אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
4
מצרכים
1
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יחידה
ביצה
1/4
כוס
מים
מלח
3-5
יחידות
דפי אורז
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. בצלחת שטוחה ורחבה מאוד, טורפים את הביצה, המים והמלח.
  2. טובלים דף אורז אחד למשך שניה בבלילת הביצה עד שצד אחד מצופה, הופכים לצד שני ומעבירים לצלחת שטוחה. חוזרים על התהליך עם יתר דפי האורז ומניחים אותם אחד על גבי השני, כך שהם נדבקים.
  3. מחממים מחבת רחבה, משמנים אותה בתרסיס שמן ומניחים בה את ערימת דפי האורז בבת אחת. מטגנים כדקה-שתיים מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עד להזהבה יפה.
רעיונות לשדרוגים: >> ממלאים את המלאווח בגבינה מגורדת ורוטב עגבניות מתובל, מקפלים לחצי ומטגנים עד להמסה >> מורחים מעט רוטב פסטו ומפוררים גבינת פטה למעלה >> מוסיפים לביצה תבלינים אהובים - זעתר, תערובת תבלינים איטלקית, פפריקה מעושנת וכו' >> מוסיפים טונה מסוננת, פלפלים קלויים, תירס, זיתים או כל תוספת שאוהבים, מגלגלים ופורסים >> מחליפים את המים בחלב, מטגנים את המלאווח בחמאה, מטפטפים מעט דבש מעט ומפזרים פיסטוקים קצוצים.