תרבות איסוף וליקוט חומרי גלם חיה ובועטת - ביערות באירופה תמצאו לא רק חובזה, עשבי תיבול ופטריות אלא גם פירות יער משגעים. אל דאגה, אני לא שולח אתכם ליער בשביל המתכון הזה, אבל אם תתארגנו על קופסה של אוכמניות אצל הירקן - תוכלו להכין מהן מוס אוכמניות משגע, שאפשר להרשים איתו אפילו נסיכים ונסיכות.
ומילה על המחיר: פעם אוכמניות היו מצרך יקר מאוד, אבל גיליתי שלאחרונה אפשר להשיג אותן במחיר סביר. המוס הזה שווה את ההשקעה.
כותרת ביניים
המצרכים:
2 כוסות אוכמניות טריות 1 כוס סוכר מעט גרידת לימון קורט מלח 2 גביעי שמנת חמוצה 500 גר' גבינת שמנת 500 מ"ל שמנת מתוקה חופן אוכמניות לקישוט
1 צפייה בגלריה
ניר צוק - מוס אוכמניות
ניר צוק - מוס אוכמניות
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. בסיר קטן על להבה נמוכה מבשלים את הסוכר, האוכמניות (שומרים חופן לקישוט), מיץ הלימון והגרידה שלו. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח. ממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס והופך לסירופ. ממשיכים לבשל חמש דקות נוספות, ומצננים.
  2. מערבלים קלות במעבד מזון את גבינת השמנת עד שהיא מתרככת קצת.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  4. מוסיפים את האוכמניות לתערוב הגבינה במעבד המזון, ומערבלים בפולסים. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  5. מבליעים בתערובת הגבינה והאוכמניות את השמנת החמוצה. אחר כך מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
  6. מעבירים את התערובת לקערת הגשה משפחתית או לכלים אישיים, מקשטים במעט אוכמניות מעל, ומקררים במקרר כשלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין