עוגת סופלה שוקולד

רוני ונציה
המצרכים (לתבנית קציפית בקוטר 24 ס"מ): 3 כפות סוכר חום בהיר 175 גר' שוקולד מריר ‭70%)‬ מוצקי קקאו‭,(‬ קצוץ דק 75 גר' שוקולד מריר ‭55%)‬ מוצקי קקאו‭,(‬ קצוץ דק 125 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 4 ביצים מופרדות 1/3‬ כוס ‭70)‬ גר') סוכר לבן 1 כף קמח קמצוץ מלח
8 צפייה בגלריה
עוגת סופלה שוקולד
עוגת סופלה שוקולד
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
  1. משמנים את התבנית, מפזרים את הסוכר החום ומטלטלים את התבנית לפיזור אחיד (על התחתית בלבד).
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭170)‬ מעלות).
  3. בקערת מתכת שמים את שני סוגי השוקולד עם החמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים (בן מארי) עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים את הקערה מהאש ומניחים בצד לצינון, עד שהתערובת מעט חמימה.
  4. בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים 2 כפות סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה ‭10-7‬ דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מקפלים מעט מתערובת החלמונים לתוך תערובת השוקולד החמימה, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת החלמונים. מנפים מעל את הקמח ומקפלים אותו פנימה.
  6. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת קצף. בהדרגה מוסיפים את הסוכר שנותר ואת המלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  7. מערבבים כשליש מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצף שנותר.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית. מניחים את תבנית העוגה מעל לתבנית שטוחה ואופים כ‭25-‬ דקות, עד שהחלק העליון נסדק, השוליים יציבים וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים ומניחים את תבנית העוגה מעל לרשת צינון למשך כ‭30-‬ דקות.
  9. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות לשחרור, מסירים את הטבעת הקפיצית ומשאירים בתבנית לצינון מלא.

פאדג' שוקולד

סאני דרעי
המצרכים: 300 גר' שוקולד 250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 200 גר' סוכר 4 ביצים 85 גר' קמח קורט מלח
לגנאש שוקולד - 150 גר' שוקולד מריר 120 מ"ל שמנת מתוקה
8 צפייה בגלריה
עוגת פאדג' שוקולד
עוגת פאדג' שוקולד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
  2. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  4. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
  5. מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
  6. את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפייה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
  7. מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
  8. שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).

עוגת יומולדת

גיל אבירם
המצרכים:
יבשים - 3/4 כוס אבקת קקאו 2 כוסות קמח מנופה 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה 1 כפית אבקת קפה נמס 1 כפית מלח
רטובים - 1 כוס חלב (רגיל/שקדים/סויה או כל סוג שמתחשק לכם) 1/2 כוס שמן קנולה או חמניות 2 ביצים גדולות 2 כפיות תמצית וניל 1 כוס מים רותחים
לציפוי - 1 מיכל שמנת מתוקה 2 חפיסות שוקולד חלב, קצוץ דק בסכין סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר שמתחשק
8 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות. משמנים קלות ומקמחים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מערבבים היטב במיקסר או ביד את כל החומרים היבשים.
  3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל הרטובים עד לתערובת הומוגנית.
  4. יוצקים לתבנית האפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם עץ שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים היטב בטמפרטורת החדר.
  5. מכינים את הציפוי - מביאים את השמנת לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
  6. מחוררים מספר חורים בעוגה בעזרת שיפוד עץ. יוצקים מעל את הציפוי, ומקשטים.

עוגיות שוקולד צ'יפס

סאני דרעי
המצרכים ( 50-48 עוגיות): 200 גר' סוכר לבן 200 גר' סוכר חום דחוס מעט מלח 3 גר' סודה לשתייה 2 ביצים 200 גר' חמאה מומסת 350 גר' קמח מעט וניל 180 גר' שוקולד (60 גר' שוקולד מכל סוג שאהוב עליכם)
8 צפייה בגלריה
סאני דרעי
סאני דרעי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים בעדינות את החמאה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את כל המרכיבים,מלבד השוקולדים, בין 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת פירורית וכמעט אחידה.
  2. מוסיפים פנימה, תוך כדי ערבוב, את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים גם את השוקולדים ומערבבים למשך דקה אחת נוספת. לאחר כדקה, מסיימים לערבב את התערובת בעזרת הידיים בכדי לוודא שהשוקולדים התפזרו באופן שווה בבצק.
  3. אפייה - בעזרת 2 כפיות, מסדרים כ-12 גושי בצק ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם תרצו עוגיות סימטריות יותר, אפשר ליצור מהבצק כדורים במקום גושים ולמעוך אותם מעט על התבנית. אני מעדיפה את העוגיות במראה ביתי ופחות מוקפד. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה. ממשיכים כך עם שאר העוגיות.

