מרק בצל צרפתי

המצרכים (כ- 6 מנות):
למרק - 5 בצלים לבנים 5 בצלים סגולים 5 כפות שמן זית 1/2 1 כף קמח 1/2 כף סילאן 2 כפות חמאה (לא חובה) 2 עלים מגבעולי טימין 2 ליטר מים
לצנימים - לחם כפרי שמן זית גבינת מנצ'יגו, מגוררת (אפשר גם פרמזן)
3 צפייה בגלריה
מרק בצל
מרק בצל
(צילום: באדיבות שוקיט)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות, מניחים בסיר רחב ללא שמן ומדליקים את האש.
  2. מתחילים לאדות את הבצל כ 10 דקות עד שהוא מתחיל לאבד את נפחו, מוסיפים ⅓ כוס מים וממשיכים באידוי על אש גבוהה.
  3. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השמן והחמאה (אם רוצים) וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עם מכסה סגור לעוד חצי שעה לפחות, תוך ערבוב כל מספר דקות, זהירות שלא ישרף.
  4. כשהבצל השחים לצבע חום עמוק, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הסילאן ו 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה עד לקבלת טעם עשיר, לקראת סוף הבישול מוסיפים את גבעולי הטימין, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. להכנת הצנימים: מחממים תנור ל 190 מעלות. מסדרים את פרוסות הלחם על תבנית, מזלפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומפזרים גבינה מגורדת.
  7. מכניסים לתנור ל3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והלחם פריך. מגישים את הצנימים לצד המרק ומעטרים בעלי טימין.

מרק בטטה וארטישוק ירושלמי

המצרכים: 5 בטטות 500 גר' ארטישוק ירושלמי 1 בצל גדול 3 כפות שמן זית 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/2 כפית פלפל שחור / לבן 1 כפית מלח 3 ליטר מים
להגשה - 1 בטטה גדולה 2 גבעולי בצל ירוק
3 צפייה בגלריה
מרק בטטה ארטישוק
מרק בטטה ארטישוק
(צילום: באדיבות שוקיט)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
  2. מאדים על אש בינונית בסיר עם שמן זית עד שהם מתחילים להגיר נוזלים.
  3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך מוחלט.
  4. מכבים את האש, טוחנים עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
  5. מדליקים שוב אש נמוכה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. להגשה: ניתן לאפות קוביות בטטה עם מעט שמן זית ומלח על חום של 200 מעלות לכ25 דקות ולהניח לקישוט בקעריות המרק בעת ההגשה.

מרק ויאטנמי טבעוני

המצרכים (כ-6 מנות):
להכנת הציר - 2 בצלים 3 ענפי סלרי עם העלים 3 גזרים 1 ראש שום 5 ס"מ ג'ינג'ר 1 גבעול למון גראס (לא חובה) 1 מארז פטריות שיטאקי מיובשות תבלין מיקס עלי דפנה ופלפל אנגלי 1 כף מלח (לפי הטעם) 4 כפות רוטב סויה 4 ליטר מים
להגשה - 1 מארז פטריות שימג'י 1/2 חבילת אטריות אורז ישרות 1 מארז טופו 20 גבעולי נענע 5 גבעולי בצל ירוק 1/2 צרור כוסברה 1 מארז נבטים סיניים
3 צפייה בגלריה
מרק ויאטנמי
מרק ויאטנמי
(צילום: באדיבות שוקיט)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את כל ירקות הציר לחתיכות גסות ושמים בסיר גדול ביחד עם כ-4 ליטר מים.
  2. מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, כ-10 גרגירי פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, וסויה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כשעה, לקראת סוף הבישול- טועמים את המרק ומתקנים תיבול בהתאם.
  4. בינתיים מכינים את התוספות: מייבשים את הטופו היטב עם נייר סופג, חותכים לקוביות, ממליחים ומטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן זית עד הזהבה מכל הכיוונים, מוציאים לצלחת.
  5. באותה המחבת - מקפיצים את הפטריות הקפצה קלה שיתרככו מעט ומוציאים לקערה נפרדת.
  6. מבשלים את אטריות האורז כדקה פחות ממה שרשום על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  7. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים וחותכים את הבצל הירוק לפרוסות עבות, את הנבטים שוטפים היטב.
  8. להגשה: מסדרים בקעריות מרק רחבות קצת מכל תוספת: אטריות אורז, טופו, פטריות מוקפצות ונבטים.
  9. מוזגים את הציר הרותח בתוך כל קערה ומסדרים מלמעלה עלי נענע, כוסברה ובצל ירוק.
המתכונים באדיבות חברת שוקיט (Shookit) – רשת למשלוחי פירות, ירקות ומוצרי מעדנייה