עוף חמוץ מתוק של פעם

סוואלי אלדר
המצרכים (ל-2 מנות): 200 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות 3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב צדפות צמחוני על בסיס פטריות, ניתן להשיג במכולות האסייתיות) 2 כפות שמן שומשום 1/2 כוס קמח 1/4 כוס סודה 1 כף שמן 1/5 כוס רוטב חמוץ מתוק 100 גר' אננס חתוך 50 גר' גמבה 50 גר' בצל 50 גר' מלפפון, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
  1. משרים את קוביות העוף בקערה עם רוטב הוי סטיר ושמן שומשום במשך 20 דקות.
  2. בקערה נוספת שמים קמח, סודה ושמן. מוספים את קוביות העוף ומערבבים הכל ביחד, ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב - יוצקים לסיר רוטב חמוץ מתוק ומערבבים עד ליצירת בועות. מוסיפים אננס, גמבה, בצל ומלפפון ומבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
  4. יוצקים שמן לסיר עמוק, ומטגנים את קוביות העוף במשך 3 דקות על להבה בינונית. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
  5. אופן ההגשה - מסדרים את קוביות העוף בצלחת, ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים ומגישים.

אטריות אורז מוקפצות עם אווז או עוף

יריב מלילי
המצרכים (ל-4 סועדים): 4 שוקי אווז מנוקים מהעור - אפשר להחליף ברבעי עוף 1 שקית של אטריות אורז דקות דקות מושרות במי ברז ל-3-4 שעות חופן נבטים סיניים 4 עלים של כרוב סיני, חתוך גס 1 כפית תבלין חמשת הטעמים באבקה או בשקיק (אפשר להשיג בחנויות אוכל אסיאתי) 1/2 כפית סויה שחורה 10 כפיות סויה בהירה 1 מטבע סוכר דקלים חופן כוסברה טרייה, קצוצה 7-8 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 cc) עד השחמה עדינה (לא לשרוף) גבעול בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
  1. מקרמלים את סוכר הדקלים, מוסיפים כליטר מים חמים לסיר עם סויה שחורה, חמשת הטעמים וכ-10 כפיות סויה בהירה. מוסיפים ליטר נוסף של מים חמים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את האווז ומבשלים כשעתיים עד ריכוך. טועמים ומאזנים תיבול עם מלח.
  3. דולים את האווז מהציר, מפרקים מהעצם ומניחים בצד עם מעט מנוזל המרק על מנת שבשר האווז לא יתייבש.
  4. חולטים את האטריות לרגע במים חמים ומעבירים לקערת מרק. מוסיפים נבטים, כרוב סיני, אווז ואת ציר המרק. מפזרים מעל כוסברה, בצל ירוק, שום ומגישים לצד פלפלים בחומץ או פלפל שאטה יבש.

מוקפץ קארי אדום

סוואלי אלדר
המצרכים (ל-2 מנות): 200 גר' פרגיות חתוכות 3 כפות שמן 1 כף שום כתוש 3 כפות רוטב קארי אדום 1/4 כוס חלב קוקוס 2 כפות רוטב צ'ילי חריף 2 כפות רוטב סויה בהירה 1 כפית סוכר 1 כף למון גראס, חתוך 1/2 כף כפיר ליים, חתוך 1/2 כפית שורש גלנגל, טחון חופן שעועית ירוקה, חתוכה חופן בזיליקום חופן נענע 1/2 גמבה, חתוכה
אופן ההכנה:
  1. שמים שמן בווק, מוסיפים שום ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כ-3 דקות.
  2. מוסיפים צ'ילי, חלב קוקוס, רוטב צ'ילי חריף, רוטב סויה, סוכר, למון גראס, כפיר ליים, גלנגל ושעועית ירוקה. מטגנים כ-5 דקות, ומערבבים.
  3. מוסיפים גמבה, בזיליקום, נענע, מוסיפים ממרח קארי, מערבבים מעט ומכבים את הלהבה. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

