ביניים
סאני דרעי
מצרכים (ל-6 קינוחים אישיים):
לקרמבל חמאה - 125 גר' חמאה 150 גר' קמח (1 כוס + 1 כף) 40 גר' סוכר (4 כפות) קורט מלח
לקרם מסקרפונה - 170 גר' שמנת מתוקה (חצי חבילה) 75 גר' אבקת סוכר 320 גר' גבינת מסקרפונה
קולי תותים - 150 גר' תותים טריים 1 כף סוכר 1 כף מיץ לימון
3 צפייה בגלריה
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקראמבל - מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה.
  2. בסיר קטן ממיסים על להבה נמוכה את החמאה (בזהירות שלא תקציף), ושופכים אותה על שאר החומרים. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד.
  3. כאשר התקבל בצק אחיד מיישרים אותו עם הידיים למשטח אחיד ומחוררים עם מזלג על כל פני השטח.
  4. אופים את הקרמבל במשך 30 דקות. כאשר ה"עוגיה" שלנו זהובה ומעט קשיחה מוציאים אותה מהתנור ומניחים בצד להצטנן, לאחר הצינון בעזרת סכין שוברים את העוגיה לקרמבל דק.
  5. מכינים את קרם המסקרפונה - בקערת המיקסר מקציפים יחד את האבקת סוכר והשמנת המתוקה עד להתייצבות (שימו לב - לא לקצף קשה אלא לקצף רך). מוסיפים פנימה את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  6. מכינים את הקולי תותים - מסירים את העלים הירוקים וטוחנים את כל החומרים יחד לנוזל.
  7. הרכבת הקינוח - בכוסות אישיות מניחים קודם שתי כפות של קרמבל חמאה. לאחר מכן מזלפים שכבה של קרם מסקרפונה, לאחר מכן מפזרים תותים.
  8. חוזרים על אותה פעולה פעם נוספת בכדי לבנות שכבות ומסיימים עם שכבת תותים שעליה מוזגים מעט מהקולי תות. מקררים מעט, ומגישים.
ביניים
ניר צוק
המצרכים:
15 גר' ג'לטין + 50 גר' מים קרים 1 יוגורט טבעי (200 מ"ל) בטמפרטורת החדר 2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד) 200 גר' סוכר
לסלט תותים - 1/2 סלסילת תותים 1 כף בלסמי 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את הג'לטין במים הקרים. מניחים אותו בצד, עד שמתקרש. לאחר ההתקרשות, ממיסים במיקרו לכמה שניות, עד לקבלת מרקם נוזלי.
  2. מוזגים את הג'לטין לתוך היוגורט. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף רך ויציב.
  3. מקפלים את השמנת לתערובת היוגורט. שמים את התערובת במקרר.
  4. מכינים את סלט התותים: קוצצים את התותים. מערבבים את הבלסמי יחד עם הסוכר ליצירת הרוטב לתותים.
  5. מוזגים מעל לתותים.
  6. הגשה: מוזגים את המוס לתוך רינגים או כוסות ומגישים קר לצד סלט התותים.
ביניים
יוסי שטרית
המצרכים (ל-2 מנות):
1/2 ק"ג תות שדה 1/4 כוס שמן זית מלח ופלפל 3 כפות חומץ טבעי 3 כפות מיץ לימון טרי
לתוספת -
חופן תותים, פרוסים חופן כוסברה, חתוכה גס חופן עירית, קצוצה 2 צנוניות, פרוסות דק 1 כף גבינת פרמזן, מגולפת או מגוררת
3 צפייה בגלריה
מרק תותים, יוסי שיטרית
מרק תותים, יוסי שיטרית
מרק תותים, יוסי שיטרית
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים יחד את כל מרכיבי המרק, מלבד השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים בזילוף איטי את השמן, תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומסדרים מעל פרוסות תותים, צנונית, פרמזן, עירית וכוסברה.
  4. מזליפים בסוף עוד קצת שמן זית, ומגישים צונן מאוד.
ביניים
עפרי רהב
המצרכים:
400 גר' קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 200 גר' חמאה 170 גר' אבקת סוכר 4 חלמונים 2 כפות חלב קורט מלח
לריבת תות -
1 ק"ג תותים, ללא העוקץ (מומלץ להשתמש בתותים בשלים) 500 גר' סוכר 10 גר' פקטין או ליבה של 5 תפוחים, כולל הגרעינים
3 צפייה בגלריה
מתכונים עם תותים
מתכונים עם תותים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הריבה - בסיר רחב מבשלים את התותים ואת הסוכר על אש נמוכה, עד שהתותים מתרככים וכל הסוכר נמס במשך כחצי שעה. אם בחרתם להוסיף פקטין - ערבבו אותו עם 20 גרם סוכר, וכשהריבה רותחת הוסיפו את התערובת בהדרגה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. אם בוחרים בשיטת ליבת התפוחים - הוסיפו אותם לסיר אחר שהריבה הגיעה לרתיחה, ובשלו במשך כ-5 דקות נוספות. בסיום הבישול, הניחו לריבה להתקרר בצד עם התפוחים בתוכה.לפני ההגשה, שלפו את ליבות התפוחים ואחסנו את הריבה בצנצנת סגורה.
  2. מכינים את הבצק - בקערת מיקסר או במעבד מזון מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים את החלב והחלמונים בקערה נפרדת, ויוצקים לתערובת החמאה והקמח. מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי דק של 4 מ"מ, ומעבירים לקירור עד שהבצק מתקשה (בין 40 דקות עד לשעה וחצי).
  4. קורצים מהבצק עוגיות בצורת עיגול או פרח, ובחצי מהכמות של העוגיות יוצרים חור קטן באמצע (לצורך פעולה זו, אפשר להיעזר בפקק של בקבוק).
  5. אפייה - מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות או עד להזהבה קלה (הקפידו על כך שהעוגיות לא יישרפו או ישחימו יתר על המידה).
  6. מרכיבים את העוגיות - מוציאים את העוגיות האפויות מהתנור ומניחים בצד לצינון. אחרי שהעוגיות מתקררות, ממלאים את העוגיות השלמות בנקודת ריבה (לא יותר מידי כדי שלא תנזל מהצדדים), מניחים מעל את העוגיות עם החור וסוגרים כמו סנדוויץ'. מפזרים מעל אבקת סוכר, ומאחסנים בצנצנת סגורה.
ביניים
ילנה ויינברג
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
100 גר' חמאה מומסת לא חמה 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט תות 3 ביצים 1 כוס (200 גר') סוכר 2 כפיות תמצית וניל 1 שקית (10 גר') אבקת אפייה 1/2 1 כוסות (210 גר'ם) קמח קמצוץ מלח
להגשה -
4-3 כפות חלב מרוכז חופן תותים טריים
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה ומניחים לה להתקרר מעט. בינתיים מוציאים מהמקרר את היוגורט והביצים ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מקציפים את הביצים במשך 4-3 דקות עם קמצוץ מלח, עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מוסיפים בהדרגה גם את החמאה המומסת, ואחריה את תמצית הווניל והיוגורט.
  4. מוסיפים לבלילה את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע ומתקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם או סכין הננעצים במרכז העוגה יוצאים יבשים.
  6. לאחר שהעוגה התקררה מטפטפים עליה חלב מרוכז ומקשטים בתותים שלמים או פרוסים.