קראנץ' שוקולד חלבה

קרן קדוש
המצרכים:
לבצק - 25 גר' שמרים טריים או 9 גר' שמרים יבשים 1/2 כוס (115 גר') מים 2 ביצים 500 גר' קמח לחם 1/2 כוס (110 גר') סוכר 1/4 כפית מלח 80 גר' חמאה מומסת
למילוי - 4 כפות (40 גר') קקאו 1/4 1 כוס (250 גר') סוכר 150 גר' חמאה מומסת 100 גר' טחינה גולמית
לזיגוג - 1/2 1 כוס (300 גר') סוכר 3/4 כוס (150 מ"ל) מים
8 צפייה בגלריה
קראנץ' שוקולד, קרן קדוש
קראנץ' שוקולד, קרן קדוש
(צילום: אלכס קולומויסקי)
אופן‭ ‬ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
  2. לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה, ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות.
  3. מניחים לבצק להתקרר במקרר במשך לילה.
  4. פותחים את הבצק בעזרת מערוך.
  5. ממיסים את החמאה, ומערבבים אותה עם כל חומרי המילוי. מורחים את המילוי על הבצק.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים את הגליל במרכז ומגלגלים את שני החלקים לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות, לאחר שהתנור מתחמם מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות.
  8. מכינים את הסירופ לזיגוג - מרתיחים יחד סוכר עם מים ומבשלים כ-10 דקות ומקררים היטב.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומזגגים בסירופ בעודה חמה.

עוגת שוקולד עשירה

מור אלזון
המצרכים (לתבנית 24): 100 גר' מרגרינה רכה 1/2 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח 1/2 1 כפית סודה לשתייה 1/2 כוס קקאו 1/2 כפית מלח 1 כוס מים רותחים
לציפוי - 2 חבילות (200 גר') שוקולד מריר 100 גר' חמאה 1/2 כוס חלב
8 צפייה בגלריה
 עוגת שוקולד עשירה
 עוגת שוקולד עשירה
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את המרגרינה, הביצים והסוכר עד לתערובת אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמנת ואת תמצית הוניל ומקפלים לתוך קציפת הביצים והסוכר.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח.
  5. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ושופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור.
  6. אחרי כחצי שעה של אפייה, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  7. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא כשתחתיתו רטובה מעט. משאירים את העוגה בתנור עד לצינון.
  8. ציפוי העוגה: ממיסים את שתי חבילות השוקולד המריר יחד עם החלב והחמאה, מוזגים מעל לעוגה. כשהיא מתקררת, מכניסים למקרר לכמה שעות.
  9. להגשה: השאירו את העוגה כ-15 דקות מחוץ למקרר בטרם הגשה.

עוגיות שוקולד פאדג'

רוני ונציה
המצרכים (כ-34 עוגיות בקוטר כ-7 ס"מ): 50 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות 325 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות (כֶ‭48%‬ מוצקי קקאו) ‭1/3‬ כוס ‭45)‬ גר') קמח ‭1/4‬ כפית אבקת אפייה ‭1/8‬ כפית מלח 3 ביצים, בטמפרטורת החדר ‭1/2‬ כוס ועוד 1 כף ‭115)‬ גר') סוכר 1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור אפשרות: גלידה משובחת בטעם וניל, קפה וכד' להגשה הכלים: 3 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות)‭.
  2. בקערת מתכת ממיסים את החמאה עם השוקולד מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים בצד לטמפרטורת החדר.
  3. מנפים ביחד לקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים את המלח ומערבבים.
  4. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ומעובה במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד הפושרת בפעמיים בעזרת מרית (התערובת צריכה להיות פושרת, אבל עדיין נוזלית‭,(‬ ולאחר מכן מקפלים את תערובת הקמח. משהים בצד 10 דקות עד שהתערובת מתייצבת, והיא תיראה במרקם של מוס שוקולד קצת כבד.
  5. בעזרת כף מניחים עיגולי בצק על התבֶ ניות עם מרווח של כ-8 ס"מ ביניהם. אופים כ-9 דקות או עד שהעוגיות תפוחות ונוצרים סדקים על פניהן. העוגיות ייראו יציבות ולא מבריקות יותר מלמעלה. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. לאחר הצינון משחררים את העוגיות במרית מתכת.
  6. אופן הגשה כ"סנדוויץ גלידה" (אופציונלי): כ-‭1/2‬ שעה לפני ההגשה מרככים את הגלידה כמה דקות בטמפרטורת החדר. מניחים 17 עוגיות הפוכות (עם הצד התחתון כלפי מעלה) מעל לתבנית אפייה או אלומיניום מרופדת בנייר אפייה.
  7. שמים כדור גלידה מעל כל עוגייה, מכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בקלילות לעיצוב הסנדוויץ‭.'‬ מקפיאים עד לייצוב ומגישים.

