ביניים
רותי קינן
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות - לא חובה
1 חבילה ספגטי או מקרוני
1 ליטר מים רותחים
1 כף שטוחה מלח גס
פלפל - לפי הטעם
צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה -
חופן גבינת פרמזן מגוררת
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מסדרים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
  3. מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.
ביניים
חיים כהן
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות (ללא סוכר)
1 כוס מים רותחים
1 חבילה ספגטי או מקרוני, מבושלים על-פי ההוראות שעל גבי האריזה
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים. מתבלים במלח.
  2. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה. אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור ומעט כמון.
  3. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתוך הרוטב, ומערבבים.
  4. מבשלים ביחד 3-2 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים, ונשאר רוטב אדום שעוטף כל איטריה לכל אורכה.
ביניים
המצרכים:
1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג לינגוויני
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום, קלופות
50 גר' פילה אנשובי
3 לימונים טריים, סחוטים למיץ
חופן עלי נענע טרייה, קצוצים דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
פלפל שחור טחון טרי - לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים לפי ההוראות המופיעות על האריזה.
  2. במחבת רחבה עם שמן זית, מטגנים את שיני השום על להבה נמוכה במשך שתי דקות (אם רוצים, לאחר הטיגון אפשר להוציא את שיני השום או להשאירם, לבחירתכם).
  3. מוסיפים למחבת את פילה האנשובי, ומטגנים במשך כמה דקות על להבה נמוכה עד לפירוקו. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון, ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת והמסוננת, ומערבבים יחד עם הרוטב במשך כדקה.
  4. מוסיפים למחבת את הנענע הקצוצה ומעט מקליפת הלימון המגורדת, ומערבבים בעדינות. בשלב הזה, אפשר להוסיף לתערובת מעט פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם.
  5. הגשה - בעזרת מלקחיים, אוספים את הפסטה מתוך הסיר ומסדרים בצלחת עמוקה. מקשטים בכמה עלי נענע שלמים, ומגישים.
ביניים
חיים כהן
המצרכים:
1 חבילה פטוצ'יני, מבושלים על-פי ההוראות שעל גבי האריזה
1/3 חבילה חמאה
1/2 כוס יין לבן
3 כוסות שמנת מתוקה
2 שיני שום, פרוסות דק
חופן גבינת פרמזן, מגוררת
מלח
פלפל שחור
לא חובה -
מעט קליפת לימון
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים במחבת חמאה יחד עם שום. יש להזהר לא לשרוף את החמאה, היא חייבת להשאר בטעם חלבי ולא לקבל צבע חום אגוזי.
  2. מוסיפים יין לבן ומאדים כדקה או קצת יותר, תוך כדי רתיחה, עד שהאלכוהול מתאדה ונשארת רק הארומה של היין.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה, ומערבבים תוך כדי רתיחה עדינה במשך דקה.
  4. מתבלים במעט מלח ומוסיפים את הפטוצ'יני המבושל.
  5. אם כמות הרוטב גדולה - מגבירים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה לזמן קצר, עד שהרוטב מסמיך.
  6. מוסיפים פרמזן, מערבבים, מעבירים לצלחות ומגישים.
ביניים
המצרכים:
1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת ומסוננת
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
5 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים פנימה שום, פלפל שחור וצ'ילי.
  2. מטגנים הכל תוך כדי ערבוב על חום נמוך במשך כ-3 דקות.
  3. מגבירים מעט את האש, ומוסיפים את הפטרוזיליה וכשלוש כפות ממי הבישול של הפסטה.
  4. מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים הכול יחד ומגישים מיד.