עוגת שוקולד מהירה

המצרכים: 1 ביצה בטמפ' החדר 3 כפות סוכר 1 כוס חלב 4 כפות קמח 2 כפות קקאו 1 אבקת אפיה
3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. בעזרת מטרפה מקציפים בקערה את הביצה עם הסוכר.
  2. מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים לתערובת את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה ומקציפים.
  4. מוזגים מהתערובת לספל עמיד לחום המיועד למיקרוגל. מכניסים למיקרוגל ל-3 דקות אפיה.

מוס שוקולד כמו במסעדה

המצרכים: 170 גר' שוקולד איכותי 170 גר' חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות 100 גר' סוכר 60 מ"ל קפה (צ'ייסר) 4 ביצים 30 מ"ל רום קורט מלח 5 כפות מים מעט תמצית וניל
3 צפייה בגלריה
מוס שוקולד
מוס שוקולד
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה.
  2. בקערה מעל סיר נוסף, מערבבים את החלמונים, 50 גר' סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת.
  3. מחכים מעט שיתקרר ומערבבים את שתי התערובות אחת עם השניה.
  4. מקציפים את החלבונים עם 50 גר' הסוכר שנותרו ומאחדים בין שתי התערובות.
  5. מחלקים את המוס ל-6 כוסות ומכניסים למקפיא ל-4 שעות להתייצבות.

עוגת גבינה שוקולד ללא אפיה

המצרכים: 280 גר' גבינת שמנת 200 מ"ל שמנת להקצפה 180 גר' שוקולד מומס, מריר או שוקולד אחר לבחירתכם 180 גר' ביסקוויטים, וניל או שוקולד חופן אגוזים קצוצים 100 גר' חמאה
3 צפייה בגלריה
עוגת גבינה שוקולד
עוגת גבינה שוקולד
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. במערבל מזון טוחנים את הביסקוויטים והאגוזים עד לקבלת מרקם דק.
  2. ממיסים את החמאה על אש קטנה ומוסיפים את פירורי הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בתבנית עוגה עגולה קפיצית, מניחים את תערובת הביסקוויטים והחמאה כבסיס לעוגה ומהדקים היטב. מניחים במקרר בזמן שמכינים את מלית העוגה.
  4. מקציפים את 200 מ"ל השמנת.
  5. בקערה גדולה מערבבים את גבינת השמנת עם השמנת שהקצפנו, בתנועת קיפול.
  6. ממיסים את השוקולד ומוסיפים אותו בהדרגה לתערובת הגבינה. לאחר שהתערובת אחידה, שופכים את התערובת על בסיס הביסקוויט ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות.
  7. משאירים את העוגה במקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה. ניתן לקשט עם פירורי שוקולד במגוון טעמים.
המתכונים באדיבות Beko מותג מכשירי החשמל לבית