פיתה במחבת

ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה 30 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים 30 גר' סוכר 1/2 1 כפות מלח 3/4 2 - 3 כוסות מים 4-5 כפות פרג טרי, לא טחון 3 כפות שמן זית
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים בלישה.
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה.
  3. "מורידים" את נפח הבצק בטפיחות קלות, ומתפיחים שוב במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקחת שעתיים).
  4. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך. מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה.
  5. אופים במחבת יבשה כ-3 דקות מכל צד, וקיבלתם פיתה נהדרת עם כיס שכיף לאכול עם קוטג' או טחינה.

פשטידת תירס במחבת

אפרת סיאצ'י
המצרכים: 1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מוקפאים) 1 ביצה 1/2 כוס קמח לבן 1/2 כוס חלב או חלב סויה 1 כף קטשופ 3 כפות גבינה צהובה, מגוררת 1 כף פטרוזיליה או עירית, קצוצה (לא חייבים) 1/2 כפית מלח פלפל שחור, לפי הטעם 1 כף שמן
כלים - מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, בקוטר 24-20 ס"מ
7 צפייה בגלריה
פשטידת תירס במחבת
פשטידת תירס במחבת
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
  2. מחממים את השמן במחבת, ויוצקים לתוכה את כל התערובת.
  3. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ומתייצבת.
  4. הופכים לצד השני, מבשלים עוד כ-5 דקות עד להזהבה, ומגישים.

פאד תאי

דניאל שליט
המצרכים (למנה אחת): 250 גר' אטריות אורז 1 כף שמן לטיגון 1 ביצה טרופה 1 גזר קטן, חתוך למקלות דקים 1/2 כוס טופו חתוך לקוביות 1 כפית רוטב דגים 1 כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1/2 כוס ציר ירקות או ציר עוף חופן נבטים סינים 1 בצל ירוק חתוך לפרוסות באורך 3-2 ס"מ מיץ מ-1/2 לימון בוטנים קצוצים לקישוט
7 צפייה בגלריה
פאד תאי
פאד תאי
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. משרים את האטריות בקערה עם מים במשך רבע שעה.
  2. מחממים היטב ווק או מחבת גדולה. מוסיפים את השמן וממתינים עד שהוא חם מאוד (אם זאת, יש להקפיד שלא יישרף). מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה עד דקה, עד שמתקבלת ביצה "מקושקשת" רכה עם חתיכות גדולות.
  3. מוסיפים את הגזר והטופו ומטגנים כדקה תוך הקפצה או ערבוב.
  4. מוסיפים את האטריות, רוטב הדגים, הסוכר, המלח והציר. מבשלים תוך הקפצה או ערבוב עד שהאטריות מתרככות והנוזלים כמעט נספגים בהן לגמרי.
  5. מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש.
  6. בודקים תיבול, מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים.

תבשיל פתיתים ונקניקיות

טום אביב
המצרכים: 1 בצל, קצוץ 2 כפות עגבניות מרוסקות 3 נקניקיות, פרוסות לטבעות 1 כוס פתיתים (באיזו צורה שאתם אוהבים) 1 כוס מים 3 כפות שמן מעט פפריקה מעט כמון מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל בסיר קטן עם מעט שמן. מוסיפים את הנקניקיות, ומערבבים.
  2. מתבלים בפפריקה מתוקה ובמעט כמון. מערבבים.
  3. מכניסים את הפתיתים לסיר, ומערבבים.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומוסיפים מים לפי היחס הבא: על כל כוס פתיתים כוס מים.
  5. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3-5 דקות.
  6. מוסיפים מלח, מערבבים, ומכסים שוב את הסיר במכסה.
  7. אחרי כדקה או שתיים פותחים את המכסה של הסיר, ומערבבים מעט עד שרואים איך הנוזל הופך לרוטב. מבשלים כשתי דקות במכסה פתוח.
  8. מורידים מהלהבה, מכסים את הסיר, ומניחים בצד לחמש דקות.
  9. פותחים, נותנים ערבוב אחרון, ומגישים.

נתחי פילה מוקפצים עם ירקות ברוטב צ'ילי וברביקיו

בני סיידא
המצרכים (ל-6 מנות): לירקות - 1/4 כוס שמן 3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות 1 סלסילה (250 גר') פטריות שמפיניון, פרוסות 2 גזרים, חתוכים לגפרורים 1 זוקיני, חתוך לגפרורים 2 כוסות תפרחות כרובית 2 כוסות רצועות כרוב 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 כף ג'ינג'ר מגורר דק 1 בצל סגול, פרוס דק מלח, פלפל שחור גרוס
לבשר - 650 גר' נתח פילה בקר, חתוך לרצועות רוטב צ'ילי מתוק-חריף רוטב ברביקיו
אופן ההכנה:
  1. מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 6 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
  2. מחממים במחבת אחרת את השמן הנותר ומטגנים רצועות פילה בכמה מחזורים עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מחזירים את מחבת הירקות ללהבה גדולה, מוסיפים את הפילה, מתבלים ברוטב צ'ילי וברוטב ברביקיו, ומקפיצים 3-2 דקות. מגישים חם עם אורז לבן.

