ביניים
העוגה הזאת חגיגית ויפה, וזה הרבה בזכות הציפוי הטעים והורוד שלה, אבל לפני הכל - היא קלה מאוד להכנה, אינה דורשת מיקסר וגם לא להפריד ביצים.
המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים בגודל L
300 גר' סוכר לבן
240 מ"ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
240 מ"ל מיץ תפוזים
350 גר' קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס יין תירוש
להרטבה אחרי האפייה -
1/2 כוס יין מתוק או תירוש
להגשה -
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות יין תירוש
3 צפייה בגלריה
קינוחים - אבי ביטון
קינוחים - אבי ביטון
עוגת תפוזים
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ויין, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס יין, באופן אחיד.
  5. מערבבים סוכר ויין ומשאירים בצד למשך 20 דקות. מוזגים על העוגה, ומגישים.

ביניים
קינוח מרשים ואלגנטי במינימום עבודה וגם בלי גלוטן. זהירות, זה מתחסל מהר!
המצרכים:
200 גר' שוקולד לבן
100 מ"ל יין תירוש
150 גר' קוקוס
חופן אגוזי לוז קלופים למילוי
1/2 כוס קוקוס לציפוי
3 צפייה בגלריה
קינוחים - אבי ביטון
קינוחים - אבי ביטון
כדורי שוקולד
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את היין ויוצקים על קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררים לשעתיים במקרר.
  2. בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור.
ביניים
קינוח עדתי ששורשיו ביון (Halvas), המבוסס במקור על סולת וקינמון. הקינוח הזה אפילו לא דורש אפייה.
המצרכים:
350 גר' סולת
200 מ"ל שמן
1 ליטר יין תירוש
200 גר' דבש
200 גר' סוכר
3 מקלות קינמון
50 גר' אגוזי לוז קלופים
50 גר' חמוציות
3 צפייה בגלריה
קינוחים - אבי ביטון
קינוחים - אבי ביטון
חלבס
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים קלות את הסולת עם השמן.
  2. מביאים לרתיחה בסיר קטן את שאר המרכיבים.
  3. שופכים את שאר המרכיבים על הסולת ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהכל מסמיך.
  4. מוציאים את מקלות הקינמון, ומעבירים את המסה לתבנית. מכניסים למקרר לפחות לחמש שעות, מוציאים, חותכים לקוביות, ומגישים.
המתכונים באדיבות יקבי כרמל