פיצה בטטה וקשיו

המצרכים: 1 בטטה בינונית (בערך 3 כוסות בטטה חתוכה לקוביות) 3/4 כוס קמח כוסמין מלא 1/3 כוס עגבניות מרוסקות (כדאי של חברת mutti בבקבוק זכוכית) 1/2 כוס גבינת תום עיזים או מוצרלה מגוררת 1/3 כוס זרעי צ׳יה, מושרים בכוס מים 1 כף ממרח שקדייה (100% שקדים) 1 ביצה 13 אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) 1 כפית שטוחה מלח הימאליה 1 עגבנייה קטנה, חתוכה לפרוסות 1 גבעול בצל ירוק קורט פלפל לבן
4 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)
4 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות על תוכנית אפייה.
  2. הכניסו למעבד מזון את הכוסמין, מלח, הקשיו, שקדיה, צ׳ייה והביצה וערבבו בכמה פולסים.
  3. הרתיחו מים בסיר, הכניסו את הבטטה למשך 7 דקות. סננו את הבטטה ממים, חתכו חתיכה קטנה ממנה והניחו בצד, היא תשמש אותנו בהמשך לציפוי הפיצה. הכניסו את הבטטה הנותרת למעבד מזון וערבבו כחצי דקה עד לקבלת עיסת בצק.
  4. הניחו על תבנית פיצה בקוטר 28 ס״מ, נייר אפייה ובעזרת מרית צרו שכבה דקה ככל הניתן של תחתית הפיצה, אם התערובת נדבקת מעט תוכלו להעזר בטיפה מים על מנת לשטח אותה בקלות במגש. לאלו מכם ללא מגש פיצה, העזרו במגש שטוח לתנור והכינו באותו אופן. הכניסו לתנור למשך 5 דקות.
  5. פרסו פרוסות דקות מהעגבניה, חתכו את הבצל לטבעות באורך 2 ס״מ. הוציאו את התחתית מהתנור, מזגו את העגבניות המרוסקות, פזרו את הפלפל הלבן, פרוסות העגבניה, הבצל, גבינת התום ורצועות דקות מהבטטה שהנחנו בצד.
  6. מחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.

סלט אורז פרמזן וסלקים חגיגי

המצרכים: 1/2 1 כוסות אורז מלא עגול, שטוף ומושרה כ-6 שעות 1 בצל יבש גדול 1/2 פלפל צ'ילי אדום 1 ענף רוזמרין 1 מיץ מלימון שלם 1/2 1 כפות שמן זית 1 כפית מלח צמחי מרפא ועשבי תבלין (או מלח ים, מעט טימין ופלפל שחור) 1/4 צרור פטרוזיליה 50 גר' פרמז׳ן איכותי 1 סלק טרי, בינוני
לפיזור - 1/4 צרור עירית 1/2 כוס שברי פקאן
4 צפייה בגלריה
(צילום: יח״צ)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את האורז - בסיר עם מים רותחים, מבשלים את האורז, בערך כ-25 דקות, כדאי לטעום, שהאורז רך ועדיין קראנצ'י. בסיום הבישול סננו את האורז והניחו אותו בצד.
  2. באותו סיר חממו את שמן הזית מעט והוסיפו את התבלינים, הרוזמרין והצ׳ילי ל-2 דקות. קצצו והוסיפו את הבצל היבש ואת האורז המבושל וערבבו כשתי דקות, הורידו מהאש והעבירו לקערה.
  3. מקלפים וחותכים את הסלק הטרי לקוביות קטנטנות (ללא בישול). סוחטים את הלימון ומוסיפים לקערה, ביחד עם מעט מהגרידה שלו.
  4. קוצצים את העירית והפטרוזיליה ללא השליש התחתון ומוסיפים גם לקערה. גרדו בפומפייה את הפרמז׳ן מלמעלה, וערבבו בעדינות. ברגע ההגשה הוסיפו את שברי הפקאן. הסלט מעולה חם או קר.

בודהה בול

המצרכים (לקערה בקוטר 24 ס"מ): 3 כפות אורז סושי או קינואה (מוכן לפי הוראות היצרן) 4 כפות אפונה או אורז פרא שחור מבושלים
ירקות טריים - 2 צנונית, פרוסות 1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות 1/3 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות 1 גזר, חתוך דק (בצורת גפרורים) 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות, כוסברה או פטרוזיליה - לבחירתכם
ירקות חלוטים או מבושלים - 1/2 כוס תפרחת כרובית או תפרחת ברוקולי מפוררת ביד 2 גבעולי אספרגוס (ללא השליש התחתון) 1/2 בטטה, חתוך לקוביות 1 סלק קטן מבושל, וחתוך לקוביות
לרוטב אסייתי - 1 ס”מ ג’ינג’ר טרי, מגורר בפומפיה 1 שן שום, כתושה 2 כפות סויה 1/2 פלפל צ׳ילי, קצוץ 1 כפית שמן זית 1 כפית שמן שומשום
לרוטב חמאת בוטנים - 2 כפות קרם קוקוס 1 כף חמאת בוטנים 1/2 פלפל צ’ילי, קצוץ 1/2 כפית מלח
*אפשר לשדרג את המנה עם קוביות טופו צרובות ברוטב סויה ושמשום שחור, ולבן
4 צפייה בגלריה
(צילום: שירן כהן שי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - ערבבו בצנצנת את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד ולא סמיך מדי.
  2. מרכיבים את המנה - הניחו בתחתית הקערה את הדגן והקטניה שבישלתם, מעליהם את הירקות, אחד לצד השני, לפי הצבעים כך שידגישו את היופי והאסתטיות של הקערה.
  3. פזרו את העלים הירוקים ואת הרוטב שבחרתם. ובתאבון.
מורן שטרום היא נטורופתית מוסמכת, בשלנית RAW FOOD ומומחית לצמחי מרפא