חג ההודיה נחגג בארצות הברית ביום חמישי הרביעי בחודש נובמבר (בקנדה חוגגים אותו כחודש וחצי קודם), ובו מודים לאלוהים על כל הטוב בקציר הסתיו - ובכלל. במרכז החגיגות מתקיימת הסעודה המפורסמת, הכוללת חומרי גלם מהיבול השנתי, כמו דלעת, גזר ובטטה.
תרנגול ההודו הממולא הוא אמנם המלך של סעודת חג ההודיה (המכונה גם "יום תרנגול ההודו"), אבל הוא לא לבד: לידו יש ברוב המקרים גם בשר בתנור, לחם תירס, פירה, רוטב אוכמניות מתוק ותבשילי דלעת שונים. מי שבכל זאת הולך על ההודו, שייקח בחשבון שמדובר בעוף גדול וכבד מאוד (כ-6 ק"ג), אז צריך להיערך בהתאם.

תרנגול הודו צלוי

תל יצחק קיטשן אנד גארדן
המצרכים:
להודו - 1 תרנגול הודו, או חלקים מובחרים ממנו 3 ליטר מים (או יותר על פי גודל ההודו) 2 כפות מלח דק 2 כפות סוכר חום 1 לימון שלם פרוס 5 שיני שום שלמות 1 צרור קטן של טימין
לזיגוג דבש - 250 גרם דבש ½1 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה מעושנת 1 צרור קטן של טימין גרידה מלימון אחד 2 כפות מיץ לימון 2 כפות רוטב סויה
לרמולד צלפים - 1/4 כוס קורנישונים, קצוצים (או מלפפון כבוש בחומץ) 1 כף צלפים, קצוצים 1/2 כוס מיונז איכותי 1 כף חרדל גרגרים 1 כף פטרוזיליה, קצוצה 1/2 כפית שום, כתוש
4 צפייה בגלריה
תרנגול הודו צלוי ברוטב רמולד צלפים - תל יצחק קיטשן אנד גארדן
תרנגול הודו צלוי ברוטב רמולד צלפים - תל יצחק קיטשן אנד גארדן
תרנגול הודו צלוי ברוטב רמולד צלפים
(צילום: תל יצחק קיטשן אנד גארדן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוף - מביאים לרתיחה את המים עם המלח, סוכר ותבלינים ומקררים היטב.
  2. משרים את ההודו בנוזל למשל לילה או לפחות 6 שעות
  3. חשוב שכל חלקי ההודו יהיו בתוך המים, אפשר לכסות עם צלחת כבדה על מנת שלא יצופו.
  4. מכינים את הזיגוג - מביאים את כל המרכיבים יחד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות.
  5. מכינים את הרמולד - מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה.
  6. צולים את העוף - מוציאים את ההודו מהנוזל ומייבשים היטב. מורחים עם מברשת את הזיגוג הדבש בנדיבות על תרנגול ההודו. מכניסים לצלייה איטית - 120 מעלות, כשעה וחצי. מוציאים את ההודו ומחממים את התנור ל-220 מעלות. צולים שוב כ-10 דקות עד קבלת צבע שחום ועור פריך. מגישים עם רמולד.

מרק דלעת

רותי קינן
המצרכים:
1 ק"ג דלעת 1 צרור עשבי תיבול (גבעול קורנית, גבעול פטרוזיליה, גבעול סלרי ועלה דפנה קשורים יחד) 1/2 ליטר ציר ירקות או עוף (או מים) מלח קורט פפריקה חריפה מיץ וקליפה מלימון אחד
להגשה - קרוטונים או רצועות דקיקות של דלעת טרייה (שאפשר ליצור במכשיר מיוחד או בקולפן ג'וליין) 100 גר' גבינת קממבר, פרוסה לפרוסות דקות
4 צפייה בגלריה
מרק דלעת לימוני
מרק דלעת לימוני
מרק דלעת לימוני
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הדלעת, מסלקים את הסיבים והגרעינים, שוטפים וחותכים לקוביות גדולות. מניחים בסיר בינוני. מוסיפים לסיר את צרור עשבי התיבול, מכסים במים ומבשלים, על להבה בינונית, עד שהדלעת רכה מאוד, כ-20 דקות.
  2. מצננים מעט, מסלקים את צרור עשבי התיבול ומעבדים את הדלעת עם מעט מהנוזלים למחית חלקה בבלנדר מוט או במעבד מזון.
  3. מחזירים לסיר ומוסיפים את הציר (או מים). מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עוד כ-5 דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ציר או מים. מתבלים במלח ובפפריקה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה, מערבבים ומסירים מהאש.
  5. הגשה - מחלקים בין הצלחות, זורים בכל צלחת קרוטונים או רצועות דקות של דלעת טרייה ופרוסה של גבינת קממבר.