ספגטי עגבניות בסיר אחד

רותי קינן
המצרכים (ל-6-4 מנות): 1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות (לא חובה) 1 חבילה ספגטי או מקרוני 1 ליטר מים רותחים 1 כף שטוחה מלח גס פלפל, לפי הטעם צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה- גבינת פרמזן מגוררת
7 צפייה בגלריה
פסטה בסיר אחד
פסטה בסיר אחד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מניחים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
  3. מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.

מעורב ירושלמי

אבי ביטון
המצרכים: 6 כפות שמן 2 בצלים 5 שיני שום 300 גר' חזה עוף 200 גר' כבדי עוף מוכשרים חתוכים לרבעים 150 גר' לבבות עוף נקיים וחצויים 150 גר' טחולמעוף נקיים 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה 1 כפית כמון 1/4 כפית כורכום מלח פלפל שחור גרוס
להגשה - פיתות טחינה בצל ירוק
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הבצל והשום. חותכים את חזה העוף לקוביות.
  2. מחממים במחבת כבדה וגדולה את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה מעבירים לצלחת.
  3. מוסיפים לאותה מחבת את חזה העוף והכבד ומטגנים כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את הלבבות, הטחול, וכל התבלינים ומערבבים את הבצל המטוגן. מטגנים הכול יחד 8 דקות נוספות ומערבבים מדי פעם.
  5. מגישים עם פיתות, הרבה טחינה ובצל ירוק.

בולונז אסייתי בדקה וחצי

ללי האס
המצרכים: 1/2 ק"ג בשר טחון 2 חבילות אטריות שעועית 2 גבעולי סלרי 4 שיני שום 1 גזר גדול (או 2 קטנים) 1 בצל סגול גדול
לרוטב - 1/4 כוס סויה 1/4 כוס צ'ילי מתוק 1/4 כוס סילאן 1/4 כוס טריאקי
7 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים ביחד את הסלרי, הגזר, השום והבצל (שימו לב - לא יותר מידי בשביל שלא יהפוך למחית).
  2. בסיר רחב ושטוח שמים שמן צמחי ומעט שמן שומשום ומטגנים את הירקות. לאחר ריכוך קל, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עד שהוא מחליף את צבעו.
  3. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים כ-30 דקות.
  4. משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים כ-3-5 דקות, ומסננים.
  5. לאחר חצי שעה, מעבירים את אטריות השעועית לסיר ומערבבים הכל ביחד.

קסדיית גבינות פריכה

איתמר דוידוב
המצרכים (למנה אחת): טורטייה מקמח בקוטר 20 ס"מ (אדומה, ירוקה או מקמח מלא) מעט שמן זית או חמאה מומסת 3 כפות פריחול'ס (מטבל שעועית) 1 כף פסטו 3 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה 2 פרוסות גבינה לטוסט לעיטור - 1 כף ממרח אבוקדו 1 כף סלסה מקסיקנה (סלסת עגבניות חריפה)
7 צפייה בגלריה
קסדייה
קסדייה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת על הכיריים. מושחים את הצד השחום יותר של הטורטייה בשמן זית או בחמאה.
  2. מניחים את הטורטייה במחבת כשהצד המשומן פונה כלפי מטה.
  3. מורחים פריחול'ס על חצי מהטורטייה – משאירים רווח של 3 ס"מ משולי הטורטייה ללא ממרח.
  4. מורחים פסטו על המחצית השנייה, באותו אופן.
  5. מניחים את הגבינות על הפריחול'ס ומקפלים את הטורטייה.
  6. קולים את הטורטיה עד שהיא משחימה. הופכים דרך הצד המקופל (כדי למנוע נזילות) וקולים עוד מעט.
  7. מעבירים למשטח חיתוך, וממתינים כ-2 דקות כדי שהטורטיה תתייצב.
  8. בעזרת סכין משוננת חותכים לארבעה משולשים שווים. מעבירים לצלחת הגשה.
  9. מעטרים כל קצה משולש בזילוף של ממרח אבוקדו ועליו מעט סלסה אדומה. מומלץ להגיש עם סלט ירוק.