אוכל הוא הרבה יותר ממזון לגוף, אבל תערוכה על אוכל היא לגמרי מזון - גם ללב ולנשמה. כשאנחנו חושבים על אוכל שאנחנו אוהבים, אנחנו נזרקים לילדות, למשפחה, לריחות, לאנשים ולזיכרונות, ובדיוק את התחושות האלה ניסתה להעביר הציירת והקריקטוריסטית, רגינה שפיר, בתערוכה Tasty Israel שכוללת 30 ציורי אוכל ישראלי שהיא ציירה. התערוכה מוצגת (עד יום ה', 9/6) ב-Jewish Point במתחם שרונה בתל אביב.
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
איורים מתוך התערוכה
(איור: רגינה שפיר)
שפיר, שחיה במקומות רבים בעולם מתוקף תפקידו של בעלה כדיפלומט (כיום בעלה, מיכאל ברודצקי, הוא שגריר ישראל באוקראינה ונמצא בלב המלחמה באירופה) נושאת איתה את הגעגוע לאוכל ישראלי בכל מקום בו היא נמצאת: "בכל רגע בשנה, בכל מדינה שאני נמצאת בה, ללא קשר לחג או לא, אני תמיד מכינה קניידלך ומרק עוף. לכל שליחות אני לוקחת איתי מזוודה שלמה של אריזות של אבקה להכנת קניידלך ושקדי מרק", היא מספרת.
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
חציל בטחינה: אפשר מתכון?
(איור: רגינה שפיר)
"מרק זו מנה של אימא, של אהבה", אומרת שפיר, שאיבדה את אימה לפני כחצי שנה. "תמיד היה אצל אימא שלי מרק בבית, מרק זה בשבילי טעם של בית. מרק עוף, זה גם המאכל שאני לא מוותרת עליו ומבשלת לילדים שלי ותמיד יש לי בבית" (מתכון למרק בסוף הכתבה).
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
איך התחיל הרעיון ליצור את התערוכה הזו? "היו לי שלושה חודשים כדי ליצור קולקציה של 30 תמונות למתנות לדיפלומטים, ורציתי לעשות משהו ישראלי ומקורי. הרגשתי שאוכל ישראלי הוא צבעוני ומרגש, והיה לי ברור שקודם כל אוכלים בעיניים. לראייה, צילומי האוכל באינסטגרם הם טרנד חוצה יבשות. בכלל, הימים הכי מאושרים שלי, הם כשכל המשפחה מתאספת יחד לשולחן מלא מטעמים. זה בעיניי האושר האמיתי".
איזו תמונה הכי קרובה ללבך? "ללא ספק התמונה עם השקשוקה, כי זה מה שהייתי מכינה למשפחה שלי כל בוקר בשבת. עכשיו כשהילדים כבר גדולים (24, 20, 18) והם מכינים, אין לתאר את האושר שאני מרגישה כשאני אוכלת את זה".
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
ומה את אכלת בשבתות בבוקר כילדה? "אבא שלי היה מכין לנו לביבות מתפוחי אדמה, וזה היה טקס אמיתי. אחותי ואני היינו מקלפות את תפוחי האדמה, אבא שלי היה מגרר אותם בפומפיה, ואז אימא שלי הייתה מתעוררת ומטגנת את הלביבות. עד היום ריח של לביבות זה ריח ילדות בשבילי".
התערוכה מוצגת במתחם שרונה בתל אביב, ארניה אוסוולדו 9 (הנקודה היהודית), הכניסה חינם

מרק העוף של רגינה

המצרכים:
1 בצל חצוי לשניים 5-8 חלקי עוף - שוקיים, כנפיים, ירכיים (לפי בחירתכם) 2 תפוחי אדמה מקולפים 2 גזרים מקולפים 2 שיני שום חתוכות גס חופן כוסברה 1-2 כפיות אבקת מרק מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל המצרכים בסיר, מוסיפים מים ומבשלים את הכל ביחד על להבה בינונית.
  2. במהלך הבישול מקפים את הקצף שמצטבר למעלה.
  3. מוסיפים קצת אבקת מרק ותבלינים.
  4. אחרי שעתיים של בישול המרק מוכן, אפשר להוסיף לו גם קניידלעך.
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)
11 צפייה בגלריה
תערוכת איורים רגינה שפיר
תערוכת איורים רגינה שפיר
(איור: רגינה שפיר)