בריסקט (חזה בקר) בתבלינים

ירון קסטנבוים
המצרכים:
1 נתח בריסקט או אסאדו ללא עצם במשקל של כ-700 גר' (מקוצב וחתוך למלבן מאורך. חשוב מאוד שתהיה עליו שכבת שומן)
לתערובת התבלינים - 3 כפות תבלין קייג'ון 2 כפות קפה שחור 1/2 כפית סוכר 1/2 כפית מלח גס 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית זרעי חרדל
4 צפייה בגלריה
בריסקט בתערובת תבלינים
בריסקט בתערובת תבלינים
בריסקט בתערובת תבלינים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת התבלינים לתערובת אחידה.
  2. מפזרים בנדיבות על נתח הבשר, ומעסים היטב. מעבירים למקרר ללילה (מכוסה).
  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 130 מעלות בפונקציית טורבו.
  4. מוציאים את נתח הבריסקט כשעה לפני הצלייה מהמקרר. מכסים בנייר פרגמנט, ועוטפים היטב בנייר כסף.
  5. מניחים על מגש צלייה ומעבירים לתנור ל-4 שעות.
  6. מוציאים מהתנור, ופותחים את עטיפות הנייר. מעלים את חום התנור לטמפרטורה של 220 מעלות, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות נוספות בשביל שהנתח ישחים מעט.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים על קרש חיתוך. פורסים לפרוסות דקות, ומגישים לצד חרדל איכותי, ובצל ירוק עם לימון סחוט ומלח גס.

עוף ממולא אורז

שף טל כהן
המצרכים:
עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג 1 כפית פפריקה מעושנת או רגילה 2 כוסות אורז בסמטי 1 זר עלי מנטה רחבים או נענע 100 גר' אגוזי לוז, קלויים 1/2 כוס מייפל טבעי 1/4 כפית קינמון טחון 1/4 כוס שמן חמנייה 1 בצל, קצוץ 3 יח' עגבנייה, חצויה 1 בצל, חתוך לשישיות 2 יח' תפוח אדמה, חתוך לשישיות מלח פלפל שחור גרוס 1 כף סוכר חום 1 תפוח עץ, מרוסק
אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר את הבצל עם האורז עד השחמה, מוסיפים 3 כוסות מים, מלח, את רסק תפוחי העץ והסוכר חום, מעט פלפל שחור גרוס ואת הקינמון טחון.
  2. לאחר רתיחה מכסים ומבשלים על לבינונית עד גמר המים. לאחר שהאורז מצטנן מוסיפים אליו את עלי המנטה ואגוזי הלוז, מערבבים וממלאים את העוף.
  3. על תבנית מניחים נייר אפייה ומעליו את יתרת האורז המתובל, מעל מניחים את העוף כאשר החלק של החזה יושב על האורז. מעסים את העוף עם מעט פפריקה מעושנת ושמן, ממליחים ומניחים לצידי העוף את העגבניות, בצלים ותפוחי האדמה, משמנים מעט עם ספריי, ממליחים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעה וחצי ללא כיסוי.

מאפינס דלעת (טבעוני)

דניאלה נויפלד
המצרכים (ל-12 מאפינס):
1 כוס פירה דלעת (בערך 400 גר' דלעת לפני בישול) ½1 כוסות קמח 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים 1/2 כוס סוכר חום או רגיל 1/3 כוס מייפל 1/2 כוס שמן קוקוס 113 גרם רסק תפוחים טבעי ½1 כפיות קינמון 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפיה
לפיזור מעל - 1/4 כוס גרעיני דלעת 2 כפות סוכר חום
4 צפייה בגלריה
מתכוני דלעת - דניאלה נויפלד
מתכוני דלעת - דניאלה נויפלד
מאפינס דלעת
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את פירה הדלעת - מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים ומנקים את הדלעת, חותכים לקוביות גסות ומשטחות על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. אופים כחצי שעה, עד שהדלעת רכה לגמרי. מצננים. מועכים את הדלעת המבושלת לפירה חלק בעזרת מועך תפוחי אדמה או בלנדר (אפשר גם בלנדר מוט).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מאפינס משומנת או מרופדת בגביעי נייר של מאפינס.
  3. בקערה גדולה מניחים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית המאפינס. מפזרים מעל לכל מאפין מעט גרעיני דלעת וסוכר. אופים 25-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מאחסנים במקום קריר או בקופסה סגורה במקרר בימים חמים.
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות מה הכנתם
פורסם לראשונה: 13:50, 26.11.20