עם כל הכבוד לסופגניות, ויש כבוד, אני שייכת לאסכולה שמעדיפה לאכול לביבות בחנוכה. אם אתם מארחים להדלקת נרות ורוצים להכין מנה ביתית לצד כל הסופגניות הגרנדיוזיות של הקונדיטוריות, זה המתכון בשבילכם - לביבות זוקיני ותפוח אדמה עם מיקס גבינות, שאין מצב שלא יטרפו אותן ולכן מומלץ מראש להכין כמות כפולה.
2 צפייה בגלריה
לביבות
לביבות
(צילום: יולי איז'ק)

לביבות זוקיני, תפוח אדמה וגבינות לחנוכה

המצרכים (ל-12-15 לביבות): 1 זוקיני גדול 1 תפוח אדמה גדול 2 ביצים 50 גר' מוצרלה מגורדת 50 גר' בולגרית או פטה מלח, פלפל 1/5 כוס פירורי לחם שמן לטיגון (אני עשיתי מיקס של שמן חמניות ומעט שמן זית)
להגשה - שמנת חמוצה עם עירית שום כתוש מלח ופלפל
2 צפייה בגלריה
לביבות
לביבות
(צילום: יולי איז'ק)
אופן ההכנה:
  1. מגרדים בפומפייה דקה זוקיני ותפוח אדמה וסוחטים היטב מעל מסננת או בבד טטרה.
  2. את התערובת הסחוטה מעבירים לקערה ומאחדים עם יתר המרכיבים לעיסה אחידה.
  3. בסיר סוטאג' או במחבת רחבה מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה על אש בינונית ומעבירים לנייר סופג.
  4. מומלץ לטגן לביבה אחת ולטעום אם צריך להוסיף תיבול, ורק אז להמשיך עם יתר העיסה.
  5. הגיש לצד שמנת חמוצה מתובלת בעירית קצוצה, שן שום כתושה, מלח ופלפל, או טחינה.
המתכון באדיבות יולי איז'ק מהבלוג מחשבות שהיולי