למעלה מ-20 קונדיטוריות ו-50 טועמים: לקראת ראש השנה ערכנו מבחן טעימה לעוגות דבש. הבוחנים - צעירים ומבוגרים, הורים וילדים, וגם חיילים - טעמו את העוגות במבחן עיוור ודירגו כל עוגה תוך התייחסות למראה, למרקם ולטעם כמובן.
ומה באשר למחירים? הם נעים בין 220-140 שקל לעוגה עגולה ו-98-40 שקל לעוגת פס. בחלק מהמקומות מחירי העוגות עלו השנה בכמה שקלים. בין היתר בהתייקרו עוגות של רולדין, לחמים ונאמן. לטענת הקונדיטוריות, לצד התייקרות החשמל, המים, הארנונה והמע"מ - גם חומרי גלם פרימיום התייקרו, וכל אלה השפיעו על המחיר הסופי.
אלה העוגות שזכו לציונים הגבוהים ביותר במבחן הטעימה:
רולדין | 149 שקל
"עקיצת הדבורה" הקלאסית של הרשת המוכרת. ספונג' וניל הדרים, טופי קרמל מלוח, קרם וניל וקראסט פלורנטין שקדים. קוטר 21 ס"מ.
מיקי שמו | 59 שקל
עוגת דבש קראנץ' שקדים. בצק חמאה במילוי מחית שקדים וזילופי דבש.
קונדיטוריית גוטלה (אבן יהודה) | 210 שקל
עוגת דבש עגולה חגיגית עם שכבות קרם מסקרפונה ו-וניל, בקישוט רימונים ופרוסות שקדים קלויים בקוטר 20 ס"מ. יפה וטעימה. עוד בקטגוריה: עוגת דבש בציפוי שנטי דבש ושוקולד לבן של מייזון קייזר שגם היא קיבלה ציון משוקלל גבוה מהטועמים. 68 שקל.
דה לה פה | 199 שקל
עוגת הכוורת הקלאסית. קרם מסקרפונה עדין עם קראנץ' פקאן, במילוי מרמלדת תפוחים ועל בסיס תחתית פקאן פריכה. מצופה בזיגוג נפאז' דבש. קוטר 24 ס"מ. עוד בקטגוריה: עוגת דבש פיסטוק עדינה, ללא תיבול, בציפוי פיסטוק גרו של מאפיית לחמים. עוגת פס שקיבלה ציון משוקלל גבוה. 61 שקל.
קונדיטוריית שני | 98 שקל
דובוש דבש עם קרם וניל בציפוי פירורי דבש. עוגת פס בצורת רולדה משולשת (כ-1.1 ק"ג), מתכון שנבנה בהשראת מסורת מתוקה.
ברד בייקרי | 220 / 140 שקל
סנט הונורה דבש של הקונדיטורית עדן ניסים. בצק עלים מקורמל, קרם פטיסייר דבש, שונטי דבש, אגוזים מקורמלים ופחזניות מקורמלות. הוגדרה כמצטיינת הן בטעם והן במראה. קוטר 20 / 12 ס"מ.
קונדיטוריית האופט (אבן יהודה) | 65 שקל
עוגת קוגלהוף עם דבש, תבלינים ושקדים (קוטר 22 ס"מ). זכתה לציון הגבוה ביותר במבחן הטעימה בקטגוריית עוגת דבש מסורתית. יש גם דובשניות קלאסיות נימוחות ומזוגגות – 35 שקל למארז.
קונדיטוריית מימי | 144 שקל
טארט דבש וקלבדוס. בצק פריך עם ברולה דבש וקלבדוס, שנטילי דבש וגרידת לימון (קוטר 20 ס"מ). קינוח משובח לסעודת החג.
קונדיטוריית בוטיק סנטרל | 188 שקל
טארט טאטן תפוחים ודבש בטעם קרמלי עשיר (חלבי), משלב תפוח ודבש בעוגה אחת. קוטר 22 ס"מ. עוד בקטגוריה: עוגת עקיצת דבורה (פס) של קונדיטוריית בן עמי. שכבת טורט רכה, מילוי קרם וניל עשיר, בציפוי שקדים ודבש. 74 שקל.
קונדיטוריית ביסקוטי | 152 שקל
עוגת Queen Bee: שילוב מנצח של מתוק ומלוח. קוטר 20 ס"מ. וגם באותה קטגוריה: עוגת דבש עם ציפוי דובשנייה שמחזירה לילדות — יצירה של השף יהונתן שרביט מקונדיטוריית דולצ'ה מילה בסביון. 62 שקל.
קפה פיצי – חיים כהן (רמת השרון) | 140 שקל
עוגת דבש ותפוחים על בסיס חמאה, תפוחים, דבש, קינמון, ציפורן, קפה, שקדים וריבת תות בקוטר 20 ס"מ. קלילה וטעימה, מצוינת לצד תה עם נענע.
מאפה נאמן | 69 שקל
רולדת פיסטוק-דבש. עוגת דבש ביתית נימוחה ועסיסית עם תיבול עדין של ציפורן, במילוי שמנת מתוקה. מצופה גנאש פיסטוק ושוקולד לבן ושבבי פיסטוק. קיימת גם בגרסה בציפוי שוקולד חלב ושברי אגוזים (עוגת פס). מיועדת לחובבי פיסטוק מושבעים.
פורסם לראשונה: 00:00, 16.09.25


















