ביניים
אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-3 מנות):
500 גר נתחי פרגית, שלמים או חתוכים שמן לטיגון 1 בצל גדול, קצוץ גס 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות 1 סלסילת פטריות, חצויות 2-1 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב טריאקי פלפל שחור, טחון
9 צפייה בגלריה
תבשיל פרגיות, פטריות ובטטה
תבשיל פרגיות, פטריות ובטטה
תבשיל פרגיות, פטריות ובטטה
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה ואת הפטריות, וממליחים מעט. מכסים ומבשלים 15-10 דקות, עד שהבטטות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
  2. מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כעשר דקות נוספות. מדי פעם מערבבים.
  3. מסירים את המכסה ומבשלים חמש דקות נוספות על להבה גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק, רוטב הטריאקי ומעט פלפל שחור. מבשלים כשלוש דקות, תוך ערבוב, ומסירים מהלהבה.
ביניים
אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-3 מנות):
1 כף שמן 1 בצל בינוני, קצוץ 3-2 פרוסות חזה עוף (שניצל), חתוכות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ 2 שיני שום, קצוצות או כתושות 2 עגבניות בינוניות, קצוצות 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1/2 1 כוסות אורז 1 כף סילאן או כפית גדושה סוכר 1/3 2 כוסות מים רותחים מלח פלפל שחור טחון
9 צפייה בגלריה
אורז אדום עם חזה עוף
אורז אדום עם חזה עוף
אורז אדום עם חזה עוף
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  3. מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות וקורט מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כחמש דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
  4. מוסיפים את האורז, הסילאן, המים הרותחים, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום.
  5. מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה כעשר דקות נוספות. מערבבים את האורז האדום קלות במזלג, ומגישים.
למתכונים נוספים של אפרת סיאצ'י - בבלוג שלה "מתכונים ב-10 דקות"
ביניים
דינה משה
המצרכים (ל-4 מנות):
למלית -
1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל גדול, קצוץ דק 3 שיני שום, כתושות 1/2 כוס נענע, קצוצה 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה 3 כפות שמן זית 1 כפית תבלין בהרט לקובה 1/2 כפית צ'ילי גרוס 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס 1 כפית מלח גס קורט אבקת סודה לשתיה
לטחינה -
1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס מים 1 שן שום, כתושה מיץ מלימון אחד גדול קורט מלח
להגשה -
50 גרם צנוברים, קלויים 2 עגבניות גדולות, קצוצות כמו לסלט חופן פטרוזיליה ונענע, קצוצות
9 צפייה בגלריה
סינייה אישית
סינייה אישית
סינייה אישית
(דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים קלות את תבניות הסינייה.
  2. מכינים את המלית - מערבבים את כל מרכיביה, מחלקים אותה למנות שוות בין התבניות ומשטחים אותה בהן. אופים בתנור כחצי שעה עד שהמלית מוכנה.
  3. מכינים את הטחינה - מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על המלית הצלויה באופן שווה. אופים בתנור כעשר דקות ומשגיחים שלא תשרף.
  4. להגשה - מוציאים מהתנור, מפזרים את הצנוברים, העגבניות ועשבי התיבול, מגישים מיד.
ביניים
דינה משה
מצרכים (ל-6 מנות):
6 כפות שמן זית 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים 1/2 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית כורכום טחון 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות 3 כוסות פתיתים 4 שיני שום, קלופות וקצוצות 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס 3 כוסות (720 מ"ל) מים 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 2 כפיות מלח
9 צפייה בגלריה
עוף עם פתיתים ופטריות
עוף עם פתיתים ופטריות
עוף עם פתיתים ופטריות
(דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
  2. מחממים בסיר שלוש כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כחמש דקות נוספות, עד הזהבה.
  4. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
  5. מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי, ומגישים.
