בלינצ'ס מסקרפונה תותים

אמיר פורת ורוסלה יונה
המצרכים (ל-6 מנות): לעלי הבלינצ'ס (7-6 עלים) - 1/2 1 כוסות (140 גר') קמח מנופה 1 כוס (240 מ"ל) חלב 2 ביצים 1 כף (15 מ"ל) שמן
לטיגון - 1 כף חמאה
לקרם המסקרפונה והתותים - 250 מ"ל שמנת מתוקה 1/4 כוס (50 גר') סוכר 250 גר' גבינת מסקרפונה קליפה מגוררת מתפוז אחד 15 תותים, חתוכים לקוביות
לקישוט - מעט אבקת סוכר
לרוטב תותים - 20 תותים, פרוסים דק לאורכם 1/2 כוס מיץ תפוזים 2 כפות סוכר
8 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. הכנת עלי הבלינצ'ס - יוצקים את החלב לקערה, ומוסיפים לתוכה בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  2. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים קלות מחבת טפלון, ומוזגים פנימה מהבלילה. מטים קלות את המחבת, כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
  4. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
  5. הכנת קרם המסקרפונה והתותים - מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף יציב, ומעבירים את התערובת לקערה נפרדת.
  6. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז במשך 2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם רך וגמיש. מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת ואת התותים לתערובת המסקרפונה, ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. הרכבת המנה - מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. בעזרת כף, מורחים מעל את קרם המסקרפונה והתותים (כ-3-2 כפות, בהתאם לגודל העלה) ומשאירים ס"מ אחד מכל צד ללא קרם. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים, מהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
  8. הגשה - מסדרים את עלי הבלינצ'ס הממולאים בצלחת, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

פנקייק עם תותים

ארז קומרובסקי
המצרכים: 1/2 1 כוסות קמח תופח 4 כפות סוכר 2 חלמונים 1/2 כפית מלח ים 80 גר' חמאה, מומסת 2 כוסות ריוויון 1 כף חמאה לטיגון 1/2 מקל וניל
להגשה - 1/2 ליטר שמנת מתוקה 38% 1/3 כוס רוזטה איכותית (רכז שקדים) חופן תותים, חצויים
אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים חלמונים עם ריוויון, חמאה מומסת ומקל וניל. שופכים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בהדרגה, ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה (מורחים אותה על המחבת בעזרת נייר מגבת), ויוצקים לתוכה מעט מהבלילה בעזרת מצקת. הופכים את התערובת ברגע שמתחילות להופיע בועות. ממשיכים בטיגון במשך 10 שניות נוספות, ומוציאים.
  3. מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת בעזרת מקצף ידני עד לקבלת קצפת. יוצקים פנימה את הרוזטה, ומערבבים בעדינות.
  4. הגשה - מסדרים את הפנקייקים על צלחת, מניחים מעל חצאי תותים ויוצקים מעל כף מהקצפת. שמים מעל פנקייק נוסף, עוד תותים ועוד קצת ומגישים.

תותים מסקרפונה בכוס

קונדיטורית סאני דרעי
המצרכים (ל-6 קינוחים אישיים): לקרמבל חמאה - 125 גר' חמאה 150 גר' קמח (1 כוס + 1 כף) 40 גר' סוכר (4 כפות) קורט מלח לקרם מסקרפונה - 170 גר' שמנת מתוקה (חצי חבילה) 75 גר' אבקת סוכר 320 גר' גבינת מסקרפונה לקולי תותים - 150 גר' תותים טריים 1 כף סוכר 1 כף מיץ לימון
8 צפייה בגלריה
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
קינוח בכוס של תותים ומסקרפונה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקראמבל - מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה.
  2. בסיר קטן ממיסים על להבה נמוכה את החמאה (בזהירות שלא תקציף), ויוצקים אותה על שאר החומרים. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד.
  3. כשהתקבל בצק אחיד, מיישרים אותו עם הידיים למשטח אחיד ומחוררים עם מזלג על כל פני שטח התבנית.
  4. אופים את הקרמבל במשך 30 דקות. כשה"עוגייה" זהובה ומעט קשיחה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים בצד להצטנן. לאחר הצינון, שוברים את העוגייה בעזרת סכין לקרמבל דק.
  5. מכינים את קרם המסקרפונה - בקערת המיקסר, מקציפים יחד את אבקת הסוכר והשמנת המתוקה עד להתייצבות (שימו לב: אמור להתקבל קצף במרקם רך ולא במרקם קשה).
  6. מוסיפים פנימה את המסקרפונה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  7. מכינים את הקולי תותים - מסירים את העלים הירוקים מהתותים, וטוחנים את כל החומרים יחד עד לקבלת נוזל.
  8. הרכבת הקינוח - בכוסות אישיות, מניחים שתי כפות של קרמבל חמאה, מזלפים מעל שכבה של קרם מסקרפונה ומפזרים את התותים.

קראמבל תותים עם שקדים

מיכל וקסמן
המצרכים: למילוי - 500 גר' תותים קטנים, בשלים ומוצקים 50 גר' סוכר לבן (בערך 1/4 כוס) מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי לציפוי - 1 כוס קמח רגיל 100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 100 גר' שבבי שקדים מולבנים 100 גר' סוכר חום גס (בערך 1/2 כוס) להגשה - קרם פרש מגביע אחד של שמנת חמוצה (ראו במתכון הראשון לעיל) או 1 גביע שמנת של פעם
8 צפייה בגלריה
קראמבל תותים עם שקדים - מיכל וקסמן
קראמבל תותים עם שקדים - מיכל וקסמן
קראמבל תותים עם שקדים
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את התותים מעלים. מסדרים אותם בתבנית פיירקס או תבנית פאי שמכילה אותם בשכבה אחת. בוזקים על התותים סוכר לבן ומיץ לימון ומנערים מעט את התבנית עד לקבלת כיסוי אחיד.
  2. מכינים את הציפוי - בקערה גדולה ויציבה מניחים את הקמח. מוסיפים את קוביות החמאה. בעזרת אצבע ואגודל, משפשפים את קוביות החמאה לתוך הקמח עד שנוצרים פירורים גסים וחיוורים. התנועה היא תנועה של שפשוף ולא של לישה, אחרת במקום בצק ייתקבלו פירורים.
  3. כשהקמח והחמאה הופכים לפירורים, מוסיפים את שבבי השקדים והסוכר החום ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים, בתנועות ניעור והקפצה. מפזרים את הציפוי מעל התותים שבתבנית כך שיהיו מכוסים באופן אחיד. מהדקים את הפירורים בעדינות כלפי התותים.
  4. אופים במשך כחצי שעה עד שהציפוי משחים ומיץ ורדרד מבעבע מתוכו. כשהקראמבל מוכן נותנים לו לנוח עשר דקות לספיגת נוזלים. מגישים חמים עם שמנת או קרם פרש.

סלט תותים עם בלסמי על מוס יוגורט

ניר צוק
המצרכים: 15 גר' ג'לטין + 50 גרם מים קרים 1 יוגורט טבעי (200 מ"ל), בטמפרטורת החדר 2 מכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד) 200 גר' סוכר
לסלט תותים - 1/2 סלסלת תותים 1 כף בלסמי 1 כף סוכר
8 צפייה בגלריה
מוס יוגורט עם סלט תותים בבלסמי
מוס יוגורט עם סלט תותים בבלסמי
מוס יוגורט עם סלט תותים בבלסמי
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את הג'לטין במים הקרים. מניחים אותו בצד, עד שמתקרש. לאחר ההתקרשות, ממיסים במיקרו לכמה שניות, עד לקבלת מרקם נוזלי. מוסיפים את הג'לטין לתוך היוגורט.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, עד לקבלת קצף רך ויציב.
  3. מקפלים את השמנת לתערובת היוגורט, ומעבירים את התערובת למקרר.
  4. מכינים את סלט התותים - קוצצים את התותים. מערבבים את הבלסמי יחד עם הסוכר ליצירת תערובת אחידה, ויוצקים מעל לתותים.
  5. הגשה - שמים את המוס בתוך רינגים או כוסות, ומגישים קר לצד סלט התותים.

ברד פודינג תותים

עפרי רהב
המצרכים (לתבנית פיירקס מרובעת/מלבנית אטומה, או ל-5 כלים אישיים): שאריות של לחם או של חלה אחת (עדיף חלה או לחם לבן) סלסלת תותים (250 גר'), חתוכים לרבעים, ומושרים בקערה עם 2 כפות סוכר במשך 10 דקות
למילוי - 250 מ"ל חלב 500 מ"ל שמנת מתוקה + 100 גר' סוכר 175 גר' חלמונים (10 ביצים) + 40 גר' סוכר 12 מ"ל תמצית וניל צימוקים או אוכמניות מיובשות - לא חובה
להגשה - גלידת וניל
אופן ההכנה:
  1. מכינים את השכבה של החלה והתותים - פורסים את החלה לקוביות בינוניות, ומרפדים עם הפיסות את תחתית התבנית, מוסיפים מעל כמות נדיבה של תותים, מכסים בשכבת חלה נוספת ומעליה מסדרים שוב את התותים.
  2. מכינים את המילוי - בסיר קטן מחממים שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס, ומכבים את האש לפני שהתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים לסיר את החלב, ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר והווניל. משווים טמפרטורות, ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד מעט מתערובת השמנת לקערת החלמונים. מעבירים את התערובת שבקערה לסיר, ומערבבים היטב עד שהביצים מתבשלות לגמרי.
  4. אפייה - יוצקים את תערובת המילוי על התבנית עם החלה והתותים (עד כ-3 מ"מ מסוף הכלי), מפזרים מעל את הצימוקים או את האוכמניות המיובשות ומניחים על תבנית נוספת, אותה ממלאים במים עד מחצית מגובהה (בן מארי).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 25 דקות. מסובבים את התבנית, ואופים במשך 25 דקות נוספות. לפני שמוציאים את התבנית מהתנור, יש לוודא שהמלית יציבה מעט ולא נוזלית.
  6. מגישים חם עם גלידת וניל מעל.


פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה

מלכי יצחקוב
המצרכים (ל-8 מנות): 500 גר' יוגורט 60 גר' סוכר 5 גר' ג'לטין 25 מ"ל מים 125 מ"ל שמנת
לפירורי גרנולה (לא חובה) - 30 גר' חמאה 30 גר' סוכר דמררה 30 גר' קמח 50 גר' שיבולת שועל 30 גר' שומשום 30 גר' אגוזי פקאן, קצוצים
להגשה - 1.5 כוסות תותים, מחולקים לרבעים לאורך 6 עלי נענע, קצוצים דק 25 גרם אבקת סוכר
8 צפייה בגלריה
פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה
פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה
פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה
(צילום: יורם אשהיים)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את הג'לטין במים. מערבבים את היוגורט עם הסוכר ומבשלים בסיר קטן 2-3 דקות. מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומסירים מהאש.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים את הקצפת לתוך היוגורט. יוצקים לכוסות הגשה, ומקררים במקרר שלוש שעות לפחות.
  3. מכינים את פירורי הגרנולה: מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מערבבים את כל החומרים, ומפזרים על נייר האפייה. אופים את התערובת בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 20-15 דקות.
  4. הגשה: מערבבים תותים ונענע עם אבקת סוכר . מסדרים מעל כל פרפה ומוסיפים את פירורי הגרנולה ומגישים קר.

פקוטה תות רותי קינן

המצרכים (ל-8-6 מנות):
14-12 גר' (1 שקית) ג'לטין טהור 2 מכלי שמנת לקצפת 1 כוס חלב 1/3 כוס סוכר מעט תמצית וניל אמיתי - לא חובה
לקולי תות - 250 גר' תותים 2 כפות סוכר
8 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרככים את הג'לטין במים קרים לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. מחממים את השמנת והחלב עם הסוכר עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין המרוכך ובוחשים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל, אם רוצים.
  3. מצננים את התערובת עד לחום החדר, ומעבירים לכלים אישיים. מצננים במקרר 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
  4. מכינים את הקולי תות - שוטפים את התותים, משאירים כמה לקישוט, ומסירים מהאחרים את העלים. מרסקים בבלנדר, ביחד עם הסוכר, למחית חלקה.
  5. הגשה - הופכים על צלחת, יוצקים מסביב את הקולי ומקשטים בתות. לחילופין, אפשר להשאיר את הקינוח בכלי ולצקת את הקולי עליו.

רולדת שוקולד עם תותים

סאני דרעי
המצרכים: לגנאש שוקולד לבן מוקצף (את השלב הזה רצוי להכין לפחות 4 שעות לפני ההגשה. אני מעדיפה להכין לילה אחד קודם) - 400 גר׳ שמנת מתוקה 20 גר׳ סוכר 3 גר׳ ג׳לטין + 15 גר' מים 90 גר׳ שוקולד חלב לרולדה - 3 ביצים מופרדות + ביצה אחת שלמה 90 גר׳ סוכר 30 גר׳ קורנפלור 20 גר׳ קקאו 50 גר׳ קמח
8 צפייה בגלריה
מתכון לרולדת תותים
מתכון לרולדת תותים
רולדה שוקולד עם קרם שוקולד חלב ותותים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הגאנש שוקולד - משרים יחד בכלי קטן את הג׳לטין ואת המים ומכניסים למקרר לעשר דקות, להתייצבות. בינתיים, מביאים לרתיחה את השמנת ואת הסוכר. כאשר הם רותחים והג'לטין התייצב, ממיסים במסת השמנת את הג׳לטין. שופכים את המסה הנוזלית על השוקולד להמסה, ומערבבים לאיחוד מלא והומוגני (אם יש בלנדר מוט אז אפשר לטחון יחד דקה).
  2. מעבירים לקופסה ומכסים בניילון נצמד, צמוד למסה, בכדי שלא יווצר קרום. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
  3. מכינים את הרולדה - מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים מגש אפייה סטנדרטי עם נייר אפייה מעט משומן. בקערת המיקסר מקציפים עם הוו בלון (הקצפה) את החלמונים והביצה הנוספת עם חצי מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח (כמשך 5 דקות הקצפה).
  4. מעבירים את המסה לקערה נוספת, ושוטפים את קערת המיקסר. מייבשים היטב למען ההקצפה של החלבונים והסוכר שנשאר.
  5. מקציפים את החלבונים עם הוו בלון. כשמתחיל להופיע קצף לבן, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב ורך.
  6. מעבירים את מסת החלמונים לקערת החלבונים המוקפצת. מנפים את המצרכים היבשים על מסות הביצים המוקפצות, ומקפלים בעדינות עד שהמסה הופכת להיות הומוגנית. מעבירים לתבנית האפייה ואופים במשך 10 דקות.
  7. כשהרולדה מוכנה, מעבירים את העוגה עם נייר האפייה למגבת מטבח, ומגלגלים את השניים יחד. מניחים בצד להצטנן.
  8. הרכבת הקינוח - לאחר שהרולדה הצטננה, מפרידים אותה מנייר האפייה ומניחים אותה על נייר חדש. מקציפים עם הוו בלון את הקרם שהיה במקרר עד שמתקבל קצף קשה. מורחים מחצית מהקרם על הרולדה.
  9. פורסים תותים טריים ומניחים על הרולדה.
  10. מגלגלים שוב את הרולדה בעדינות בעזרת נייר האפייה (צפו בסרטון בראש הכתבה). מעבירים את הרולדה לצלחת הגשה, ומצפים אותה בשארית הקרם.
  11. מצפים את העוגה ומפזרים מעל חופן פירורי עוגיות או קרמבל (ראו מתכון בהמשך), ומסדרים תותים מעל. מקררים ומגישים.

קוקטייל שמפנייה עם תותים

ניר צוק
המצרכים (ל-8 אנשים): 25 תותים, חתוכים לקוביות 2 כפיות סוכר 3 כפות מאר דה בורגון 1 בקבוק שמפניה או קאווה
8 צפייה בגלריה
קוקטייל שמפניה עם תותים
קוקטייל שמפניה עם תותים
קוקטייל שמפניה עם תותים
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את התותים עם סוכר ומאר דה בורגון.
  2. ממתינים כ-15 דקות כדי לתת לטעמים להיטמע.
  3. מוזגים מעל לתערובת את השמפניה.
כשאתם מכינים את זה בבית תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות
פורסם לראשונה: 09:35, 29.12.20