4 מתכונים שלוקחים את החמאה הביתית והופכים אותה ליצירת אמנות כל כך טעימה. את ההשראה למתכונים האלה אני חייבת למסעדת FIFTY SECONDS מכוכבת המישלן שאכלתי בה בליסבון לפני כמה שנים, שם הגישו לנו לחם משובח לצד חמאות בטעמים. את כל החמאות כיף להגיש כשמארחים בערב שבועות לצד לחם או בגט. החמאות האלה גם נפלאות כבסיס למתכונים אחרים. נסו למשל להוסיף את חמאת הכמהין לפסטה או להוסיף קוביות חמאת עשבי תיבול ולימון לדג או להשתמש באחת החמאות כשאתם מכינים מאפים על בסיס חמאה.
כדי לשמור את החמאה יש שתי אופציות – להעביר אותה בסיום ההכנה לצנצנת ולשמור במקרר או להניח אותה במרכז של נייר אפייה וליצור גליל מהודק, בדיוק כמו שמכינים נקניק כדורי שוקולד, שאותו אני ממליצה לשמור במקפיא. אלא אם יש בחמאה מעט תוספות ואז אפשר לשמור במקרר. אם החמאה רכה מדי בכדי ליצור גליל, פשוט מכניסים אותה למקרר לכמה דקות עד שהיא מתייצבת מעט ואז אפשר ליצור גליל בקלות.
1 צפייה בגלריה
(Tal Sivan-Ziporin, Tal Sivan-Ziporin)

חמאת שום, עשבי תיבול ולימון

מה צריך:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
10 שיני שום קונפי – מתכון בהמשך
2 ענפי שמיר – עלים בלבד
10 גבעולי עירית או 5 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק בלבד
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון או ליים
1/2 כפית מלח
מצרכים לשום קונפי:
10 שיני שום קלופות
3/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח גס
כך עושים:
• שום קונפי: בסיר קטן שמים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים יחד, על האש הכי קטנה, במשך 20 דקות או עד שהשום רך-רך. מצננים ושומרים במקרר יחד עם השמן.
• במעבד מזון שמים את כל המצרכים וטוחנים יחד למרקם יחסית אחיד. עד שנוצרת חמאה ירוקה עם ריח משגע.
• מעבירים לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל חמאה על גבי נייר אפייה. אם הכנתם כגליל מומלץ לשמור במקפיא ואם בצנצנת אז במקרר.

חמאת פטריות וכמהין

מה צריך:
2 כפות חמאה
1 סלסילת פטריות פורטבלו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית משחת כמהין או 1/2 כפית שמן כמהין
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כך עושים:
• קוצצים את הפטריות לקוביות ממש קטנות ומטגנים במחבת עם חמאה במשך 20 דקות או עד שהפטריות ממש מתכווצות ורכות. במידה שיש נוזלים מוציאים אותם.
• בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים, כולל הפטריות הצרובות והחמות, ומעבירים לצנצנת זכוכית. החמאה תימס בזכות הפטריות. במידה שהפטריות כבר התקררו טוחנים הכל במעבד מזון כדי לרכך את החמאה.
• אם רוצים להכין גליל חמאה, מעבירים את החמאה המוכנה, שהתרככה מהפטריות, למקרר ומחכים שהיא קצת תתייצב ואז מעצבים אותה לגליל.
• שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

חמאת סלק

מה צריך:
1 סלק קלוף
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח גס
כך עושים:
• בסיר קטן מבשלים את הסלק בהרבה מים עד שהוא רך לגמרי. מסננים את כל הנוזלים ומצננים מעט.
• מעבירים את הסלק, החמאה והמלח למעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
• מעבירים את החמאה המתובלת לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל על גבי נייר אפייה. שומרים את הצנצנת במקרר ואת הגליל במקפיא.

חמאת דבש, תימין, ריבת תפוחים ופלפל שחור

‏מה צריך:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
עלים מ-2 ענפי תימין
3 כפות ריבת תפוחים או ריבת תפוזים או ריבת משמשים או ריבת תאנים
1/2 כפית מלח גס – עדיף מלדון אבל גם הרגיל יעשה עבודה טובה
1 כף דבש
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
• שמים במעבד המזון את כל המצרכים וטוחנים לקבלת מרקם יחסית אחיד. זה בסדר אם יש קצת שבילים של ריבה.
• מעבירים את החמאה המתובלת לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל על גבי נייר אפייה.
פורסם לראשונה: 00:00, 13.05.26