ביניים
דינה משה
המצרכים (ל-6 מנות):
2 כוסות אורז פרסי 1 כרוב 4 גזרים, פרוסים 5 שיני שום, קצוצות 500 גרם בשר בקר, טחון 1/4 כוס רסק עגבניות 1/4 כוס שמן מיץ מלימון אחד 1 צרור נענע גדול, קצוץ 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ 1 כפית זוטה לבנה יבשה (להשיג בחנויות תבלינים) או בזיליקום יבש 1 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית סוכר 2 כפיות גדושות מלח גס 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
9 צפייה בגלריה
מקלובה כרוב, גזר ובשר
מקלובה כרוב, גזר ובשר
מקלובה כרוב, גזר ובשר
(דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במשך כחצי שעה במים. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  3. חותכים מחצית מהכרוב לרצועות גסות, ואת המחצית השנייה קוצצים בינוני.
  4. מרפדים בנייר אפייה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מפזרים בו באופן שווה את הגזר ועליו את רצועות הכרוב ושני שיני השום.
  5. מערבבים את יתרת המרכיבים ומשטחים על הגזר והכרוב. מוסיפים חמש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים על פני התבשיל נייר אפייה (למניעת התייבשות) ומכסים במכסה. מבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  6. מעבירים את המקלובה לתנור ואופים כחמש-שש שעות. באמצע האפייה בודקים עם כף את האורז שבתחתית הסיר, ואם הוא יבש מדי מוסיפים רבע כוס מים.
  7. הופכים את המקלובה בזהירות על מגש ומגישים מיד.
מתכונים נוספים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
ביניים
אסתר דורון צרפתי
המצרכים (לכ-30 קציצות):
לקציצות - 500 גרם עוף טחון 1 בצל, קצוץ קליפה מגוררת מ-2 לימונים 1/3 צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק 1/3 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק 1 כוס פירורי לחם או פירורי פנקו 2 כפות שמן קנולה 1 כפית תבלין בהרט מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/2 כפית כמון, טחון 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום טחון
לתבשיל - שמן קנולה 1 בצל, קצוץ 400 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ושטופה 400 גרם אפונה קפואה, מופשרת ושטופה מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 2 כוסות מים רותחים מיץ מלימון טרי סחוט 1/2 כפית כורכום, טחון
9 צפייה בגלריה
קציצות עם שעועית ואפונה
קציצות עם שעועית ואפונה
קציצות עם שעועית ואפונה
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת הקציצות - שמים בקערה את העוף, הבצל, קליפת הלימון, עשבי התיבול ואת פירורי הלחם ומערבבים. מוסיפים את השמן ואת התבלינים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ושומרים בצד (בין לבין כדאי להרטיב את הידיים כדי שהקציצות תצאנה יפות וחלקות).
  2. מכינים את התבשיל - מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הקציצות עד להזהבה, מוציאים ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות עד להזהבה. מוסיפים את השעועית והאפונה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כמה דקות נוספות.
  4. מערבבים בקערה את המים הרותחים עם מיץ הלימון והכורכום עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחזירים את הקציצות לסיר ויוצקים עליהן את התערובת עם הכורכום. הנוזלים אמורים לכסות את הקציצות, האפונה והשעועית לגמרי.
  6. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והשעועית והאפונה מוכנות.
למתכונים נוספים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"
ביניים
ילנה ויינברג
המצרכים (ל-3 מנות):
3 כפות שמן זית 1 בצל בינוני, קצוץ 1 גבעול סלרי, עם העלים, קלוף וקצוץ דק 1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות 1 שן שום, כתושה 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה מלח, פלפל שחור גרוס חופן עלי טימין (לא חייבים) 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות 1 קופסה שימורי טונה בשמן או במים, מסוננת היטב 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מסוג פנה או פוזיל 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
9 צפייה בגלריה
פסטה עם טונה ועגבניות
פסטה עם טונה ועגבניות
פסטה עם טונה ועגבניות
(ילנה ויינברג)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מחממים את השמן בווק ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הסלרי והפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את השום, התבלינים, התימין (אם משתמשים), העגבניות המרוסקות, הטונה ו-1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים למחבת את הפסטה, מערבבים ומשטחים, כדי שכולה תהיה בתוך הרוטב. מבשלים 15-10 דקות, עד שהפסטה מוכנה. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים רותחים, אם הרוטב מצטמצם מדי.
  6. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהכיריים ומגישים מיד.