בקר בחצילים ברוטב חריף מתוק

בנימין קלטר
המצרכים (ל-4 סועדים): 2 חצילים בינוניים, חתוכים לרצועות (עם הקליפה) שמן לטיגון עמוק 1 כף שמן קנולה 300 גר' סינטה, חתוכה לרצועות 1/2 כף שום טרי, קצוץ 1 כף חומץ 1 כף סוכר 1 כף סירופ מייפל 1 כף רוטב סויה 1/2 כף סויה שחורה (Superior Dark Soy Sauce) 1/4 כף אריסה אסייתית (להשיג בחנויות אסייתיות)
לקישוט - תלתלי בצל ירוק (לא חובה)
8 צפייה בגלריה
מתכונים אסייתיים
מתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. במחבת חמה עם שמן עמוק, מטגנים את החצילים במשך כשתי דקות ומעבירים מיד לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  2. מחממים ווק על להבה גבוהה, יוצקים את שמן הסויה וכעבור כמה שניות מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. כשרצועות הסינטה צרובות היטב, מוסיפים לווק את החצילים המטוגנים וממשיכים בהקפצה במשך כ-5 דקות.
  3. הגשה - מעבירים את התבשיל לצלחות, מעטרים ב5-4 תלתלי בצל ירוק ומגישים לצד אורז לבן.

סלמון ברוטב שזיפים

סוואלי אלדר
המצרכים: 500 גר' פילה סלמון 2 כפיות רוטב הוי סטיר 20 גר' ג'ינג'ר טרי 1/4 כוס רוטב שזיפים 3 כפות רוטב סויה בהירה 1/4 כוס מירין 2 כפות רוטב תמרהינדי
לקישוט - 3 כפות בצל מטוגן 1 צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הדג - מורחים ג'ינג'ר ורוטב אויסטר על הדג, ומשרים אותו עם הרוטב במשך 20 דקות.
  2. מכינים את הרוטב - יוצקים מרוטב השזיפים לסיר ומוסיפים רוטב סויה, מירין ותמרהינדי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, ויוצקים מעל את הרוטב.
  3. אופן ההגשה - מסדרים בצל מטוגן וצ'ילי מטוגן על צלחת הגשה, שמים מעל את הדג ומגישים.

עוף באננס ברוטב חמוץ מתוק

בנימין קלטר
המצרכים (ל-4 סועדים): 150 גר' קוביות אננס (אם לא הצלחתם להשיג אננס טרי, אתם יכולים להשתמש באננס מקופסת שימורים)
לפרגית - 400 גר' פרגית, חתוכה לקוביות 1 חבילה בלילת טמפורה (מאחורי כל שקית מופיע אופן ההכנה שלה)
לרוטב - 1/2 כוס סוכר 1 כוס מים 100 מ"ל חומץ אורז מיץ לימון משני לימונים טריים 1 כף ג'ינג'ר, קצוץ 1 כפית שום, קצוץ 1/2 כוס סאקה לבישול (להשיג בחנויות אסייתיות) 5 כפות מירין (להשיג בחנויות אסייתיות) 1/2 כפית מלח
לקישוט - חופן שקדים, פרוסים צרור בצל ירוק, קצוץ
8 צפייה בגלריה
מתכונים אסייתיים
מתכונים אסייתיים
מתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. לרוטב - יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לסיר בינוני, ומבשלים על להבה בינונית במשך כחצי שעה עד להסמכה.
  2. לפרגית בטמפורה - מכינים את הטמפורה סמיכה (על פי הוראות היצרן), ומערבבים יחד עם קוביות הפרגית כך שיהיו מצופות לגמרי. מטגנים את הפרגית במחבת חמה עם שמן עמוק משני הצדדים, עד להזהבה.
  3. במחבת נפרדת עם מעט שמן, מקפיצים קלות את קוביות האננס יחד עם עם קוביות הפרגית המטוגנות, מוסיפים פנימה את הרוטב, מערבבים במשך כ-2 דקות ומורידים מהאש.
  4. הגשה - מעבירים את המנה לצלחות הגשה, מקשטים בשקדים ובבצל ירוק ומגישים לצד אורז לבן.

מרק עם חלב קוקוס ועוף (טום קא)

יריב מלילי
המצרכים (ל-4 סועדים): 2 ליטר חלב קוקוס 4 חצאי עוף, חתוכים ל-6-7 חלקים כל אחד 2 עגבניות, חתוכות לרבעים 1 בצל גדול, חתוך גס לאורך 1 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות חופן פטריות יער, קרועות גס ביד 150 גר' שורש גלנגל 35 עלי כפיר ליים 4 גבעולי למון גראס, דפוקים מעט וחתוכים באלכסון 3-4 כפות רוטב דגים מלח מיץ מלימון אחד טרי 2 כפות סוכר
להגשה - אורז לבן מבושל חופן קרוע של כוסברה גבעול בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את העוף עם חצי מכמות חלב הקוקוס, למון גראס, כפיר ליים וגלנגל למשך 20-30 דקות. מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ומביאים לסף רתיחה.
  2. מוסיפים את העגבניות, הבצל והפטריות, חצי כפית מלח, 3-4 כפות רוטב דגים, שתי כפות סוכר ו-4-6 כפיות מיץ לימון. מבשלים למשך 4-5 דקות נוספות.
  3. אופן ההגשה - מוסיפים לקערת המרק את הכוסברה והבצל הירוק ומגישים לצד אורז לבן. מומלץ לאכול חריף עם פלפל שאטה יבש.

