הטמפרטורות עולות על כל דמיון ואתם רק מחפשים איך להתקרר? יש לנו פתרון: מרק קר. נכון, רק למשמע המילה "מרק" אתם בטח כבר מתחילים להזיע, אבל חכו רגע לפני שאתם מנמיכים את הטמפרטורה של המזגן ל-17 מעלות - מרק קר יכול להיות הנשנוש המושלם לתחילת ארוחה או אפילו לערב קייצי בסלון מול הטלוויזיה. אתם יכולים לזרוק לתוכו קרוטונים, אתם יכולים לגרר גבינה מעל ואתם גם יכולים למזוג אותו לכוסות אספרסו ולהפוך אותו בין רגע למנה המושלמת לאירוח.
הבאנו לכם שני מתכונים משגעים - אחד עם מלון והשני עם עגבניות - שווה לנסות בבית.
ביניים - מרק קר
המצרכים:
600 גר' קוביות מלון
1/2 בצל טרי
1 מלפפון
1 פלפל ירוק חריף
1 שן שום
100 מ"ל שמן זית כתית
מלח
חופן עלי נענע לקישוט
 מרק קר - TEKA מרק קר - TEKA
מרק גספצ'ו מלון
(צילום: טקה סטודיו)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את המלון במעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט שמן זית, וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף, שופכים שמן זית בעדינות, ומערבבים שוב.
  2. טועמים לתיבול ומצננים במקרר כחצי שעה.
  3. להגשה: מקשטים בעדינות עם עלי נענע.
ביניים - מרק קר
המצרכים:
1 ק''ג עגבניות בשלות
250 גר' לחם (אפשר גם מאתמול)
250 מ''ל שמן זית
מלח
מעט חומץ
1 שן שום
 מרק קר - TEKA מרק קר - TEKA
מרק עגבניות קר
(צילום: טקה סטודיו)
אופן הכנה:
  1. שוטפים וחותכים לרבעים את העגבניות. מניחים אותן בבלנדר יחד עם לחם, שום, מלח ורבע מכמות שמן הזית.
  2. מחכים כמה דקות לפני הערבול בכדי להשרות את הלחם יחד עם שאר המרכיבים. מערבלים.
  3. מוסיפים את יתרת שמן הזית, בבהדרגה. שימו לב - המטרה היא ליצור קרם חלק.
  4. מוסיפים את החומץ ומערבלים פעם נוספת.
  5. מכסים באמצעות ניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד להגשה.
  6. להגשה: מוזגים את המרק לקערות ומזלפים מעל מעט שמן זית.
המתכונים באדיבות Teka