סלט חזה עוף

חיים כהן
המצרכים (ל-4 סועדים): 4 אונות של חזה עוף (2 חזות עוף שלמים), בגודל בינוני-גדול 1/2 ק"ג ברוקולית 1/2 ק"ג שעועית ירוקה 1 שן שום, כתושה 1 בצל ירוק, קצוץ 1 בצל סגול בגודל בינוני, פרוס לחצי ירח 1 כוס עגבניות שרי תמר, חצויות לשניים 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ לטבעות (לפי הטעם) 1 כוס עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה ומעט ריחן), מופרדים לעלים בודדים
למרינדה - 1/2 כוס שמן זית 1 לימון סחוט למיץ 3 כפות עלי אורגנו, קצוצים מעט מלח
5 צפייה בגלריה
סלט עוף, חיים כהן
סלט עוף, חיים כהן
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. מכניסים אותם לשקית ניילון יחד עם חזות העוף, סוגרים את השקית ומנערים היטב, עד שהמרינדה עוטפת את כל חזה העוף. מכניסים למקרר לשעתיים.
  2. מחממים שמן במחבת. מוציאים את החזות מהמקרר, וצולים אותם על הצד של העור, על להבה בינונית, עד לקבלת צבע זהוב יפה של העור, כשתיים-שלוש דקות. מוציאים את החזה מהמחבת ומעבירים לתנור לכעשר דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים ומניחים בצד למנוחה.
  3. חולטים את הברוקולי ואת השעועית. אני אוהב ירקות חלוטים רכים, אבל כל אחד יכול לחלוט אותם לפי טעמו.
  4. מוציאים את הירקות מהמחבת, מעבירים אותם לקערה, מתבלים במיץ לימון, שום ומלח. מוסיפים את חופן העלים הירוקים ואת העגבניות, ומערבבים.
  5. פורסים את חזה העוף לאורך או לרוחב.
  6. מעבירים את חזה העוף לקערת הסלט, מערבבים, מתבלים, מחלקים למנות ומגישים.

חזה עוף בלימונים כבושים

ארז קומרובסקי
המצרכים: 1 ק"ג חזה עוף טרי ומחולק 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק 1/2 כף זרעוני כוסברה, כתושים 5-6 לימונים כבושים, קצוצים דק ללא גרעינים 4-5 כפות שמן זית 3 כפות בצל ירוק, קצוץ דק מלח ים גס (לפי הטעם)
5 צפייה בגלריה
(צילום: ארז קומרובסקי )
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ערבוב עמוקה. מוסיפים את חזות העוף, מערבבים היטב ומכסים. מעבירים ל-3 שעות לפחות לשרייה.
  2. מלהיטים מחבת ברזל ומשמנים קלות. מטגנים את חזה העוף מכל צדדיו במשך 3 דקות מכל צד לפחות. מי שאוהב את החזה מבושל מאד, יכול לחצות או לפרוס את החזות בחיתוך פרפר או כפילטים לאורך (בדומה לשניצל).

סלט חזה עוף בחמאת בוטנים

רפי כהן
המצרכים: 1 חזה עוף שלם, חצוי ומנוקה פלפל לבן גרוס מלח גס
לסלט - 2 בצלים סגולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק לרוחב 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק באלכסון 5 יחידות כרוב ניצנים טרי (לא קפוא), חצוי לאורך ופרוס 1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך ל"גפרורים" 2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לאורך, ללא זרעים ופרוסים לרצועות דקות (לא חובה) 1 כוס שעועית ירוקה רחבה, חתוכה דק באלכסון 5 צנוניות קטנות, פרוסות דק לאורך 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים ל"גפרורים"
לרוטב - 3 כפות גדושות חמאת בוטנים 1/2 כף שום קצוץ 1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורר 3 כפות דבש 1/2 כוס רוטב סויה 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)
להגשה - חופן בוטנים קלויים, שבורים גס
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - טורפים היטב את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את הסלט - מניחים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב.
  3. מכינים את חזה העוף - ממלאים מים בחלקו התחתון של סיר אידוי ומביאים לרתיחה. מרפדים את חלקו העליון של הסיר בנייר פרגמנט מחורר. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף ומניחים על נייר הפרגמנט. מניחים את חלקו העליון של הסיר על החלק התחתון, מכסים ומאדים במשך 10 דקות.
  4. מוציאים בזהירות את חזה העוף מהסיר ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים את החזה לרוחב לפרוסות אלכסוניות בעובי של סנטימטר וחצי.
  5. יוצקים שלוש כפות רוטב לקערה עם הירקות ומערבבים היטב.
  6. הגשה - מסדרים שכבה של ירקות על צלחת הגשה אישית, מעל מניחים פרוסה של חזה עוף. מוסיפים מעל שכבה נוספת של סלט ומסיימים בחזה עוף.
  7. מפזרים מעט בוטנים גרוסים ומגישים מיד.

