עוגת גזר מסאלה

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קפיצית קוטר 24 ס"מ): 4 ביצים 240 גר' סוכר לבן 85 גר' סוכר דמררה 3 גר' מלח דק 240 גר' שמנת חמוצה 180 גר' שמן סויה 250 גר' קמח לבן 5 גר' אבקת אפיה 150 גר' גזר קלוף מגורד 3 גר' מחית וניל 5 גר' תערובת תבליני מסאלה
לקרם המסקרפונה - 270 גר' גבינת מסקרפונה 270 גר' שמנת מתוקה להקצפה (38 אחוז ומעלה) 60 גר' אבקת סוכר
6 צפייה בגלריה
עמיתה
עמיתה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים עם הסוכר הלבן, דמררה ומלח עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  3. בקערה נפרדת שוקלים ביחד שמנת, שמן סויה ווניל ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה. ניתן להשתמש בבלנדר מוט או מטרפה לצורך האיחוד.
  4. בקערה נפרדת שוקלים את כל החומרים היבשים ומערבבים. את הגזר שוקלים בנפרד.
  5. לאחר שנוצר קצף בהיר ותפוח בקערת המיקסר, מוסיפים את השמנת והשמן ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את הקמח במהירות איטית בשתי פעמים ונעזרים בלקקן על מנת לאחד את התערובת שבדפנות המיקסר. מוסיפים את הגזר המגורד עד לפיזור אחיד.
  6. את התערובת שופכים לתוך תבנית משומנת עם נייר אפייה או בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות עם נייר. אופים במשך 35-45 דקות , עד שהעוגה יציבה במרכזה.
  7. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין ואז מצפים בקרם המסקרפונה.
  8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מערבבים אבקת סוכר ומסקרפונה על מהירות נמוכה עד לאיחודם. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם חזק ויציב. באמצעות כף מצפים את העוגה ושומרים בקירור. אפשר לפזר חופן פיסטוקים קצוצים מעל.

בריוש תפוזים וחוואייג'

המצרכים (ל-20 יחידות): 12 גר' שמרים יבשים 25 גר' חלב 6 ביצים 600 גר' קמח לחם 10 גר' מלח 275 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות 60 גר' סוכר לבן 130 גר' תפוז מסוכר, קצוץ לחתיכות קטנות 5 גרידת תפוז (בערך כף) 10 גר' תערובת חאוויג' לקפה (לא זו של המרק)
לציפוי - 150 גר' חמאה מומסת 300 גר' סוכר
6 צפייה בגלריה
עמיתה
עמיתה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מרכיבי הבצק פרט לחמאה, התפוז המסוכר, גרידת התפוז ותערובת התבלינים.
  2. כאשר הבצק מתאחד ונאסף לכדור, מוסיפים מעט מקוביות החמאה בהדרגה. ממתינים עם כל הוספת חמאה עד להטמעתה בבצק ואז מוסיפים חופן נוסף עד להטמעה מלאה של כל החמאה בבצק. מוסיפים את התפוז, גרידת התפוז והתבלינים עד שהבצק אחיד, חלק ונפרד מדפנות המיקסר.
  3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ללילה.
  4. לאחר קירור ומנוחה מחלקים את הבצק ליחידות של 70 גר' ומכדררים.
  5. על משטח מקומח היטב מגלגלים כל כדור לצינור דק באורך של כ-25 ס"מ.
  6. מגלגלים כל קצה של צינור בספירלה כלפי פנים. מניחים על מגש אפיה עם נייר אפיה.
  7. מכסים את הבריושים במגבת וממתינים כשעה וחצי, עד שהם מכפילים את נפחם.
  8. אופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות במשך כ-12 דקות או עד להשחמה של המאפים.
  9. מניחים לבריוש להצטנן לחלוטין. כאשר הם בטמפרטורת החדר, ממיסים חמאה ומברישים כל בריוש לחלוטין בצידו העליון ומצפים בסוכר לבן.

