כריות צ'ורוס

מה צריך:
• 100 גרם חמאה
• 250 גרם (1 כוס מדידה + 1 כף) חלב
• 1/2 כפית מלח
• 1 כף סוכר
• 220 גרם קמח (1 כוס ו-1/2 כוסות מדידה + 1 כף)
• 3 ביצים M
לציפוי:
• סוכר
• טחינה גולמית – אופציונלי
• קינמון למי שאוהב
כך עושים:
1. בסיר על אש בינונית ממיסים חמאה, חלב, סוכר ומלח. כשהחמאה נמסה לגמרי והמסה רותחת מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עד שהבצק מתנתק מהדפנות ומתקבל גוש בצק, חשוב מאוד להמשיך לערבב עד שהבצק מתייבש ושלא יהיו נוזלים (אש נמוכה).
2. מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית בכדי לקרר את הבצק, תהליך של כ-7 דקות (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני או בקערה עם כף עץ).
3. כשהבצק מתקרר (אפשר לעצור את המיקסר ולבדוק את הבצק או לחוש כל
פעם את הקערה עד שהיא כבר לא חמה). תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצים כך שבין כל ביצה לביצה הבצק לאט-לאט יתגבש.
4. בין שני ניירות אפייה מעט מקומחים מרדדים את הבצק לשכבה דקה, אך לא דקה מדי.
5. מקלפים את נייר האפייה (אם הבצק דביק מדי מעבירים למקפיא לכ-10 דקות ואז ממשיכים), אפשר לצייר בעזרת מזלג פסים, רק לדקורציה.
6. בעזרת גלגלת חותכים לקוביות בגודל הרצוי. מכסים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לכ-20 דקות עד שהבצק מתקשה (אם בא לכם להכין מראש, תקפידו לעטוף היטב בניילון).
7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (שומרים על טווח של 160 מעלות ל-190).
8. מוציאים מהמקפיא ועוברים שוב עם הגלגלת אם צריך להפריד.
9. מטגנים עד להזהבה ומקפידים להפוך בין לבין משום שהם צפים. מעבירים לנייר סופג, מערבבים היטב בקערה עם סוכר (אפשר להוסיף קינמון) לציפוי מלא ומעבירים לצלחת הגשה.

שלבי ההכנה:

1.
6 צפייה בגלריה
כריות צ'ורוס
כריות צ'ורוס
(צילום: בתיה שורק)
2.
6 צפייה בגלריה
כריות צ'ורוס
כריות צ'ורוס
(צילום: בתיה שורק)
3.
6 צפייה בגלריה
כריות צ'ורוס
כריות צ'ורוס
(צילום: בתיה שורק)

פופקורן ספינג' מלוח

מה צריך:
• 1/2 קילו קמח
• 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
• 1/4 כפית מלח
• 3 כפות סוכר
• 1 ו- 3/4כוסות (420 מ"ל) מים פושרים
• 1 כף ערק (לא חובה)
לטיגון:
• 1 ליטר שמן
לציפוי:
• 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
• 1/4 צרור כוסברה קצוצה
• חופן עלי תימין טרי
• 1 כף שום גבישי
• 1 כפית מלח גס (או לפי הטעם)
כך עושים:
1. בקערה עם וו לישה או בלישה ידנית (הכי כיף) מניחים את כל המצרכים היבשים ומערבבים קצת עם כף.
2. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית, מוסיפים את המים והערק ולשים כ-5 דקות. הבצק דביק וזה בסדר.
3. מכסים עם ניילון נצמד/מגבת ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח כ-40 דקות. שימו לב שהקערה מספיק רחבה ועמוקה, הבצק תופח מאוד.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ב-160 מעלות.
5. משמנים את הידיים היטב וכל פעם לוקחים חתיכת בצק ממש קטנה, זורקים לשמן ומטגנים להזהבה משני צידיה, כך שיוצרים מלא פופקורנים קטנים.
6. מניחים בקערה את כל הספינג' פופקורן, מפזרים את כל מצרכי הציפוי ומערבבים בעזרת הידיים את כל הפופקורנים עד שהכל מצופה.
6 צפייה בגלריה
פופקורן ספינג' מלוח
פופקורן ספינג' מלוח
(בתיה שורק)

ספינג' מרוקאי (כ-35 יחידות)

מה צריך:
• 1 קילו קמח
• 1 שקית שמרית (50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים)
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
• 3 ו-1/2 כוסות (840 מ"ל) מים פושרים
• 2 כפות ערק
לטיגון:
1 ליטר שמן
לציפוי:
1 כוס סוכר לטבילה
כך עושים:
1. בקערה עם וו לישה מניחים את כל המצרכים היבשים ומערבבים קצת עם כף.
2. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית, מוסיפים את המים והערק ולשים כ-5 דקות (אגב אפשרי גם לישה ידנית). הבצק דביק וזה בסדר.
3. מכסים עם ניילון נצמד/מגבת ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח כ-40 דקות. שימו לב שהקערה מספיק עמוקה, הבצק תופח מאוד.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מניחים קערה עם מים ליד הבצק לטבילת ידיים (הבצק מאוד דביק, רק כך ניתן לעבוד).
5. טובלים ידיים בקערה עם המים וקורצים מן הבצק מעין כדור בגודל פינג-פונג.
6. בעזרת האצבעות פותחים באמצע הבצק חור למעין חישוק, מניחים בשמן בזהירות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.