוכר לפיזור מעל
למילוי:
• 100 גרם שקדים טחונים
• 100 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם סוכר
• 2 חלמונים
• 2 כפות קורנפלור
• 4-3 תפוחים מכל סוג שאוהבים
לסירופ:
• 1 ו-1/2 כוסות מים
• 3/4 כוס סוכר
• 1 כפית משחת וניל
כך עושים:
1. חותכים את הבצק למשולשים בעובי 7 ס"מ ומגלגלים לכיוון השפיץ עד שנוצרת צורה של קרואסון (וגם רוגעלך). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ומניחים את כל הקרואסונים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
3. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה ואופים במשך 30-20 דקות או עד הזהבה.
4. בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי פרט לתפוחים. מניחים בצד.
5. בסיר בינוני שמים מים, סוכר ומשחת וניל ומביאים לרתיחה עדינה.
6. קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומבשלים בתוך סירופ הסוכר במשך 20 דקות. מצננים. מקפידים לא לזרוק את הסירופ.
7. מרכיבים: חותכים את הקרואסונים לאורכם (כמו שחותכים לחמנייה לכריך) ומורחים בפנים שכבה נדיבה של קרם שקדים.
8. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ומניחים בפנים שכבה של תפוחים.
9. סוגרים את הקרואסון עם החלק העליון שלו, מורחים מעל מסירופ הסוכר די בנדיבות ואופים עוד 10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. מוציאים, מצננים מעט ומאבקים באבקת סוכר.
הצעות:
* אחרי שלב מריחת הביצה על הקרואסונים, ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים.
* ניתן להשתמש בקרואסונים קנויים (ללא מילוי). גם כאלה שכבר בילו אצלכם מאתמול.
פורסם לראשונה: 00:00, 22.09.25







