המבורגר קלאסי

המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק״ג בשר טחון אונטריב או צוואר (אלה חלקים עם המון טעם). מי שרוצה המבורגר קצת יותר שמן ועסיסי שיבקש מהקצב שישים בתערובת גם 20 אחוז שפונדרה. חשוב שהטחינה של הבשר תהיה סמוכה לעשייה מעט מלח מעט פלפל שחור
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. לשים בקערה את הבשר כחמש דקות, עד שמרגישים שכל הבשר הטחון מתחבר. יוצרים בידיים קציצות או כדורים.
  2. צולים את ההמבורגר על להבה חזקה משני הצדדים, מתבלים במלח ובפלפל. מוציאים את ההמבורגר ונותנים לו לנוח כמה דקות. מחזירים את ההמבורגר שוב למחבת לצלייה בחום בינוני וצולה את ההמבורגר עד לצלייה מושלמת משני הצדדים.
  3. אם נוצר סדק בהמבורגר שלכם - זה ממש בסדר, לא להיבהל, זה רק אומר שהוא לא דחוס.

המבורגר 50/50

ערן ביק
המצרכים:
1/2 ק"ג שייטל בקר 1/2 ק"ג בייקון מעושן 1-2 כפיות מלח דק 1-2 כפיות פלפל שחור טחון
להגשה - חסה, מיונז, בצל מקורמל, תרד מוקפץ ורוטב ברביקיו.
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הבשר טחינה גסה (5 מ"מ).
  2. מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מקבבים לפי הגודל הרצוי, וצולים.

המבורגר ממולא אגוזים וגבינה

ערן ביק
המצרכים:
1 ק"ג חזה בקר שמן (20 אחוז שומן) 100 גר' גורגונזולה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ חופן אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס (50 גר') 2-3 כפיות מלח דק 2-3 כפיות פלפל שחור טחון
להגשה - אורוגולה, ריבת עגבניות וחרדל גרגרים.
4 צפייה בגלריה
המבורגר, ערן ביק
המבורגר, ערן ביק
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הבשר טחינה גסה (5 מ"מ).
  2. מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מקבבים לפי הגודל הרצוי, וצולים.