אור שוקרון תכננה לפתוח מחדש את בית הקפה שלה בשדרות, אך גויסה למילואים. יונתן רפאל, הבעלים של שמן הזית "הנוטרים", משלב בין שירות בצו 8 לניהול משק משפחתי ברמת הגולן. אלעד מובשוביץ' מיקב דרימיה משרת ביחידה מובחרת וממשיך לפתח את היקב למרות הקשיים. האחים מוניץ גויסו יחד למילואים, אך לא הפסיקו להפעיל את היקב שלהם בין גזרות הלחימה. ואת השף ינון אלעל אנחנו פוגשים אחרי שלושה סבבי מילואים אינטנסיביים.
חזרו לבשל. המילואימניקים בפסטיבל
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
אלה הם רק חמישה סיפורים מתוך עשרות של מילואימניקים ומילואימניקיות, שבימים אלה מציגים את המאכלים, המשקאות והתוצרת שלהם בפסטיבל אוכל חגיגי במתחם שרונה – וחוזרים לשגרה עם סינר במקום מדים.
פסטיבל האוכל נפתח היום (רביעי) ויימשך עד יום שישי (9 במאי) במתחם שרונה מרקט ובפארק שרונה, ביוזמת מועדון "בהצדעה", עיריית תל אביב־יפו ושרונה מרקט. לאורך שלושת ימי הפסטיבל יפעלו למעלה מ־20 דוכנים של בעלי עסקים ששבו מהמילואים – ויחד איתם יוגשו גם סיפורים אישיים, תוצרת חקלאית מקומית, גבינות בוטיק, יינות, מאפים, שמני זית, ריבות, תבלינים, שייקים, בירות בוטיק, קינוחים ועוד. לצד האוכל יתקיימו הופעות חיות, פעילויות לילדים, דיג’יים, מתחמי פיקניק ואירועים פתוחים לקהל הרחב.
"אני עושה מילואים, רס"פ של הפלס"ר ב־188, ממש לא מזמן הייתי בעזה", מספר יונתן רפאל, שמביא לפסטיבל את שמן הזית שהוא וילדיו מגדלים על פני 30 דונם ברמת הגולן. "עשיתי מעל 500 ימי מילואים. הבאתי לפה את שמן הזית שלנו – תוצרת של עבודה קשה, גם בשטח וגם בבית".
אלעד מובשוביץ', יינן והבעלים של יקב דרימיה, מצליח להחזיק את העסק פעיל למרות השירות ביחידה מובחרת: "המלחמה פגעה בנו מאוד, אבל אנחנו לא עוצרים. אני ממשיך לעבוד, לפתח, לבקבק. זה לא רק יין – זו דרך חיים".
האחים איתי ושראל מוניץ, שמפעילים את יקב מוניץ, התגייסו יחד למילואים והשאירו את היקב מאחור – אך לא לזמן רב. "עברנו בין גזרות, בין בסיסים – אבל כל הזמן גם דאגנו שהיקב לא יפסיק לעבוד. זה היה אתגר, אבל לא ויתרנו".
וינון אלעל, שף ובעלים של מסעדת לונל בתל אביב, מביא לפסטיבל את מנת הדגל של המסעדה אחרי תקופה מאתגרת במיוחד: "הסבב הראשון היה בתחילת המלחמה, בשבעה באוקטובר – נמשך ארבעה חודשים. אחר כך הייתי באיו"ש, בג'נין ובטולכרם, והשלישי – בעזה, בצפון הרצועה. השתחררתי רק לפני חודש, ואני מאמין שבקרוב יקראו לנו שוב".
יונתן רפאל על פסטיבל האוכל
(צילום: ליאור שרון)
במהלך הפסטיבל, מסעדות ודוכנים מכל המתחם מציעים מנות מיוחדות ב־25 שקלים לחברי מועדון "בהצדעה" (בהצגת שובר שנרכש מראש באתר). בין ההצעות: ההמבורגר של מיטבר, הפיתה של איל שני, פופקורן העוף של אהרוניס, קבב השפכטל של רחל בן אלול, ומנות מהקוסם, חומוס אליהו ורוטיסרי. יש גם עוגיות עם גלידה, ברד פודינג, פיצות, סושי, קוסקוס, קוקטיילים ועוד. מנות מוזלות תוגשנה גם בביר גארדן, טייסטינג רום ואוקוקו שבפארק.