מרק בשר עם שעועית

המצרכים (ל-10 סועדים):
400 גר' בשר שריר, חתוך לקוביות 2 כוסות שעועית לבנה (מושרית בקערה עם מים במשך 8 שעות לפחות) 1 בצל גדול, קצוץ 2 כפות שום, כתוש 5 כפות רסק עגבניות 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 8 גבעולי סלרי, קצוצים 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1 צפייה בגלריה
פלאפל גבאי
פלאפל גבאי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים את השעועית. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
  2. מוסיפים לסיר את הסלרי וחצי מכמות מהכוסברה, ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה ושום.
  3. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.