את חגי תשרי לא חגגנו השנה כמו בכל שנה. היינו רוצים לטייל, להיפגש עם כל המשפחה וגם לקטר על כמות הארוחות והאורחים. אבל דווקא בגלל שלא יכולנו לעשות כל מה שרצינו, חשוב, אפילו קצת יותר מבדרך כלל, שנניח על השולחן מנות רעננות, עונתיות וצבעוניות - כאלה שלא דורשות מאמץ מיוחד אבל עושות שמח בלב.
למתכונים נוספים של נדב טל:
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
לבבות קיסר, רימון והמון פיסטוק
(נדב טל)
הסלטים שלי השבוע הם בדיוק כאלה: הראשון משלב פרוסות שומר צלויות על מחבת פסים עם תמרים עסיסיים ופלפל שאטה טרי, שעכשיו בדיוק הוא חריף במיוחד.
בסלט השני הרימון הוא הכוכב - עכשיו זה ממש הזמן שלו: הוא מתוק, אדום ובשיאו. אגב, אם אתם מסתבכים עם קילוף הרימון אז בהמשך המתכון תמצאו את השיטה הבדוקה איך לפרק אותו בכמה דקות ובלי הרבה לכלוך.
את גרגירי הרימון אני מערבב עם עשבים ירוקים והרבה פיסטוקים, והסלט הזה טעים ככה כמו שהוא אבל הוא הרבה יותר טעים כשהוא מוגש בתוך עלי קיסר.
ביניים
המצרכים:
3 ראשי שומר קטנים
1 צרור אורגולה
4 מיני מלפפון (או 1 רגיל)
4 תמרי מג'הול
1 פלפל שאטה טרי
קליפה מלימון אחד
לרוטב -
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 כפות סילאן (לא ממותק)
1 כף חומץ
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
(נדב טל)
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
(נדב טל)
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
(נדב טל)
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
שומר צלוי, תמרים ושאטה
(נדב טל)
איך מערבבים:
  1. פורסים את השומר לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. פורסים בזהירות מהקודקוד לתחתית ומשתדלים לשמור על צורת המניפה הטבעית של השומר.
  2. מחממים היטב מחבת פסים ומניחים את פרוסות השומר. צורבים היטב כחמש דקות מכל צד עד להתרככות השומר וקבלת סימני חריכה יפים.
  3. כשצולים על מחבת פסים וכדי להשיג דוגמת פסים מושלמת, חשוב להניח את השומר ולא לגעת בו או להזיז אותו יותר מדי. כאשר השומר צלוי היטב, מסירים מהמחבת ומניחים בצד להצטנן.
  4. מסירים את החלק הגס של גבעול הארוגולה וקוצצים גס, מעבירים לקערת ערבוב.
  5. את המלפפונים פורסים דק לאורך, ומוסיפים לקערה.
  6. מגלענים את התמרים וחותכים לרצועות דקות (חיתוך תמרים מעט קל יותר כאשר הם חצי קפואים). מומלץ להוציא מהמקפיא כמה רגעים לפני החיתוך וכך תוכלו ליצור רצועות בלי שהתמר הופך עיסתי.
  7. מקלפים את הלימון בעזרת קולפן וקוצצים דק את קליפתו (אפשר להשתמש במגרדת ייעודית לצורך העניין או בפומפייה). הקיצוץ הידני מוסיף מרקם נוסף לסלט וטעם לימוני דומיננטי יותר.
  8. פורסים דק פלפל שאטה טרי ומוסיפים לסלט. הפלפל שאטה הטרי חריף במיוחד, וכדי להפחית מהחריפות אפשר להשתמש בחצי פלפל ירוק חריף רגיל.
  9. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את פרוסות השומר הצלויות לקערה, מערבבים שוב, מעבירים לכלי הגשה.
ביניים
המצרכים:
2 ראשים קטנים חסה לבבות קיסר
1 רימון
1 צרור פטרוזיליה
7 גבעולי נענע
3 גבעולי זעתר או אורגנו טרי
1/2 כוס פיסטוק, קצוץ דק
לרוטב -
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום, כתושה
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
(נדב טל)
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
(נדב טל)
שומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טלשומר צלוי ולבבות קיסר - נדב טל
לבבות קיסר, רימון והמון פיסטוק
(נדב טל)
איך מערבבים:
  1. בוחרים את עלי הקיסר הקטנים והבינונים, מפרידים אותם אחד אחד ומשאירים אותם שלמים. שוטפים, מייבשים היטב ומניחים בצד עד להרכבת הסלט. עלי הקיסר הם החלק הפנימי של החסה הערבית (החסה הרגילה). אפשר לקנות חסה ערבית ולהשתמש בליבה שלה (בחלק של העלים הקטנים הירוקים והבהירים יותר).
  2. מחלצים את גרגירי הרימון - יש לזה המון שיטות, אבל השיטה שאני מביא לכם היום היא הכי פחות מלכלכת והכי יעילה (סמכו עליי, השוואתי ובדקתי). ממלאים קערה גדולה במים, מסירים את הקודקוד ואת תחתית הרימון, חוצים את הרימון לרוחבו ואז כל חצי לשני פלחים. מחלצים בעזרת הידיים את הגרגירים בתוך קערת המים: מכניסים ממש את הידיים עם הרימון לקערה ומחלצים את הגרגירים מתחת למים, באופן הזה הרימון לא משפריץ ומלכלכך, הקליפה הלבנה הדקה צפה על פני המים והגרגירים שוקעים מטה. בעזרת היד או בעזרת כף מנקים את חלקי הקליפה הלבנים שצפו, מסננים ומעבירים את גרגירי הרימון לקערת ערבוב.
  3. את עלי הפטרוזיליה, הנענע והזעתר הטרי מפרידים מהגבעול, שוטפים ומייבשים היטב. כאשר עשבי התיבול יבשים קוצצים אותם דק ומוסיפים לקערת הערבוב.
  4. בסמוך להגשה מוסיפים את הפיסוק הקצוץ ואת כל מרכיבי הרוטב, ומערבבים היטב.
  5. ממלאים בנדיבות כל עלה חסה בסלט הרימונים. מסדרים יפה על צלחת, ומגישים.
נדב טל הוא בעל הבלוג "עושהסלט"