חזה עוף במרינדה של חומץ בלסמי, טריאקי ובזיליקום

דפנה אוסטר מיכאל
המצרכים (ל-4 מנות): 500 גר' חזה עוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ 1 כף חומץ בלסמי 1 כף שמן זית 1 כף דבש או סילאן 1 כף רוטב טריאקי 1 שן שום, קצוצה חופן נדיב של בזיליקום, קצוץ מלח, פלפל שחור גרוס 2-1 כפות שמן זית לטיגון
5 צפייה בגלריה
חזה עוף במרינדה
חזה עוף במרינדה
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט העוף והשמן לטיגון. מוסיפים את העוף ומערבבים, כדי שיצופה היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
  2. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את נתחי העוף 3-2 דקות מכל צד, עד שהם מלבינים במרכזם (אפשר לצלות אותם גם בגריל). חשוב לא לצלות את העוף יותר מדי, כדי שלא יתייבש. מגישים מיד.

סינטה במרינדה של שומר בר, תפוזים ואננס

עומר מילר
המצרכים: 2 ק"ג סינטה
למרינדה - 1 אננס 4 שינים שום 1/2 כפית זרעי שומר קליפה מ-2 תפוזים 2 שומר בר 1 פלפל אדום חריף 1 כפית פפריקה חריפה 2 כפיות כוסברה טחונה 1/4 כפית זעפרן 1/4 כפית כמון 1/2 כוס שמן זית
לצימעס גזרים צבעוניים - 10 גזרים צבעוניים 1/4 כוס שמן זית 1 מקל קינמון 2 כפות סוכר חום 3 עלי מרווה
אופן ההכנה:
  1. הסינטה: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה ומשרים את הנתח לפחות 24 שעות.
  2. צולים את הנתח על חום מאוד גבוה כעשר דקות מכל צד ולאחר מכן מעלים לקומה השניה בגריל לצלייה של שעה. במידה ופורסים את הנתח לפרוסות, צולים כשתי דקות מכל צד ומסירים מהאש.
  3. הצימעס: חותכים גזרים לחצי (לאורכם). חורכים קלות בגריל ומעבירים למחבת חמה. מוסיפים שמן זית, סוכר, קינמון ומרווה ומבשלים כעשר דקות.

פרגיות במרינדה של חרדל ודבש

אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-6-5 מנות): 1 ק"ג נתחי פרגית, חצויים 2 כפות חרדל דיז'ון 5 כפות דבש 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק 4-3 שיני שום, כתושות קמצוץ מלח 2 כפות שמן לטיגון
5 צפייה בגלריה
פרגיות במרינדה
פרגיות במרינדה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפרגיות והשמן לטיגון. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים, כדי שיצופו היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
  2. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את הפרגיות 3 דקות, הופכים אותן ויוצקים עליהן את המרינדה שנותרה בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים 3 דקות.
  3. מגישים מיד.
  4. הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).

שיפודי סייטן וירקות במרינדת חרדל וסויה

פיליס גלזר
הסייטן הוא חלבון חיטה וניתן להשיג אותו קפוא בחנויות טבע בטעם ניטרלי, עוף או בשר. הוא עשיר מאוד בחלבון ודל קלוריות. ככל ששורים אותו במרינדה, כך הוא טעים יותר. אפשר גם להשתמש בטופו חתוך לקוביות גדולות.
המצרכים (ל-6 מנות): 1 חבילת קטנה של סייטן בטעם עוף או בשר, או חבילת טופו
למישרה - 1/3 כוס רוטב סויה 1/4 כוס מים 1 כפית חרדל מוכן 2 שיני שום גדולות, כתושות מיץ מלימון או תפוז אחד 1/4 כוס סוכר חום, סירופ מייפל או אגבה מלח ופלפל שחור לפי הטעם אפשר גם פתיתי צ'ילי (קורט נדיבה)
לשיפודים - 1 סלסלת פטריות שמפיניון בינוניות חצויות 2 בצלים (עדיף סגולים) חתוכים לרבעים ומקצת מפורקים סלסלה קטנה של עגבניות שרי 1 פלפל אדום חתוך למרובעים בינוניים 1 פלפל ירוק חתוך למרובעים בינוניים 2 קישואים, עדיף מזן זוקיני, פרוסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי
לקישוט - שומשום או קצח (או תערובת, רצוי קלוי קלות)
5 צפייה בגלריה
שיפודי טופו
שיפודי טופו
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הסייטן לקוביות גדולות. מערבבים את החומרים למשרה בצנצנת עם מכסה, משקשקים ויוצקים על הסייטן.
  2. שורים למשך הלילה (או לפחות כמה שעות). מסננים לפני השימוש ושומרים את המרינדה.
  3. מכינים שיפודים, שכל אחד מכיל 2-3 קוביות סייטן, 2-3 שכבות בצל או קישוא, חצי פטרייה, עגבניית שרי וחתיכות פלפלים אדום (אפשר להכין מראש ולכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר).
  4. צולים את השיפודים על גחלים או אש בינונית-נמוכה, ומברישים לעיתים קרובות עם המרינדה.
  5. מקשטים בשומשום ומגישים.

