הרמדאן הוא חג מוסלמי דתי בעל חשיבות רוחנית גבוה, הנמשך חודש שלם. בחג אמנם חלה מצוות הצום לצד איסורים נוספים, אבל למרות האיסורים הוא מתאפיין כחג חגיגי, משפחתי ועם לא מעט אוכל - בסוף כל יום של צום. החג מתרכז בנושא טהרה, קדושה, עזרה לזולת ומשפחה, ולמרות שההתמקדות היא לא רק בארוחות, אלא במעשים טובים, אנחנו כאן בשביל לאכול.

סלט טאבולה

המצרכים:
1/4 כוס בורגול דק 3 צרורות פטרוזיליה, קצוצה דק 1/2 צרור של נענע, קצוצה 1 בצל ירוק, קצוץ דק 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
3 צפייה בגלריה
סלט טאבולה
סלט טאבולה
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. משרים את הבורגול במים כשעה עד שהוא תופח, ומסננים את המים היטב.
  2. בקערה שמים את כל המצרכים - פטרוזיליה, נענע, בצל ועגבניות ומערבבים בעדינות, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון סחוט.
  3. הצעת הגשה - כדאי להקפיץ בשמן זית תערובת של שקדים, פיסטוק חלבי וקשיו ולפזר מלמעלה.

עוף ממולא פריקי

עלאא מוסא
המצרכים:
1 עוף שלם במשקל 1.5 -2 ק"ג 3 ליטר מים 5 יחידות פלפל אנגלי 5 עלי דפנה 2 ענפי טימין
לתבשיל פריקי - 1/2 ק"ג פריקי 1/2 ליטר מים 1/2 כף מלח 1/2 כף כמון 1/2 כף פלפל לבן 100 גר' צימוקים חופן צנוברים קלויים 1 בצל יבש, פרוס דק 3 כפות שמן זית
לירקות - 5 קישואים 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים 1 בטטה, פרוסה לפרוסות 3 כפות סירופ רימונים 4 שיני שום 3 כפות גרגירי רימון 100 גר' שעועית ירוקה
3 צפייה בגלריה
עוף ממולא פריקי
עוף ממולא פריקי
(צילום: אלבום פרטי)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את העוף בסיר רחב וגדול, יחד עם כל התבלינים, במשך שעה עם מכסה סגור.
  2. מכינים את הפריקי - מרתיחים מים בסיר נפרד ומוסיפים התבלינים והצימוקים.
  3. בסיר רחב יוצקים מעט שמן זית ומאדים בו מעט את הבצל.
  4. מוסיפים את הפריקי, ומיד אחר כך גם את המים הרותחים עם התבלינים.
  5. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך כעשר דקות עם מכסה סגור.
  6. מסירים מהאש ומניחים בצד עוד 20 דקות עם מכסה סגור.
  7. מכינים את העוף הממולא - מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. ממלאים את העוף בפריקי המבושל, ומניחים בתבנית נירוסטה שמתאימה לתנור. מסדרים את הירקות החתוכים מסביב לעוף, ויוצקים מעל סירופ רימונים, מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור ואופים במשך חצי שעה, מוציאים ומגישים למרכז השולחן.

אקראס

רפיק ג'ברין
המצרכים:
1 ק"ג קמח 600 מ"ל מים פושרים 15 גר' שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 ליטר שמן זית
המצרכים למילוי - 1/2 ק"ג עלי זעתר טרי 1 יח' בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות ומטוגן קלות בשמן עד הזהבה 1 כף סומאק 1 כפית מלח 3 כפות מיץ לימון טרי
3 צפייה בגלריה
אקראס
אקראס
(צילום:אלבום פרטי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המילוי - מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה.
  2. מכינים את הבצק - מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבלים כדקה.
  3. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש. תוך כדי הלישה מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  4. את הבצק מורחים בשמן זית ומכסים בבד. נותנים לבצק לנוח במשך שעה של השיש, או עד שהוא מכפיל את עצמו.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 50 גר' כל כדור. מרדדים את כדור הבצק ומניחים כף מהמילוי של הזעתר במרכז. מקפלים את הבצק כמו אוזן המן, ונועצים עם מזלג בחיבור בכדי שהבצק ייסגר והמילוי לא יברח החוצה.
  6. מסדרים את האקראס בתבנית משומנת בשמן זית. מהדקים את הבצק כשהידיים משומנות בשמן זית, מסדרים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור חם לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 5 דקות או עד שהבצק משחים.
  7. אפשר להבריש במעט שמן זית את הבצק אחרי שהוא יוצא מהתנור, בכדי לשמור אותו מבריק.