חזה עוף ממולא בסלט לחם איטלקי

אבי ביטון
המצרכים (ל-2 מנות): 1 חזה עוף חצוי לשניים (פרפר) 2 פרוסות חלה 3 עגבניות, קצוצות צרור עלי בזיליקום 4 שיני שום, קצוצות 2 ענפי מרווה, מיובשים 6 כפות שמן זית 1/4 כוס מים מלח, פלפל
5 צפייה בגלריה
חזה עוף ממולא בסלט לחם איטלקי
חזה עוף ממולא בסלט לחם איטלקי
(צילום: צביקה טישלר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה שתי עגבניות קצוצות עם קוביות של לחם. מוסיפים בזיליקום, חצי מכמות שמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל ושתי שיני שום.
  2. יוצרים כיס בכל חזה עוף, וממלאים בסלט. סוגרים בעזרת קיסמים, ומתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
  3. יוצקים למחבת את יתרת שמן הזית, וצולים את חזה העוף כשלוש דקות מכל צד. מוסיפים את העגבניות, המרווה והשום, ומטגנים דקה.
  4. מוסיפים את המים, ומכסים במכסה. מבשלים שש דקות נוספות.
  5. מוציאים את הקיסמים ופורסים לטבעות. מגישים עם הרוטב שנשאר במחבת.

חזה עוף בחרדל וסויה

רותי קינן
המצרכים (ל-4 מנות): 4 חצאי חזות עוף שלמים 4 בצלים ירוקים 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף 2 כפות שקדים פרוסים
לרוטב - 1 כף חרדל גרגירים 1/2 1 כפות חומץ בן יין 1/2 1 כפות רוטב סויה 1 כפית סוכר 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. לחזה עוף - מנקים את חזות העוף, שוטפים ומייבשים.
  2. בסיר בינוני מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים 3 מהבצלים ואת שורש הזנגביל ומביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את החזות הנקיים, מכסים במכסה ומכבים את הלהבה.
  3. משאירים את החזות בסיר המכוסה כ-40 דקות, מוציאים מהמים ומצננים במקרר.
  4. לרוטב - טורפים את כל החומרים בקערה קטנה או מנערים בצנצנת עם מכסה אטום. קוצצים דק את הבצל הירוק שנותר.
  5. פורסים את החזות לפרוסות ומסדרים אותן כשהן חופפות זו לזו. יוצקים את הרוטב על הפרוסות וזורים את הבצל הירוק והשקדים הפרוסים.

רצועות חזה עוף מוקפצות בטריאקי ושומשום

אסתר דורון צרפתי
המצרכים (2 מנות): 1/2 קילו חזה עוף פרוס לרצועות 6 כפות רוטב טריאקי 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה 1 כף שמן קנולה + מעט שמן לטיגון (לטיגון) מעט שומשום
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את רצועות העוף, רוטב הטריאקי, המלח, הפלפל, הפפריקה והשמן, ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף המתובל, יחד עם הרוטב. מערבבים ומטגנים עד שהעוף משחים.
  3. מפזרים שומשום בנדיבות, מטגנים כדקה נוספת ומגישים.

