לביבות גזר וכורכום

מירי ארז
המצרכים (לכ-20 לביבות): 4 גזרים 1 בצל סגול קטן 2 כפות קמח 5 ביצים 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כורכום 1 כף כוסברה טרייה קצוצה מלח
4 צפייה בגלריה
לביבות גזר
לביבות גזר
(צילום: בני גמזו לטובה)
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה וקוצצים את הבצל דק. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  2. מחממים במחבת שמן בעומק 2 ס"מ. נוטלים מהתערובת כף בכל פעם, מניחים במחבת ומשטחים. מטגנים את הלביבות במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  3. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים על מגבות נייר.
  4. מי שלא רוצה יכול גם לאפות: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית כפות מהתערובת ומשטחים. מרססים את הלביבות במעט שמן. אופים 30-25 דקות עד שהלביבות מזהיבות.

ראגו טלה על פטוצ'יני גזר

יאיר יוספי
הגזר החלוט שנראה כמו פסטה והבירה החמצמצה מעדנים את טעמי הטלה ויוצרים מנה נהדרת שכדאי להגיש עם תפוחי אדמה בתנור.
המצרכים: 300 גר' גרגירי חומוס יבש, מושרים ללילה בשפע מים 1 ק"ג נתח צוואר טלה 1 בקבוק בירה נשר (או כל בירה "לבנה" אחרת) חופן עלי דפנה 10 גרגרי פלפל אנגלי 1 פלפל שאטה שלם 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק בקולפן 2 כפיות שומשום
4 צפייה בגלריה
ראגו טלה עם גזר
ראגו טלה עם גזר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר עם שמן זית וצורבים את בשר הצוואר מכל הצדדים. מוסיפים את הבירה ולאחר מכן את שאר המרכיבים מלבד הגזר והשומשום. מוסיפים מים עד כיסוי, מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 שעות עד לריכוך מוחלט של הבשר. מסננים ושומרים את הנוזל.
  2. מפרידים את גרגרי החומוס והבשר מהעצמות.
  3. במחבת עמוקה קולים את השומשום. מוסיפים את הבשר והחומוס ומעט מנוזל הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול, אם יש צורך.
  4. בסיר קטן מרתיחים את שאר הנוזל וחולטים את הגזר, מסננים. מניחים את הגזר כמו פטוצ'יני בצלחת עמוקה ומוסיפים מעל את הראגו ומגישים מיד.

תבשיל גזר וסלק ביין אדום

חני הראל
המצרכים (ל-5-4 מנות): 500 גר' גזר קלוף (כ-5 גזרים) 500 גר' סלק קלוף (כ-4 סלקים קטנים) 4 כפות שמן זית חופן עלי טימין טריים 2/3 כוס (160 מ"ל) יין אדום יבש חופן נדיב של עלי כוסברה, קצוצים גס מלח פלפל שחור גרוס
4 צפייה בגלריה
תבשיל גזר ביין אדום
תבשיל גזר ביין אדום
(צילום: חני הראל)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הגזרים לפרוסות באורך של כ-4 ס"מ. חותכים את הסלקים לפלחים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה. שמים את הירקות במחבת בשכבה אחת ומוסיפים את עלי הטימין. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
  3. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מנערים בעדינות את המחבת או מערבבים.
  4. מכבים את האש. מוסיפים את עלי הכוסברה, מכסים וממתינים 5 דקות. מגישים חם או פושר.

גזר מתוק (צימעס)

רותי קינן
אם רוצים צימעס עם צימוקים או שזיפים, פשוט מוסיפים לגזר באמצע הבישול 200 גרם צימוקים או שזיפים שחורים מיובשים (או גם וגם)
המצרכים (ל-6 מנות): 1 ק"ג גזר 1/4 כוס שמן (רצוי קנולה) 2 כפות סוכר מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזר, שוטפים, מסירים את הקצוות וחותכים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
  2. מעבירים לסיר ביחד עם השמן, 2/3 כוס מים, הסוכר ומעט מלח.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  4. מבשלים 45 דקות לפחות, או עד שהגזר רך מאוד וצבעו כתום-חום.

עוגת גזר בחושה

אסתר דורון צרפתי
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): 4 ביצים בגודל L 1 כוס שמן 1.5 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה) 1 כפית תמצית וניל 1 כף סירופ מייפל או דבש 1/2 כפית קינמון, טחון 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
4 צפייה בגלריה
עוגת גזר
עוגת גזר
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה את הביצים, השמן, הסוכר, הווניל, המייפל והקינמון לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחלקים את העיסה בין שתי התבניות ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים. שומרים בטמפרטורת החדר