הטטרים היו ידועים באכזריותם, אבל לסוסים שלהם הם התייחסו כמו מלכים, והיו מניחים להם נתח של בשר מתחת לאוכף בשביל שיהיה להם נעים בגב. ככה נולדה אחת המנות הפופולריות - סטייק טרטר, שזה למעשה קוביות קטנטנות של בשר שמוסיפים להם בצל, צלפים ועלים ירוקים.
המנה פשוטה להכנה אבל הדבר הכי חשוב הוא שבשביל סטייק טרטר חייבים להשתמש בנתח בקר משובח - עדיף פילה אבל אפשר גם שייטל.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
ביניים
המצרכים (למנה זוגית):
200 גר' פילה בקר 1 כפית צלפים 1 כף קוניאק 1 בצל שאלוט 1 כף חומץ 3 יח' קורנישון 4 גבעולי פטרוזילה 2 כפות שמן זית 1/4 כפית פלפל חריף, קצוץ 1 חלמון שליו מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. בעזרת סכין חדה קוצצים את נתח הפילה לקוביות קטנטנות
  2. קוצצים דק את הבצל שאלוט, את הפטרוזיליה, את צלפים, את הקורנישון ואת הפלפל החריף.
  3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה. מתבלים בקוניאק, חומץ, מלח, פלפל ושמן זית, ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים עם חלמון שליו מעל.
ביניים
המצרכים:
500 גר' מלפפונים קטנים 3 שיני שום 1/2 פלפל חריף 10 גבעולי שמיר 2 כף חומץ טבעי מלח גס מים רותחים
אופן ההכנה:
  1. מעקרים צנצנת.
  2. דוחסים את המלפפונים לתוך הצנצנת ביחד עם השום, הפלפל והשמיר.
  3. יוצקים לתוך הצנצנת את החומץ.
  4. ממיסים כפית מלח גס בכוס מידה, ושופכים לתוך צנצנת המלפפונים. חוזרים על הפעולה עד שהצנצנת מלאה בנוזל.
  5. סוגרים היטב, וממתינים בסבלנות להחמצה. המלפפונים יהיו מוכנים בין יומיים לשבוע, תלוי במזג אוויר.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין