מה זה כוסמת ירוקה? זאת בדיוק אותה כוסמת שאתם מכירים, רק שהיא אינה קלויה ואין לה את ריח הלוואי שלא כולם אוהבים. הכוסמת הירוקה נהדרת להכנה כמו שהיא - כמו אורז, או כמו שאני מלמד היום כאן – אפשר לטחון אותה ולהכין ממנה פנקייק או טורטייה, וזה טעים ופשוט להכנה.
2 צפייה בגלריה
צחי בוקששתר
צחי בוקששתר
צחי בוקששתר
(צילום: נדב אבס)
ליד הפנקייקים אני מכין מעין "מזנון" בופה קטן שבו שלל אלמנטים שהילדים אוהבים: אפשר רצועות חזה עוף, פרוסות דג, אבוקדו, טונה מקופסה, ממרח שעועית שחורה וכן הלאה. כל אחד עורם לעצמו במתינות על הפנקייק את מה שהוא אוהב, מגלגל וזולל. זו התעסקות שהילדים אוהבים עד מאוד, וזה שובר את שגרת ארוחת הצהריים הבנאלית.
ביניים
המצרכים:
1 כוס כוסמת ירוקה 1/2 2 כוסות מים 1/2 כפית מלח 1 כפית שמן זית 1/2 כפית בהרט מעט שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
פנקייק כוסמת - צחי בוקששתר
פנקייק כוסמת - צחי בוקששתר
(צילום: יורם אשהיים)
אופן ההכנה:
  1. משרים את הכוסמת במים כשעתיים. מסננים ושוטפים במסננת. מוסיפים את שאר החומרים ומחצית מהמים, וטוחנים במעבד מזון.
  2. מברישים במעט שמן מחבת שאינה נוטה להידבק, בעזרת מצקת מעבירים מהמסה למחבת משומנת שחיממתם על להבה בינונית-נמוכה.
  3. מטגנים פנקייקים כדקה מכל צד, עד גמר הכמות (המסה אינה נשמרת טוב אבל הפנקייקים הארוזים יהיו נהדרים גם למחרת).