עוגיות מסקרפונה רכות

המצרכים: 110 גר' חמאה קרה 300 גר' סוכר לבן 5 גר' מלח דק' 240 גר' מסקרפונה 1 ביצה 1/2 מקל וניל 325 גר' קמח לבן 40 גר' אבקת סוכר 10 גר' אבקת אפייה כ-50 גר' אגוזי לוז, קלויים וחצויים
6 צפייה בגלריה
עמיתה
עמיתה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה לאיחוד. מוסיפים מלח, מוסיפים ביצה.
  2. מוסיפים מסקרפונה וניל, מדי פעם מקלפים את התערובת מדפנות המיקסר על מנת ליצור תערובת אחידה.
  3. מוסיפים יבשים ומערבבים עד לקבת תערובת אחידה.
  4. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  5. מכינים כדורים של כ-70 גרם כל אחד, טובלים באבקת סוכר, משטחים ומניחים אגוז לוז קצוץ גס מעל.
  6. אופים בתנור במשך 12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות באופן שווה ומרכזן יציב. מפדרים מלמעלה באבקת סוכר לאחר האפיה.

חלות שמנמנות

המצרכים (לשלוש חלות): 1 ק"ג שטיבל 2 או כל קמח לחם אחר 125 גר' סוכר לבן 15 גר' שמרים יבשים 20 גר' מלח דק 100 גר' שמן סויה 510 גר' מים
6 צפייה בגלריה
עמיתה
עמיתה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המרכיבים פרט לשמן ולמלח. לשים כ-12 דקות על מהירות נמוכה.
  2. מעבירים למהירות בינונית ומוסיפים את המלח. לשים כ-3 דקות ואז מזלפים את השמן בהדרגה, עד להטעמה מלאה ולבצק מפותח וחלק.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים (כל שני כדורים יהיו חלה).
  4. מניחים מגבת מטבח על הכדורים וממתינים כ-5 דקות. לאחר ההמתנה פותחים את כדורי הבצק לרצועות באורך 30 ס"מ ויוצרים איקס מכל צמד. קושרים את הרצועה התחתונה מעל העליונה ואז את השניה מסביב לראשונה. אפשר לקלוע גם בבלגן, כך או כך, יצא יפה וטעים.
  5. מניחים על מגש עם נייר אפייה במרווחים גדולים ככל הניתן - מגש עם 2 חלות ועוד מגש עם אחת.
  6. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים - עד שכשנלחץ על הבצק ישאר במקום שקע במקום לקפוץ חזרה. משפריצים או מורחים מעט מים בזהירות לא לפנצ'ר.
  7. מפזרים שומשום בנדיבות ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.

מעקודה של מיקה

המצרכים (למחבת בקוטר 18 ס"מ): 3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים שלמים בקליפתם 7 ביצים 1 בצל לבן קצוץ חופן פטרוזיליה קצוצה 1 כף שטוחה כורכום 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור לטיגון: 4 כפות שמן זית
6 צפייה בגלריה
עמיתה
עמיתה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את תפוחי האדמה כשהם עוד חמים ומגררים בחלק הגס של הפומפיה. טורפים את שאר המרכיבים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה.
  2. מחממים על להבה בינונית מחבת עמוקה עם זרוע מתכת (שניתן להכניס לתנור), מזלפים פנימה שמן זית וכשהשמן חם, שופכים את הבלילה למחבת. שימו לב שהמחבת חמה מספיק, אחרת המעקודה תידבק.
  3. שופכים פנימה את הבלילה, מנמיכים מעט ומטגנים כ-10 דקות עד שהתחתית משחימה.
  4. מעבירים לתנור לאפיה של 15 דקות, עד שהמעקודה מפסיקה לרטוט במרכז.
  5. מוציאים ומצננים. מנתקים מדפנות המחבת, והופכים לצלחת הגשה.
מיכל בוטון ואנה שפירו הן שתיים מהקונדיטוריות הנחשבות בארץ, שעבדו במסעדות שף מצליחות ויום אחד, לפני שנה, החליטו לעשות מעשה ולפתוח את קונדיטוריית "עמיתה" ביפו, באזור מחוספס וסואן מלא במוסכים. בימים אלה "עמיתה" חוגגת שנה של פעילות.
6 צפייה בגלריה
אנה שפירא (משמאל) ומיכל בוטון מעמיתה
אנה שפירא (משמאל) ומיכל בוטון מעמיתה
אנה שפירא (משמאל) ומיכל בוטון, "עמיתה"
(צילום: אביגיל עוזי)