ביניים
ילנה ויינברג
מצרכים ל-8 מנות):
שמן לטיגון 2 בצלים בינוניים, קצוצים 1/2 1 ק"ג בשר לקדרה, פרוס לקוביות 2 גזרים, קצוצים גס 2 גבעולי סלרי, עם העלים, קצוצים גס לפחות 2 כוסות יין אדום (אפשר גם בקבוק שלם) 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס 1 כף כמון, טחון 1/2 כפית פתיתי צ'ילי 1/8 כפית קינמון, טחון 4 ענפי טימין לפי הטעם 2 עלי דפנה פלפל שחור גרוס או גרגירי פלפל שלמים מלח 3 שיני שום, מעוכות חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
9 צפייה בגלריה
תבשיל בשר וארטישוק ירושלמי
תבשיל בשר וארטישוק ירושלמי
תבשיל בשר וארטישוק ירושלמי
(ילנה ויינברג)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר גדול בעל תחתית עבה, ומרתיחים מים בקומקום.
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מוסיפים את הבשר, הגזר והסלרי. ממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  3. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את היין האדום ומבשלים כחמש דקות, עד שהאלכוהות מתאדה. מוספים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך. אם הנוזלים נעלמים מהר מדי בזמן הבישול, מוסיפים מים רותחים (בשלב זה עדיין לא ממליחים או מתבלים את הבשר).
  4. מוסיפים לסיר את הארטישוקים, התבלינים והשום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל כשעה, עד שהארטישוקים רכים.
  5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים. התבשיל טעים יותר למחרת.
ביניים
דבי מצקין
המצרכים (ל-4 מנות):
1/4 כוס שמן 1 בצל, קצוץ 8-6 שיני שום, קצוצות 4-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי, קצוצות 1 גבעול למון גראס, פרוס דק 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ 6-5 עלי כפיר ליים, מעוכים 800-600 גרם עדשים צהובות 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 1 כוס מים 1 כף גדושה תבלין קארי מלח ופלפל שחור 350-300 גרם טופו קשה, פרוס לקוביות חופן כוסברה טרייה, קצוצה
9 צפייה בגלריה
תבשיל עדשים עם טופו
תבשיל עדשים עם טופו
תבשיל עדשים עם טופו
(מצקין ושות')
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הכפיר ליים ואת העדשים, מערבבים ומטגנים כמה דקות, עד להחימום כל המרכיבים.
  3. יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ואת המים ומערבבים. מתבלים בקארי, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הטופו ואת הכוסברה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעדשים מוכנות אך עדיין אינן מתפרקות. אפשר להגיש עם אורז לבן.
דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה
ביניים
חיה אילונה דר
המצרכים (ל-3 מנות):
לקציצות -
500 גרם בשר בקר, טחון עם מעט שומן כבש 1 ביצה 1 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות 2 שיני שום, כתושות 1 בצל קטן, קצוץ 1 תפוח אדמה קטן, מגורר קורט סודה לשתייה 1/2 כפית ראס אל חנות מלח פלפל שחור גרוס
לרוטב - שמן זית לטיגון 1 בצל, קצוץ 2 שיני שום, פרוסות 600 גרם פול ירוק קלוף קפוא ומופשר או טרי (בעונה) 5-4 חוטי זעפרן או קורט כורכום 1/2 כפית ראס אל חנות או תערובת של אגוז מוסקט וקינמון קורט צ'ילי טחון קורט פפריקה אדומה מלח ופלפל שחור גרוס קליפה ומיץ מלימון אחד 1 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים
אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים.
  2. מכינים את הרוטב - מטגנים בסיר רחב את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הקציצות ומזהיבים אותן משני הצדדים.
  3. מוסיפים את הפול ומפזרים מעל את התבלינים, קליפת הלימון, מחצית מהפטרוזיליה ומחצית ממיץ הלימון. מוסיפים מים רותחים עד לכרבע מגובה המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות.
  4. מוסיפים את הנענע ואת יתרת הירק ומיץ הלימון ומבשלים כחמש דקות נוספות. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך קלות והפול רך ומצטמק מעט.
מתכונים נוספים של חיה אילונה דר אפשר למצוא בבלוג שלה