תבשיל פילה דג ופיסטוק

יובל בן נריה
המצרכים (ל-4 סועדים): פילטים מ-2 דגי לברק או דניס
לקורמה פיסטוק - 3/4 כוס פיסטוקים קלופים ולא קלויים, מושרים במים כשעה 10 צ'ילי ירוק, פרוסים לאורך ומנוקים היטב מהגרעינים 4 כפות שמנת מתוקה לבישול 250 גרם יוגורט 1 כף מלח 2 כפות שמן 1 בצל לבן גדול קצוץ גס 1/2 שורש ג'ינג'ר בינוני, קלוף וקצוץ, קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות 1 כפית תבלין גראם מסאללה 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית פלפל לבן טחון 2 עלי דפנה 1 כפית זרעי שומר 1/2 כפית הל טחון 1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים דק
להגשה - צרור עלי נענע, קצוצים פיסטוקים קלויים
8 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הפיסטוקים המושרים (ללא המים) יחד עם הצ'ילי הירוק, שמנת, מלח ויוגורט.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר והשום ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את התבלינים, 2 כוסות מים, את מחית הפיסטוק והמשמש. מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.
  3. אופן ההגשה - מביאים את התבשיל לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10 דקות על אש. מפזרים נענע בינונית. מגישים מייד לצד אורז לבן או פירה.

סלט אטריות אורז עם פפאיה

רותי קינן
המצרכים: 1 חבילה אטריות אורז דקות (400 גר') 2 ביצים מלח מעט שמן 1 פפאיה, קלופה וחתוכה לרצועות דקות 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות 2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות 1 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות דקות 50 גר' אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים 2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס
לרוטב - 2 כפות חומץ אורז מיץ וקליפה מ-1 ליים או לימון ירוק 2 כפות רוטב סויה בהיר 1 כף שטוחה סוכר 1 שן שום, כתושה 2 כפות שמן שומשום
8 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. חולטים את האטריות במים רותחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים היטב, חותכים את האטריות בעזרת מספריים ומעבירים לקערה.
  2. טורפים את אחת הביצים עם מעט מלח בקערית קטנה. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ויוצקים לתוכה את הביצה הטרפה. מטגנים חביתה דקיקה עד שמזהיב מצד אחד ופני החביתה נראים יבשים. הופכים ומטגנים את הצד השני כמה שניות. מחליקים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה. מצננים את החביתיות.
  3. מוסיפים לאטריות את הפפאיה, הגזר, הבצל והפלפל. מגלגלים את החביתות לגלילה וחותכים רצועות דקיקות. מוסיפים לסלט.
  4. טורפים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מקפיצים היטב. זורים למעלה את האגוזים ועלי הכוסברה. מקפיצים בקלות ומגישים מיד.

עוף בג'ינג'ר (קאו טום)

יריב מלילי
המצרכים (ל-4 סועדים): 100 גר' אורז לבן 200 גר' כרעי עוף קצוצות 4 עלי כרוב סיני או כרוב לבן, קצוצים לרצועות גסות 1 גבעול של בצל ירוק, קצוץ חתיכת שורש ג'ינג'ר קטנה (ככף), קלופה וחתוכה לגפרורים דקים חופן כוסברה טרייה, קצוצה 7-8 שיני שום, קצוצות ומטוגנות ברבע כוס שמן עד להשחמה (זהירות שלא יישרף) 1/2 כפית מלח 3-4 כפות סויה בהירה
8 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את האורז - מנקים את האורז ומסננים פעמיים. מבשלים את האורז בסיר עם ליטר מים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את האורז (לא מאדים) עד ריכוך כ-25 דקות, עד שמתקבל אורז מבושל, לא דייסתי אך מגיר נוזלים.
  2. מוסיפים את העוף הקצוץ, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים מלח, טועמים ומאזנים עם רוטב סויה. מוסיפים כרוב הסיני ומבשלים דקה נוספת.
  3. אופן ההגשה - מעבירים לקערת מרק ומוסיפים מעל בצל ירוק, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר ושום מטוגן. מומלץ לטפטף כמה טיפות מהשמן איתו טיגנו את השום לקבלת ארומה מודגשת.