לא רק יד שנייה - ביפו, בתוך שוק הפשפשים, החל לפעול שוק איכרים עם תוצרת מכל הארץ. הרעיון מאחורי המהלך הוא להביא את הכפר לעיר, או לפחות לגרום לנו להרגיש ככה לכמה שעות.
שוק האיכרים של יפו
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
באירוע הפתיחה, שהתקיים אתמול (רביעי), השתתפו עשרות דוכנים מכל רחבי הארץ, שהביאו איתם ריחות, צבעים ותוצרת טרייה.
בין המשתתפים היו משק חביביאן ו"פשוט טבעי" עם ירקות אורגניים, חוות קורנמל ופלורה עם גבינות עיזים ובקר, ואדון שיפון עם לחמים טריים. בר היין הגפן אירח את יקב מיקה, דוד לאור הגיע עם מתוקים, "פטל ארץ" עם מיץ פטל תוצרת בית, ומשק לוין עם שמני זית מקומיים. גם תבליני טיראן היפואיים היו שם, עם תערובות ריחניות, לצד מופעים ששילבו בין אמנות ואוכל, פסטות טריות של אסף גרושקובסקי ופטריות "יער" בשלל צבעים וצורות. בנוסף, בכל שבוע יתארחו במקום יקבים שונים, אמנים ודיג'יי מתחלפים.
השוק החדש, יוזמה של עיריית תל אביב-יפו בשיתוף יזמים מקומיים, ייפתח מדי יום רביעי בין השעות 16:00 עד 22:00. הוא משך כבר עכשיו קהל גדול - מה שיוצר לא מעט צפיפות ותורים, או לפחות כך היה ביום הפתיחה. מצד שני - איזה מין שוק זה אם הוא לא מביא קצת המולה?













