אין כמו לפתוח את השבת עם ניחוחות של אפייה בבית, אבל העוגיות לא יאפו את עצמן. בשביל ממש ליהנות מהשבת שלכם אתם צריכים עוגייה פריכה ליד הקפה של שבת בבוקר, או סתם שיהיה נשנוש מתוק בין הארוחות. אבל לא תמיד יש זמן, לא בכל בית יש תנור אפייה וגם מיקסר זה לא תמיד מוצר שקיים בכל מטבח. אז בשביל אותם אלה שאולי קצת מאותגרים במטבח או בלו"ז, קיבצנו חמישה מתכונים נהדרים שתוכלו להכין בקלות לכבוד סוף השבוע.

עוגיות במיקרו בחמש דקות

אורן לוקסנבורג
המצרכים (ל-12 עוגיות):
110 גר' (3/4 כוס) קמח לבן – אפשר להחליף בכל סוג אחר של קמח שרוצים 65 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות 30 גר' (2 כפות) סוכר חום 20 גרם (כף + כפית) סוכר לבן 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 ביצה טרופה 1/4 כפית תמצית וניל קורט מלח
5 צפייה בגלריה
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה
(צילום: אורן לוקסנבורג)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את החמאה עם הביצה והסוכרים במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה (אם אין מעבד מזון – אפשר לערבב את החומרים בקערה עם מטרפה).
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים שוב בפולסים עד שהבצק מתאחד. מעבירים לניילון נצמד ומגלגלים לנקניק בצק.
  3. מכניסים למקפיא ל-30 דקות (אפשר לשמור אותו עד חודשיים במקפיא ובכל פעם להכין עוגיות טריות).
  4. מוציאים את הבצק הקפוא ובעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  5. מניחים על גבי נייר אפייה, מפזרים קצת סוכר חום מעל כל עוגיה ומכניסים למיקרו.
  6. אופים במיקרו במשך דקה וחצי עד שתי דקות בעוצמה גבוהה (דקה וחצי תיתן עוגיות רכות יותר ושתי דקות יתנו עוגיות פריכות מאוד).
  7. מוציאים מהמיקרו, נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות ואפשר לאכול.

עוגיות שוקולד צ'יפס

סאני דרעי
המצרכים ( 50-48 עוגיות): 200 גר' סוכר לבן 200 גר' סוכר חום דחוס מעט מלח 1/2 כפית סודה לשתייה 2 ביצים 200 גר' חמאה מומסת 350 גר' קמח מעט וניל 180 גר' שוקולד (60 גר' שוקולד מכל סוג שאהוב עליכם)
5 צפייה בגלריה
סאני דרעי אופה עוגיות שוקולד
סאני דרעי אופה עוגיות שוקולד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים בעדינות את החמאה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את כל המרכיבים,מלבד השוקולדים, בין 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת פירורית וכמעט אחידה.
  2. מוסיפים פנימה, תוך כדי ערבוב, את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים גם את השוקולדים ומערבבים למשך דקה אחת נוספת. לאחר כדקה, מסיימים לערבב את התערובת בעזרת הידיים בכדי לוודא שהשוקולדים התפזרו באופן שווה בבצק.
  3. אפייה - בעזרת 2 כפיות, מסדרים כ-12 גושי בצק ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם תרצו עוגיות סימטריות יותר, אפשר ליצור מהבצק כדורים במקום גושים ולמעוך אותם מעט על התבנית. אני מעדיפה את העוגיות במראה ביתי ופחות מוקפד. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה. ממשיכים כך עם שאר העוגיות.

עוגיות שקדים וסילאן

המצרכים (ל-30 עוגיות):
1 ביצה 40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר 1/4 כוס סילאן 300 גר' (3 כוסות) שקדים מולבנים, פרוסים דק
5 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים ביצה עם אבקת סוכר וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים שקדים, ומערבבים בעדינות וביסודיות כך שפרוסות השקדים יצופו בלי להישבר.
  3. מעצבים לעוגיות - נוטלים כף מהתערובת לכל עוגייה, ומניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.

עוגיות מרציפן בלי מיקסר

מורן גיל
המצרכים (ל-14 עוגיות בגודל בינוני):
למלית העוגה - 220 גר' חמאה רכה 180 גר' סוכר חום כהה 1 ביצה 1 כפית מחית וניל 1 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח שולחן 200 גר' קמח 100 גר' מרציפן, חתוך לקוביות 150 גר' שוקולד לבן חופן אגוזי לוז חצויים מלח מלאדון
5 צפייה בגלריה
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. פורסים נייר אפייה על התבניות.
  2. בקערה בינונית מערבבים עם כף עץ או לקקן את החמאה הרכה עם הסוכר החום עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הווניל, הסודה לשתייה, המלח והקמח, ומערבבים היטב עד להטמעתם. אם קשה אפשר לערבב עם הידיים, זה מעט מלכלך אבל יעיל מאוד.
  4. מוסיפים לתערובת העוגיות את קוביות המרציפן והשוקולד הלבן, ובעזרת לקקן מערבבים היטב עד להטמעתם המלאה במלית.
  5. יוצרים עיגולים יפים מתערובת העוגיות שלנו בקוטר של 3 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית, ושומרים על מרחק בין אחת לשנייה, מכיוון שבאפייה העוגיות יתפרסו על שטח רחב יותר.
  6. מפזרים על החלק העליון של העיגולים אגוזי לוז חצויים (אם הם לא נתפסים אז אל תתבישו לנעוץ אותם בעיגולים) ומעט מלח מלאדון.
  7. מכניסים את העוגיות לתנור ל-12 דקות. מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן אפשר לשמור אותן בצנצנת אטומה שלושה-ארבעה ימים.

כדורי תמרים

נעמי רותם, קייטרינג עפרוני עין יהב
המצרכים (ל-70 כדורים):
20 תמרים מזן מג'הול 3 כפות סילאן ללא סוכר 3 כפות קקאו 1 כף טחינה גולמית 1 כף שמן קוקוס 1 כוס גפרורי שקדים 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר 1 כפית קינמון כפית גרידת לימון
לציפוי - חופן שומשום קלוי
5 צפייה בגלריה
כדורי תמרים
כדורי תמרים
(צילום: ערבה תיכונה)
אופן ההכנה:
  1. קולים את השומשום על מחבת, ומשחימים באותה מחבת גם את השקדים.
  2. מגלענים את התמרים, ומרסקים אותם במעבד מזון בשיטת הפולסים.
  3. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  4. שמים את השומשום בצלחת עמוקה. יוצרים כדורים קטנים (כמו גולות של פעם) ומגלגלים בשומשום.