ביום חמישי הקרוב יתקיים "מבצע דוגו" ה-10, שבמסגרתו מאות אלפי ישראלים ויהודים ברחבי העולם יאכלו מנת פלאפל לכבוד ניצחון החיים ולזכרו של ניצול השואה דוד "דוגו" לייטנר. מבצע דוגו השנה יתקיים בסימן עשור לקיומו ו-80 שנה לצעדת המוות שאליה יצא "דוגו", ובה הבטיח לעצמו כי ישרוד ויגיע אל מדינת ישראל לאכול את ה"בילקעלך" (הפלאפל) שעליהם סיפרה לו אמו.
מאז השואה ועד יום מותו, בכל 18 בינואר אכל דוגו מנת פלאפל, לציון ההצלה והעובדה שהצליח להגיע לישראל אחריה. מכאן, נוצר "מבצע דוגו" החוגג עשור השבוע.
רחל רוזנמן עפר, מנכ"לית מוזיאון השואה "בית העדות", אשר יזם ומוביל את האירוע: "אנו מציינים השנה עשור למבצע שהצליח לסחוף את כל הפלגים, הזרמים והמגזרים במדינת ישראל ובעם היהודי ברחבי העולם. סוד ההצלחה של המבצע, והיותו קונצנזוס בקרב כלל הציבור, הוא אישיותו יוצאת הדופן ומלאת האהבה של "דוגו" ז"ל. אדם שאהב אהבת אמת את החיים, את הבריות ואת עם ישראל. בחמישי הקרוב גשו לדוכן הפלאפל הקרוב לביתכם, או לזה שאהוב עליכם, תצטלמו עם מנת הפלאפל, תעלו לרשתות החברתיות, תייגו את התמונה ברשתות ואל תשכחו להוסיף את ההאשטאג "מבצע_דוגו!"
לפני כשנה וחצי הלך דוגו לעולמו כשהוא בן 93, ומותיר אחריו מורשת יוצאת דופן של הנצחת זיכרון השואה והעצמת השורדים בארץ ובעולם.
לאורך השנים, נרשמת עלייה חדה במכירת מנות פלאפל ביום המבצע בכל הרשתות ודוכני הפלאפל בארץ ובעולם. בסה"כ נמכרו ביום "מבצע דוגו" ברשת "פלאפל בריבוע" עשרות אלפי מנות וההערכה היא שבישראל נמכרות מעל מאה אלף מנות ביום המבצע.
פורסם לראשונה: 00:00, 14.01.25