אין מנהג יותר ישראלי ממנגל על האש ביום העצמאות. עם החברים, בחברת המשפחה בפארק צפוף או על אי תנועה – הישראלים כבר שנים מצביעים עם הקרטון ביד מהו הבילוי המועדף עליהם ביום החג.

אז מה בכל זאת השתנה עם הזמן? צללנו לארכיון התמונות כדי לגלות מה הם סוגי הבשר שכיכבו ובאיזה שנים, מה לבשנו (או מה לא), וגם איך המנגל עצמו הפך ממדורה קטנה לעמדת נפנוף חמישה כוכבים.
13 צפייה בגלריה


חבוש בכובע טמבל: "על האש" צנוע בקיבוץ הזורע, 1963
(צילום: אשר בנארי, אוסף ספרייה-לאומית)
13 צפייה בגלריה


הציידניות שהיו פריט חובה לכל מנגליסט מככבות בפיקניק החג, 1969
(צילום: כהן פריץ, לע"מ)
13 צפייה בגלריה


אין עשן בלי המבורגר: שיפודי השישליק מחכים לעלות על האש אחרי הקציצה שעשתה עליה מאמריקה, 1990
(צילום: אפי שריר)
13 צפייה בגלריה


עוד לפני שהטבעונות הפכה לטרנד: לצד הבשר, שיפוד בצל ועגבניות קלאסי, 1998
(צילום: אפי שריר)
13 צפייה בגלריה


מבסוטים אש: ליד הנקניקיות מעמידים סיר על המנגל. ירושלים, 2017
(צילום: אלכס קולומוינסקי)
13 צפייה בגלריה


החיוך, המשקה, הבשר והפטיש מוכרים רק שימו לב איך גדל המנגל. חורשת טל, 2017
(צילום: אפי שריר)













