לקראת הימים החורפיים שחוזרים אלינו בקרוב, קבלו מתכון למרק כפרי עם ירקות וקטניות, קל להכנה בבית, לא דורש מאמץ והכי חשוב - טעים במיוחד. המרק הכפרי סמיך, גדוש בירקות, בבורגול ובקינואה והוא יכול לשמש כארוחה שלמה המוגשת בצלחת אחת, בול לימי החורף הקרים.
המצרכים (ל-10 מנות): 1/4 כוס שמן 1/2 1 ק''ג בשר בקר צוואר, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ 4 בצלים לבנים בינוניים, חותכים לקוביות 1X1 ס"מ 3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות 1 ענף סלרי, חתוך קוביות 1X1 ס"מ 8-9 שיני שום, קצוצות דק 1/2 קופסה פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות 1 עגבנייה בינונית, חתוכה לקוביות צרור פטרוזיליה, קצוץ דק צרור כוסברה, קצוץ דק 8-9 עלי בזיליקום, קצוצים דק 2 ענפי אורגנו טרי, קצוץ דק 1 כוס עדשים שחורות מבושלות (330 גר') 1/2 כוס בורגול מבושל ( 170 גר') 1/2 כוס קינואה אדומה או לבנה מבושלת (170 גר') 1 כף שטוחה של מלח דק 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון 1 כפית שטוחה כמון 4 ליטר מים
1 צפייה בגלריה
מרק כפרי
מרק כפרי
(צילום: רשת BBB)
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר. מוסיפים את השום והפלפלים, ממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות.
  3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי, מוסיפים את העגבניות.
  4. פותחים את התבלינים עם מעט מהמים בכדי למנוע גושים, מוסיפים את כל המים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף מעל.
  5. מוסיפים את העדשים, הקינואה והבורגול, מוסיפים את כל העשבים ומכבים את הלהבה.
המתכון באדיבות דוד אלחדף, שף רשת BBB