מה צריך (ל-2 חלות גדולות/ 3 בינוניות):
לבצק:
• קילו קמח לבן
• 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
• 70 גרם סוכר (6 כפות מדידה)
• 480 מ"ל מים פושרים (2 כוסות מדידה)
• ביצה
• 100 גרם שמן (1/2 כוס מדידה)
• 13 גרם מלח (2.5 כפיות מלח)
לציפוי:
• קמח לבן לפידור
• מים
• שומשום
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים קלות. מתחילים לעבד במהירות בינונית, מוסיפים מים, ביצה ולבסוף שמן תוך כדי ערבול בינוני, כשהבצק מתגבש והומוגני מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד, תהליך של כ-14 דקות.
2. הבצק מוכן כאשר הוא מתגבש ומתנתק מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה רחבה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח.
3. לאחר שהבצק כמעט הכפיל את נפחו, בערך כשעה ורבע (תלוי בטמפ' החדר), מורידים לו את האוויר בעזרת כף היד.
4. על גבי משטח מקומח קלות מניחים את הבצק, מכדררים מעט ומחלקים למספר החלות שרוצים להכין – 2 גדולות או 3 בינוניות. עובדים בכל פעם עם חלק אחד ואת השאר מכסים שלא יתייבשו או מניחים במקרר אם חם מדי.
5. מרדדים את הבצק לצורת מלבן, לא צריך לדייק ולא לדקק מדי, להפך!
6. בעזרת סכין או גלגלת יוצרים 6 רצועות. 3 רצועות מקמחים שוב ו-3 רצועות טובלים במים, מנערים ואז טובלים בשומשום (בכל פעם רצועה אחת). לוקחים שתי רצועות ומלפפים אחת בשנייה לצורת בורג. כך שבסך הכל יצרנו 3 ברגים.
7. קולעים צמה וסוגרים בשני הקצוות. מכסים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
לפני שמכניסים לתנור מקמחים שוב בעדינות.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-25 דקות (תלוי בגודל החלה) או עד שהבצק זהוב, תפוח ויציב.
שלבי ההכנה:
1.
2.
3.
פורסם לראשונה: 00:00, 22.09.25









