הילדים מטפסים לכם על הראש? חבקו אותם, הפשילו שרוולים והיכנסו איתם למטבח: שילוב ילדים בעבודות המטבח יכול להיות פתרון מושלם לילדים משועממים ולהורים עסוקים שניסו כבר הכל. אז לכבוד שלושה ימים של חופש, קבלו שלושה מתכונים פשוטים וקלים שתוכלו להכין עם כל בני הבית הסקרנים.

אוזני המן

המצרכים: 1 כוס (160 גר') קמח לבן מנופה 1/2 2 כפות סוכר 100 גר' חמאה 1/2 כפית סוכר וניל 1 ביצה L 2 כפות אבקת סוכר
למילוי - תמרים ואגזוי מלך קצוצים דק, שוקולד חלב ופירורי חלבה, ממרח שוקולד חלב, שוקלד לבן
3 צפייה בגלריה
מתכוני פורים
מתכוני פורים
(צילום: שירי דרור)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפ' של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  2. בקערה בינונית שמים את הקמח והסוכר ומערבבים עם כף. מכניסים את הביצה והחמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, חורצים עיגולים בעזרת כוס וממלאים עם מילוי ממרח שוקולד חלב ופירורי חלבה.
  4. מברישים ביצה טרופה בצדדים ויוצרים אוזן המן.
  5. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את האוזני המן ואופים בחום של 190 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בתחתית האוזן המן. מפזרים מעל אבקת סוכר.

פנקייק

המצרכים: 2 ביצים L 3/4 כוס (100 גר') קמח לבן מנופה 10 כפות חלב או מים 5 כפות שמן קנולה או חמאה מומסת 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 2 כפות סוכר לבן 1 כפית שטוחה סוכר וניל
לרוטב שוקולד: 100 גר' שוקולד מריר 70% 1/2 1 כפיות חמאה
3 צפייה בגלריה
מתכוני פורים
מתכוני פורים
(צילום: שירי דרור)
אופן ההכנה:
  1. בקערה בינונית שמים חלב, שמן, ביצים וסוכר לבן ומקציפים בעזרת מטרפה.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח המנופה שעורבב עם סוכר וניל ואבקת אפייה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. מחממים מחבת (אפשר להשתמש במחבת סמיילי אם יש לכם) משומנת קלות ויוצקים מהתערובת בעזרת כף או מצקת קטנה, עד לקבלת צבע חום בהיר.
  4. להכנת הרוטב - מחממים שוקולד וחמאה בסיר בן מרי עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד.

שייק תות בננה

המצרכים: 7 תותים 1 בננה 1/2 כוס חלב 3% 1/2 כוס קרח כתוש 1 אגוז ברזיל 5 אגוזי מלך 1/2 1 כף דבש או מי סוכר 1 כף גלידת וניל (לא חובה)
3 צפייה בגלריה
מתכוני פורים
מתכוני פורים
(צילום: שירי דרור)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת צבע ורוד.
  2. הצעת הגשה: בתחתית של כוס גבוהה מניחים קרח כתוש ועליו יוצקים את השייק, מקשטים עם פלחי קיווי, מנדרינה ותות ומגישים לצד כוסית של שברי שוקולד ממולא.
  3. הצעת הגשת 2: מוזגים את השייק לכוס גבוהה, מוסיפים קצפת מעל ומקשטים בחמוציות או בדובדבנים מגולענים טריים.
  4. הצעת הגשה 3: את כוס השייק הגבוהה מניחים בקערה שטוחה מלאה בקרח כתוש ובגרגירי רימונים.