חזה עוף מוקפץ ומתובל בפיתה

אפרת סיאצ'י
המצרכים (4-3 מנות): 400 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד 1 כף שמן זית (לתיבול) 1/4 רבע כפית כורכום 1/2 כפית כמון 1 כפית שטוחה פפריקה 1 כפית שטוחה מלח קורט פלפל שחור 1/3 כפית תבלין גריל עוף (לא חייבים) 1/2 כפית פטרוזיליה/כוסברה יבשה 2 כפות שמן (לטיגון) 1 בצל בינוני קצוץ דק 4-3 פיתות חצויות
להגשה - טחינה סלט ירקות קצוץ
5 צפייה בגלריה
חזה עוף בפיתה
חזה עוף בפיתה
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את העוף, השמן ואת כל התבלינים, מערבבים עד לציפוי.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב 6-5 דקות, עד שהוא מוכן. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. ממלאים חצאיי פיתות בעוף המוכן, מזלפים מעל טחינה ומגישים עם סלט ירקות קצוץ.

חזה עוף במייפל וחרדל

אלומה בליליוס
מומלץ להגיש את המנה עם פירה תפוח אדמה וסלט ירוק ברוטב מתקתק
המצרכים (ל-4 מנות): 4 נתחי חזה עוף (200-250 גרם ליחידה) נקיים מעור וגידים
למשרה - 2 כפות חרדל דיז'ון חלק 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים 6 כפות סויה אמיתית 6 כפות מייפל אמיתי 6 כפות יין לבן, או 3 כפות יין לבן ו-3 כפות יין מירין 2 כפות קונייאק (לא הכרחי) 10 שיני שום כתוש 20 גרגרי פלפל אנגלי 10 עלי דפנה 2 כפות שמן קנולה 1 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית שבבי צילי חריף (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המשרה - מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת משחה יחסית חלקה.
  2. מפזרים את נתחי החזה הנקיים בתוך תבנית פיירקס ויוצקים עליהם את המשרה, כך שיכסה את כל הנתחים. מכסים ושמים בקירור במשך 3 שעות לפחות.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את התבנית, ללא כיסוי. אופים 10 דקות והופכים את הנתחים. אופים 10 דקות נוספות (אם לא בטוחים שהחזה מוכן לוקחים סכין חדה וחותכים במרכז החזה, ובודקים).
  4. מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות ופורסים את הנתחים לרצועות דקות. מחזירים לרוטב, מערבבים ומגישים.

חזה עוף בסומאק ועלי זעתר

ארז קומרובסקי
המצרכים: 1 ק"ג חזה עוף טרי ומחולק 3 כפות עלי זעתר צעיר טרי 1/3 כוס שמן זית 1 כף פלפל שחור גרוס טרי (או לפי הטעם) מלח ים גס 3 כפות סומאק
5 צפייה בגלריה
(צילום: ארז קומרובסקי )
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ערבוב עמוקה. מוסיפים את חזות העוף, מערבבים היטב ומכסים. מעבירים ל-3 שעות לפחות לשרייה.
  2. מלהיטים מחבת ברזל ומשמנים קלות. מטגנים את חזה העוף מכל צדדיו במשך 3 דקות מכל צד לפחות. מי שאוהב את החזה מבושל מאד, יכול לחצות או לפרוס את החזות בחיתוך פרפר או כפילטים לאורך (בדומה לשניצל).

חזה עוף מוקפץ עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה

אלומה בליליוס
אפשר להגיש עם פסטה קצרה מוקפצת בשמן זית ועגבניות שרי
המצרכים (ל-4 מנות): 600 גרם חזה עוף, פרוס לנתחים בעובי של 1-1.5 ס"מ 5 שיני שום פרוסות דק 4 כפות שמן זית 2 כפות יין לבן 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק 30 עגבניות שרי חצויות 10 זיתי קלמטה ללא גרעינים, קצוצים גס 20 עלי בזיליקום שטופים מלח לפי הטעם 4 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את השום, היין, הפלפל שחור ושמן הזית. משרים בהם את הנתחים לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה ושמים בה את הנתחים, כך שימלאו שכבה אחת. ממליחים.
  3. אחרי 2 דקות טיגון הופכים את הנתחים ומוסיפים חופן מעגבניות השרי, הזיתים, הבזיליקום והחומץ הבלסמי.
  4. מקפיצים הכל 2-3 דקות ומוציאים מהמחבת. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.