מאות אלפי מתכונים וספרי בישול כבר נכתבו על עוף, וגם אם לכאורה נדמה שאין יותר מה לחדש בנושא, אני כל פעם מגלה מתכון משגע אחר עם עוף. הישראלים אוכלים הרבה מאוד עוף, ונראה שזה פעם לא נמאס, להיפך. מתוך אהבתי הרבה לחומר הגלם הזה, אני נותנת לכם שלושה מתכונים שפופולריים אצלי במטבח, ומנצחים כל מנה אחרת, כל פעם מחדש.

עוף עם פסטה

המצרכים: 10 שוקיים 4 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מרוקאית 1 כף תבלין שווארמה 1 כף תבלין גריל עוף 1 כפית כורכום 4 כפות דבש 1 פחית קרם קוקוס 3 כוסות מים רותחים
3 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב ושטוח שמים 5 כפות שמן ומטגנים את שוקי העוף עד הזהבה מכל צדדיו.
  2. לאחר ההזהבה מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומערבבים בעזרת כף עץ (לשום יש נטייה להישרף מהר ואנחנו רוצים להימנע מזה).
  3. מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים במכסה ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.
  4. בינתיים מכינים פסטה (לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה).
  5. לאחר שעה וחצי מוסיפים את פחית קרם הקוקוס וממשיכים בבישול, כחצי שעה ללא מכסה, או עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך.
  6. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים היטב ומגישים.

עוף עם ערמונים וירקות

המצרכים: 10 שוקיים 3 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות 1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות 3 גזרים, פרוסים לטבעות של 2 ס״מ 10 שיני שום, שלמות 3 ענפי תימין טריים 2 חבילות ערמונים (בואקום)
לרוטב - 1/2 כוס סויה 1/2 כוס סילאן 1/2 כוס צ'ילי מתוק 1/2 כוס טריאקי
3 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים עד להשחמה ומוציאים לצלחת נפרדת.
  2. לאותו הסיר מוסיפים את כל הירקות ואת ענפי הטעמים ומערבבים במשך כ-5 דק לזיגוג קל. מוסיפים את הערמונים, ומערבבים היטב.
  3. מחזירים את שוקי העוף, מוסיפים את מרכיבי הרוטב, ומוסיפים מים רותחים עד 3/4 מגובה הסיר.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו, ומכניסים לשעה וחצי.
  5. לאחר שעה וחצי, מסירים את המכסה וממשיכים באפייה כ-15-20 דקות נוספות עד שהתבשיל משחים.
  6. אפשר לבשל את הסיר על הלהבה לשעה וחצי, ולסיום להכניס אותו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ללא כיסוי ל-20 דקות.

עוף ותפוח אדמה ברוטב צהוב

המצרכים: 10 שוקיים של עוף 10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים 2 בצלים, קצוצים 3 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים) 6 שיני שום, קצוצות 1/2 1 כפות קמח (להסמכת הרוטב) 1 כף חוואייג' 1 כף כורכום 1 כף ציר עוף (לא חייב) 1 כף דבש 1/2 כפית מלח גס 1 ליטר מים רותחים
3 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים עד להשחמה ומוציאים לצלחת נפרדת.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והשום, ומטגנים להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הקמח, התבלינים והדבש ומערבבים.
  4. מסדרים מעל את שוקי העוף ותפוחי האדמה, מוסיפים 1 ליטר מים רותחים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי.
  5. לאחר שעה וחצי מכניסים את הסיר ללא המכסה לתנור לטמפרטורה של 200 מעלות במצב טורבו ל-15-20 דקות נוספות, לקרמול.
ללי האס היא בשלנית ביתית, פיינליסטית "MKR - המטבח המנצח" ומנחה את התוכנית "מתכונים לחיים" בערוץ 13 ובערוץ האוכל