עוגיות שבלול שוקולד

דינה משה
המצרכים (לכ-35 עוגיות): 1/2 2 כוסות קמח תופח 175 גר' מחמאה או חמאה, רכה 1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 1 שקית סוכר וניל 1/2 1 כוסות ממרח שוקולד או תמרים 1/2 1 כפיות קינמון טחון 3/4 כפית הל טחון (לא חייבים) תוספות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס
8 צפייה בגלריה
עוגיות שבלול
עוגיות שבלול
(צילום: דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד את הקמח, המחמאה, השמנת החמוצה וסוכר הווניל, עד לקבלת בצק רך. מניחים לו לעמוד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים על נייר אפייה חלק אחד לעלה בעובי 0.4 ס"מ (אם הבצק דביק מעט, אפשא לבזוק מעט קמח). מפזרים על העלה המרודד 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, מורחים 1/3 מכמות הממרח ומפזרים אגוזים (אם משתמשים). מגלגלים לרולדה ופורסים בעובי 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  4. אופים בתנור 30-20 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.

עוגיות שוקולד ואגוזי מלך

רוני ונציה
המצרכים (ל-45 עוגיות, על 3 תבניות אפייה, מרופדות בנייר אפייה): 75 גר' אבקת קקאו משובח (3/4 כוס) 300 גר' אבקת סוכר (2 כוסות) 1/8 כפית מלח 4 חלבונים 2 כפיות תמצית וניל טהור 75 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס (3/4 כוס)
8 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מנפים ביחד את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח בקערה בינונית. שמים את החלבונים והווניל בקערת מיקסר, ומקציפים במהירות בינונית 3-4 דקות רק עד לקבלת קצף רך וגמיש (לא יבש). מקפלים את תערובת הקקאו לתערובת החלבונים ב-3 פעמים. לבסוף מקפלים פנימה את האגוזים.
  2. לוקחים כפית גדושה מהתערובת ויוצקים תלוליות עם מרווחים של כ-8 ס"מ ביניהן (העוגיות מתרחבות באפייה) מעל התבנית.
  3. מיד כשמניחים את התבנית בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות, מנמיכים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות. אופים 10-11 דקות עד שנוצרים סדקים קטנים על פני העוגיות והן עדיין קצת רכות למגע (צריך לזכור שעם כל הכנסת תבנית חדשה לתנור, יש קודם להגביר את החום לטמפרטורה של 175 מעלות ולהוריד ל-160 מעלות מיד עם הכנסת התבנית החדשה).
  4. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא ולאחר 15 דקות מחזיקים כל עוגייה בעדינות, מקלפים בזהירות את הנייר (למניעת הידבקות) וממשיכים לצנן.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

מיכל שמיר
המצרכים (כ-60 עוגיות קטנות): 1/4 1 כוסות (175 גר') קמח לבן רגיל 3/4 כוס (105 גר') קמח מלא 2/3 כפית (2 גר') אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/4 כפית מלח 200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר 3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן 1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת בכף מים רותחים 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה בגודל L 1/2 2 כוסות (250 גר') שיבולת שועל אינסטנט 80 גר' שוקולד צ'יפס מריר איכותיים או שוקולד מריר קצוץ 60% לפחות קורט מלח
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  3. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני).
  4. מוסיפים את הקפה המומס ואת תמצית הווניל ולאחר כמה שניות גם את הביצה. לאחר שהיא נטמעת מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים קלות, רק עד להטמעה (זה בסדר אם עדיין יש קצת קמח בשולי הקערה). מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים רק עד שהיא נטמעת. עוצרים.
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד בעזרת לקקן.
  6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל חצי פינג-פונג ומניחים בתבנית במרווחים של 5-4 ס"מ זה מזה. מפזרים מעט מלח.
  7. אופים 14-11 דקות, רק עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוצאיים מהתנור, מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.