לבית הספר כדי להרים את האנרגיה בין ההפסקות, לשעה 16:00 בעבודה כשמתחשק משהו מתוק או כשהולכים לפארק עם הילדים. חטיפי אנרגיה הם פתרון טעים, כיפי וקראנצ'י שתמיד טוב שיש בתיק.
הפעם בחרתי להתמקד כאן בחטיפי אנרגיה שנשענים על שיבולת שועל – דגן מלא ונהדר שגם משביע וגם נדבק טוב בשילוב עם מצרכים רכים כמו מייפל או טחינה בזכות היכולת שלו לספוג נוזלים.
את שני חטיפי האנרגיה האלה אפשר להכין בצורת אצבעות/ברים ואפשר גם לפורר את כל המצרכים, אחרי האפייה, וליצור מהתערובת הקראנצ'ית מעין גרנולה נהדרת שכיף לאכול עם יוגורט.
3 דברים חשובים:
1. אם אתם אוהבים מרקם קראנצ'י ממש, אחרי החיתוך לאצבעות או אחרי שמפוררים לגרנולה, מומלץ להכניס לעוד 5 דקות בתנור.
2. אל תוותרו על השוקולד. כשהוא נמס הוא מחבר בין המצרכים שלצידו ואז בקירור מתייצב ושומר על החטיפים שלא יתפוררו מדי.
3. חשוב לשמור את החטיפים או הגרנולה בקופסה סגורה לגמרי, מחוץ למקרר, כדי שישמרו על המרקם שלהם ולא יקבלו לחות ויתרככו.

חטיפי אנרגיה שיבולת שועל עם שקדים ושוקולד מריר

מה צריך:
• 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל דקה
• 1/2 כוס מייפל
• 1/2 כוס טחינה
• 1/4 כוס קוקוס לבן
• 1/2 כוס פרוסות שקדים או גפרורי שקדים או שקדים טחונים
• 100 גרם שוקולד מריר
כך עושים:
1. קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים.
2. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל המצרכים. התערובת צריכה לצאת מעט לחה ודביקה. בשלב הזה מומלץ לטעום ואם התערובת לא מספיק מתוקה אפשר להוסיף עוד 3-2 כפות מייפל.
3. משטחים את התערובת בתבנית 20X20 עם נייר אפייה בתחתית. מהדקים היטב-היטב עם ידיים מעט רטובות. חשוב להקפיד על הידוק טוב כדי שזה לא יתפרק אחרי האפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-20 דקות או עד הזהבה יפה.
5. מצננים, חותכים ושומרים בקופסה סגורה.

חטיפי אנרגיה עם שומשום, חמוציות וקוקוס

מה צריך:
• 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל דקה
• 1/2 כוס דבש
• 1/2 כוס חמאת שקדים
• 1/2 כוס קוקוס לבן
• 1/4 כוס פיסטוקים או אגוזים קצוצים דק
• 100 גרם חמוציות או צימוקים או אוכמניות מיובשות
• 50 גרם שוקולד לבן
כך עושים:
1. קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים.
2. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל המצרכים. התערובת צריכה לצאת מעט לחה ודביקה.
3. משטחים את התערובת בתבנית 20X20 עם נייר אפייה בתחתית. מהדקים היטב-היטב עם ידיים מעט רטובות. חשוב להקפיד על הידוק טוב כדי שזה לא יתפרק אחרי האפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-20 דקות או עד הזהבה יפה.
5. מצננים, חותכים ושומרים בקופסה סגורה.
פורסם לראשונה: 01:04, 15.10.25