"אנחנו באים בעוד חצי שעה, תהיי בבית?", הם כתבו לי השבוע וגרמו לי לפתוח את המקרר כדי לבדוק מה אפשר להכין במהירות. משהו שיהיה כיף להחזיק ביד ולאכול, כזה שיתאים גם לילדים שבאו איתם, כזה שלוקח באמת עשר דקות להכין ועוד רבע שעה לאפות. ובעיקר? כזה שיהיה טעים ולא כבד לעת ערב.
הפטריות שחיכו לי במקרר לא הותירו מקום למחשבות – הגיע הזמן למלא אותן בכל מה שהיה במקרר. חלק מולאו בתערובת גבינות, רוטב עגבניות ותירס והפכו לפטריות פיצה נהדרות שהתחסלו בשנייה, ואת שאר הפטריות מילאתי בגבינות ותרד שאפילו לא צריך לבשל קודם אלא רק לחתוך לרצועות. יצא נשנוש ערב משמח, לצד קוקטייל כיפי של סוף שבוע.
המתכונים שהכנתי לכם כאן הם בסיס למשחק. אם יש לכם עגבניות מיובשות או פלפלים קלויים אתם יכולים להוסיף אותם. אם יש לכם קינואה מבושלת או בורגול הם יתקבלו בשמחה, ואפשר לפזר מעל כמעט כל תוספת שאתם אוהבים. משומשום ותבלין הכל על בייגל ועד פירורי לחם או שקדים פרוסים. תגוונו, זה כל הכיף.
פטריות פיצה ממולאות
מה צריך:
• 100 גרם גבינה בולגרית או פטה או שמנת
• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 4 כפות רוטב עגבניות מוכן
• 1/2 כפית אורגנו או חופן בזיליקום
• 1/4 כוס גרגירי תירס או פרוסות זיתים
• 3 כפות קמח
• 10 פטריות שמפיניון גדולות או פורטובלו
• 2 כפות שומשום
כך עושים:
1. מפוררים מעט את הבולגרית ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים בעדינות. אנחנו רוצים מילוי לא חלק מדי.
3. מוציאים את הרגל את הפטריות (אפשר לשמור אותן להכנת מרק, פריטטה, פשטידות וכו').
4. ממלאים כל פטרייה במילוי בנדיבות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
5. מתיזים מעל מעט תרסיס שמן ואם רוצים מפזרים שומשום.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות או עד הזהבה.
פטריות ממולאות בגבינות ותרד
מה צריך:
• 200 גרם גבינה בולגרית או פטה
• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 4 כפות גבינת שמנת או ריקוטה או קוטג'
• 2 כוסות עלי תרד שטופים
• 2 שיני שום כתושות
• 10 ענפי עירית או 2 ענפי בצל ירוק
• 3 כפות קמח
• 10 פטריות שמפיניון גדולות או פורטובלו
• 4-5 כפות פירורי לחם מוזהבים
כך עושים:
1. קוצצים את התרד ומעבירים לקערה.
2. פורסים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לתרד.
3. מוסיפים את יתרת המצרכים פרט לפטריות ומערבבים עד לקבלת תערובת מעט צ'אנקית ולא חלקה לגמרי.
4. מורידים את הרגל של הפטריות וממלאים בנדיבות במילוי.
5. מפזרים מעל כל פטרייה פירורי לחם ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
6. מתיזים מעל מעט תרסיס שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות או עד הזהבה.
פורסם לראשונה: 00:00, 17.09.25