פילה לוקוס במרינדת יוגורט חריפה על סלט עלים ארומטים

עומר מילר
המצרכים:
1/2 ק"ג פילה לוקוס ללא עור ועצמות
למרינדה - 1/2 חבילת יוגורט כבשים 3 עגבניות בשלות 2 פלפל חריף (אדום וירוק) כף שאלוט כתוש/פרוס דק כף שום כתוש כף פפריקה חריפה
להגשה - 1 צרור בזיליקום, כוסברה ונענע 1/4 צרור בצל ירוק 1/4 כוס שמן זית מלח, פלפל 1/2 לימון
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.
  2. משרים את הלוקוס במרינדה כ-10 דקות ומיד צולים על הגריל.
  3. בינתיים מרכיבים את הסלט ומניחים אותו בצלחת הגשה.
  4. מגישים את הלוקוס לצד הסלט.

מרינדה עם ראשי שום אפויים בדבש, תפוזים וסויה

גולן ישראלי
המצרכים: 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) דבש 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) רוטב סויה 1/2 ליטר (2 כוסות) מיץ תפוזים 10 ראשי שום שלמים צרור קטן של טימין
5 צפייה בגלריה
מרינדת שום ותפוזים
מרינדת שום ותפוזים
(צילום: ענת פייזר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ומיץ התפוזים.
  3. חוצים את ראשי השום לרוחבם, ומניחים בכלי אפייה. יוצקים מעל את הנוזלים ומוסיפים את הטימין.
  4. עוטפים את הכלי היטב ב-3-2 שכבות של רדיד אלומיניום – חשוב שהוא יהיה אטום לחלוטין.
  5. אופים כ-30 דקות.
  6. מוציאים את הכלי מהתנור בזהירות רבה. מסירים את רדיד האלומיניום ומערבבים מעט. מחזירים לתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

מרינדת גרידת לימון, יין לבן וזעפרן

אורן לוקסנבורג
זעפרן מעניק טעם עדין ומיוחד וצובע את הבשר בצבע צהבהב זרחני יפיפייה וגרידת הלימון מוסיפה חמיצות עדינה. המרינדה שמתאימה מצוין לחזה עוף, פרגיות, כנפיים, דגים לבנים וצלעות כבש. הכמות מספיקה להשריה של כ-1 ק"ג של חומר גלם.
המצרכים: כ-15 חוטי זעפרן 2 כוסות יין לבן יבש גרידה מ-4 לימונים 1/2 כוס שמן זית 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. מחממים את היין הלבן עם חוטי הזעפרן מבלי להרתיח, רק עד שהזעפרן מתחיל להוציא צבע ליין.
  2. מצננים ומערבבים עם שאר המרכיבים.

שיפודי חזה עוף במרינדה עם רוטב סאטה

סיון שטרמבך ורונה קובו
המצרכים:
לשיפודים - 500 גר' חזה עוף, חתוך לפילטים 1 גבעול למון גראס, פרוס גס 3 שיני שום 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מקולף וחתוך גס 1 כף סוכר 1 כפית מלח 1 כפית כורכום 1/2 כוס (50 גר') בוטנים 1/2 כוס (120 מ"ל) מים מעט שמן קנולה לטיגון
לרוטב - 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס 1 כף מחית קארי אדומה (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח) 1 כוס (100 גר') בוטנים, קצוצים 1 כף סוכר חום 2 כפות רוטב סויה 1 כף מיץ ליים או לימון
5 צפייה בגלריה
חזה עוף במרינדה
חזה עוף במרינדה
(צילום: סיון שטרנבך)
אופן ההכנה:
  1. השיפודים: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי השיפודים, למעט העוף והשמן, ומעבדים למרינדה עם חתיכות בוטנים קטנטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף ומערבבים, כדי שיצופה היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
  2. הרוטב: יוצקים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. הצלייה: משפדים את נתחי העוף. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את הנתחים כמה דקות מכל צד, עד שהם מלבינים במרכזם (אפשר לצלות אותם גם בגריל).
  4. מגישים את השיפודים מיד בליווי הרוטב, אפשר עם אורז לבן.

מרינדת סויה דבש חרדל ונענע

אורן לוקסנבורג
כמה פשוט ככה טעים - מרינדה מתוקה, חמוצה, מלוחה וחריפה. יש בה הכל והיא הולכת מצוין עם הכל, בשר אדום, בקר נמוך וורוד, עופות, דגים וירקות.
המצרכים: 1 כוס סויה 1 כוס חרדל גרגרים 1 כוס דבש מיץ מלימון שלם 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק 4 שיני שום טחונות 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר דק 1 כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות עלי נענע קצוצים דק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד וזהו.

מרינדת ברביקיו שילדים אוהבים

כרם אביטל
המצרכים: 8-10 כפות קטשופ גדושות 4 שיני שום כתושות 2 כפות סילאן 2-3 כפות רוטב סויה כף חומץ בלסמי 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק 1/2 כוס שמן זית מים
אפשר גם בגרסה חריפה: מחליפים את רוטב הצ'ילי המתוק בצ'ילי חריף, ומוסיפים פלפל חריף שלם קצוץ דק ו/או כפית פלפל שאטה מיובש
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד.