היום אני אכין קבב בבית ואותו אני מכניס לתוך פיתה שעליה אני מורח כל מיני דברים טובים - והדבר הכי חשוב - סלט משאוויה שזה סלט של ירקות צלויים (במחבת, בגריל או בתנור), שאיתו בכלל צריך להתחיל את כל ההכנות.
2 צפייה בגלריה
בינו גבסו
בינו גבסו
בינו גבסו
(צילום: נדב אבס)
כותרת ביניים
המצרכים:
1/2 ק"ג בשר טחון 150 גר' שומן כבש 1/2 כפית מלח מעט פלפל שחור 1 בצל, קצוץ קטן 1/2 זר פטרוזיליה, קצוצה מעט הל (לא חובה) 1/2 כפית מרק עוף (לא חובה, אבל אימא שלי הייתה שמה ואני שם גם) שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
בינו גבסו
בינו גבסו
קבב בפיתה
(צילום: נדב אבס)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הבשר הטחון יחד עם שומן הכבש הטחון.
  2. מתבלים, מוסיפים את הבצל ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לערבב.
  3. יוצרים קציצות בעזרת האצבעות.
  4. מטגנים את הקציצות במחבת, כשלוש דקות מכל צד.
כותרת ביניים
המצרכים:
1 חציל, פרוס לפרוסות 1 פלפל ירוק חריף 2 עגבניות 1 גמבה 1 כפית שום, כתוש מלח 1 כף שמן
אופן ההכנה:
  1. מטגנים או קולים בתנור את כל הירקות על חום גבוה מאוד, עד שהם שרופים מעט וקלויים לגמרי.
  2. קוצצים את כל הירקות על משטח חיתוך ומעבירים אותם לקערה.
  3. מוסיפים כפית שום כתוש, מתבלים במלח, ומערבבים. שמים מעל כף שמן (אם טיגנתם אז אפשר לשים שמן מהמחבת שבה טיגנתם את הירקות.
  4. מערבבים הכל, ומגישים.