
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים :
2
כפות
שמן קנולה
או תירס
2/3
כוס
בצל ירוק קצוץ
כולל החלק הלבן (כ־2 גבעולים)
2
שיני שום
קלופות ופרוסות
1
כפית
ג'ינג'ר מגורר
(אפשר מוקפא)
800
גרם
גרגירי תירס קפואים
(אין צורך להפשיר) או משומרים ומסוננים, או 4 כוסות גרגירים טריים
1
כף
דבש
או סוכר חום
2
כפות
רוטב סויה
1
כף
שמן שומשום
1/8
כפית
מלח
1/8
כפית
פלפל לבן
5
כוסות (1/4 1 ליטרים)
מרק ירקות (מסונן)
או מים
2
ביצים
טרופות
אפשרות להגשה:
נבטים טריים, כוסברה, שמן שומשום, מעט פלפל חריף או שמן צ'ילי.
:רשימת קניות עבור המתכון
הכי חורף: מרק תירס שכולם יאהבו
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר גדול את השמן. מוסיפים מחצית מכמות הבצל הירוק ומטגנים כ־4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתירס, מערבבים ומטגנים עוד 3–4 דקות.
- מוסיפים את הדבש (או הסוכר), הסויה, שמן השומשום, המלח והפלפל. יוצקים את המרק (או המים), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים.
- טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט, או שמעבירים חלק ממוצקיו למעבד המזון, טוחנים ומחזירים לסיר). מחזירים לכיריים, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת.
- כשהמרק רותח, מוסיפים לו את הביצים הטרופות, בזרם דק, ומערבבים מיד בכף עץ כדי להפרידן לרצועות. מבשלים דקה נוספת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את יתרת הבצל הירוק.
- מחלקים לצלחות, מוסיפים נבטים ואם רוצים, גם כוסברה ועוד שמן שומשום וצ'ילי או שמן צ'ילי. מגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).