ביניים - מתכונים- איציק וקרן קדוש
המצרכים:
לבצק -
500 גר' קמח חיטה
50 גר' אבקת שקדים
270 גר' חמאה
2 ביצים
160 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבנית
למילוי -
5 כפות ריבת שזיפים
איציק וקרן קדוש מתכוניםאיציק וקרן קדוש מתכונים
עוגיות ריבה
(צילום: שניר סופגי גואטה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.
  3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לתערובת החמאה והסוכר, עד שהכל נטמע יחד.
  4. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים שוב. שימו לב - כלל חשוב בבצק פריך הוא להמעיט בלישה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעתיים.
  5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לאחר שהתזנו עליהם מעט שמן בטעם חמאה כדי שלא יידבקו, עד לעובי של 4 מ"מ.
  6. מקמחים את משטח העבודה. קורצים מהבצק המרודד עוגיות (באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת).
  7. במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 11 דקות. מצננים.
  9. במרכז כל עוגייה (ללא החור) מזלפים ריבה.
  10. מעל העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר.
  11. מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת הסוכר. שומרים בכלי אטום.
ביניים - מתכונים- איציק וקרן קדוש
המצרכים (לתבנית בקוטר 22):
לעוגה -
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' יוגורט יווני
תרסיס שמן או חמאה לשימון התבנית
לסירופ -
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
למרנג איטלקי -
175 חלבונים
350 גר' סוכר
88 מ״ל מים
1 כפית מחית וניל
חופן פירות יער טריים
איציק וקרן קדוש מתכוניםאיציק וקרן קדוש מתכונים
עוגת סולת וקוקוס
(צילום: שניר סופגי גואטה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. מקציפים חלבון עם חצי כוס סוכר בנפרד, וחלמון עם חצי כוס סוכר - ומאחדים.
  3. מערבבים יחד את שאר המרכיבים, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים, שאר המצרכים היבשים.
  4. משמנים את התבנית, מפזרים קוקוס ויוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  5. מערבבים את המצרכים לסירופ, ויוצקים על העוגה בעודה חמה.
  6. מכינים את המרנג האיטלקי - מחממים בסיר קטן מים עם סוכר. כשמגיעים לטמפרטורה של 113 מעלות מתחילים להקציף חלבון במיקסר. כשתערובת המים והסוכר מגיעה לטמפרטורה 117 מעלות מוסיפים אותה לאט לאט לחלבון תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שהמרנג יציב, והכלי של המיקסר לא חם למגע.
  7. מכניסים לשקית זילוף, מזלפים מעל העוגה ומקשטים עם פירות יער.
ביניים - מתכונים- איציק וקרן קדוש
המצרכים (לתבנית בקוטר 22):
לכנאפה -
120 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר
150 גר' שערות קדאיף
100 גר' מוצרלה פרסקה (כדור)
2 כפות גבינת ריקוטה קלאסית
מי סוכר (חצי כוס סוכר, חצי כוס מים) + כף דבש
חופן ורדים מיובשים
100 גר' פיסטוק
איציק וקרן קדוש מתכוניםאיציק וקרן קדוש מתכונים
כנאפה ופיסטוקים
(צילום: שניר סופגי גואטה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את המוצרלה פרסקה יחד עם הריקוטה.
  2. במחבת נפרדת יוצקים מעט חמאה, ומפזרים כף סוכר. מוסיפים את הפיסטוקים ומסדרים אותם בצורה צפופה ואחידה.
  3. לוקחים את שערות הקדאיף, שופכים עליהם את יתר החמאה המומסת, ומפרידים בידיים.
  4. מניחים מחצית מהשערות על משטח הפיסטוקים, ומפזרים עליהם בצורה אחידה את הגבינות. מכסים בעזרת המחצית השנייה של שערות הקדאיף.
  5. מניחים את המחבת על להבה נמוכה, ומנערים אותה המחבת במשך מספר דקות. מכסים את המחבת ברדיד אלומיניום כדי שהאדים ימשיכו לאפות את כל הכנאפה.
  6. הופכים בעזרת צלחת את התערובת, וצולים אותה על הצד השני למשך מספר דקות.
  7. מכבים את הלהבה, מעבירים את התערובת לצלחת, יוצקים את מי הסוכר ומפזרים את הורדים המיובשים.
ביניים - מתכונים- איציק וקרן קדוש
המצרכים:
לבצק -
25 גר' שמרים טריים
115 גר' מים קרים
115 גר' ביצים
500 גר' קמח לחם לבן
110 גר' סוכר
5 גר' מלח
80 גר' חמאה מומסת
למילוי -
80 גר' קקאו
150 גר' סוכר חום
150 גר' חמאה מומסת
1 כוס תערובת סוגי שוקולד קצוץ (שוקולד לבן, קרמל, אגוזי לוז)
לזיגוג -
סירופ המורכב מ-300 גר' סוכר ו-150 מ"ל מים מורתחים יחדיו
איציק וקרן קדוש מתכוניםאיציק וקרן קדוש מתכונים
עוגת שמרים שוקולד
(צילום: שניר סופגי גואטה)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
  2. לאחר שמתקבל בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה, ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות. מניחים את הבצק במקרר במשך כחצי שעה.
  3. פותחים את הבצק בעזרת מערוך. מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומורחים על הבצק. מפזרים מעל שוקולד קצוץ.
  4. מגלגלים את הבצק, חותכים את הגלילה לחצי וקולעים לצמה.
  5. מניחים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח. אחרי ההתפחה מתיזים תרסיס שמן ליצירת שכבת שומן והברקה באפייה.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים את הבצק כ-35 דקות.
  7. לסיום מזגגים בסירופ קר בעוד העוגה חמה.
ביניים - מתכונים- איציק וקרן קדוש
המצרכים:
לבצק -
500 גר' קמח חלה
20 גר' שמרים טריים
50 גר' דבש
1 ביצים
2 חלמונים
160 מ"ל מים
60 מ"ל שמן קנולה
10 גר' מלח
10 יחידות רחת לוקום, חתוכות לקוביות
50 גר' פיסטוקים ירוקים, קצוצים
תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבנית
למריחה -
1 ביצה
לציפוי -
מי סוכר (חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, מעט תמצית וניל)
איציק וקרן קדוש מתכוניםאיציק וקרן קדוש מתכונים
חלה מתוקה
(צילום: שניר סופגי גואטה)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר מערבבים את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים. מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לוקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוקים קצוצים.
  2. לאחר קבלת תערובת אחידה מתפיחים את הבצק בקירור עד לתפיחה כפולה.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4, ומחברים את הקצוות.
  4. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, ואופים כ-25 דקות.
  6. כשמתקבלת חלה זהובה מברישים אותה במי סוכר.
"באנו לאפות", התוכנית החדשה של קרן ואיציק קדוש, בעלי "קפה קדוש", תשודר בימי שישי בשעה 17:30 בערוץ האוכל