פנקוטה עם סירופ קפה והל

המצרכים:
לפנקוטה - 300 גר' חלב 600 גר' שמנת מתוקה 150 גר' סוכר 3 גר' מלח 4 דפי ג'לטין
לסירופ - 5 מנות אספרסו 150 מ"ל מים 3 תרמילי הל ירוק 50 גר' סוכר 1 גר' מלח
לקישוט - 20 גר' פולי קקאו, גרוסים
1 צפייה בגלריה
פנקוטה קפה והל של רז רהב
פנקוטה קפה והל של רז רהב
(צילום: נמרוד סונדרס)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפנקוטה - מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והמלח. במקביל, מרככים את הג'לטין במי קרח, סוחטים את הג'לטין מהמים ומערבבים בסיר עם השמנת הרותחת. לאחר מכן מעבירים את הבלילה לכלי הגשה, מצננים ומקררים.
  2. מכינים את הסירופ - מחממים את המים והסוכר ביחד עם ההל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים מהאש ומוסיפים את מנות האספרסו. מסננים את הסירופ ומקררים. לאחר שהפנקוטה התייצבה במקרר, מגישים ביחד עם הסירופ ופולי הקקאו הגרוסים.
המתכון באדיבות שף רז רהב וסימנס