מילקשייק

המצרכים לכוס אחת: 3 כדורי גלידה וניל או טעם אחר שרוצים 240 מ״ל (כוס) חלב קר 50 גר' שוקולד מריר 2 עוגיות סנדוויץ', אוריאו או כל סוג אחר סירופ שוקולד (לא חובה) 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38% 1 כפית אבקת אינסטנט פודינג 1 כפית אבקת סוכר
לקישוט - עוגיות, חטיפי שוקולד או כל דבר אחר טעים שיש לכם במזווה
2 צפייה בגלריה
מילקשייק
מילקשייק
(צילום: אייל רווח)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד בקערה קטנה חסינת חום בפולסים במיקרוגל.
  2. טובלים את הכוס בשוקולד, נותנים לו מעט להתייצב (אפשר להכניס למקרר לדקה-שתיים).
  3. מכניסים את העוגיות לשקית אטומה, מועכים אותן היטב עד שנוצרת תערובת פירורים דקה. מעבירים לקערה קטנה.
  4. מפזרים את פירורי העוגיות על שכבת השוקולד כך שהם ידבקו ויכסו אותה.
  5. מוזגים סירופ שוקולד על דפנות הכוס הפנימיות. מניחים בצד או במקרר.
  6. מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  7. שמים את הגלידה והחלב בכוס גדולה ורחבה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר, עד קבלת תערובת סמיכה וחלקה.
  8. מוזגים את המילקשייק לכוס המקושטת, מזלפים קצפת ומקשטים עם מה שבא לכם.

גלידה ביתית משלושה מרכיבים

המצרכים
לגלידה - 500 מ״ל שמנת מתוקה 38% 1 פחית חלב מרוכז 2 כפיות תמצית או מחית וניל איכותית
לרוטב שוקולד - 125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38% 100 גר' שוקולד מריר איכותי
2 צפייה בגלריה
מילקשייק
מילקשייק
(צילום: אייל רווח)
אופן ההכנה:
  1. מוודאים שהשמנת המתוקה והחלב המרוכז מקוררים היטב (יש לשים מראש במקרר).
  2. מקציפים את השמנת המתוקה במהירות בינונית-גבוהה כשתי דקות, עד לקבלת קצפת יציבה. יש להיזהר מהקצפת יתר.
  3. שופכים את החלב המרוכז לקערה קטנה ומערבבים עם תמצית הוניל.
  4. יוצקים ככוס קצפת אל תערובת החלב המרוכז ומקפלים בעזרת לקקן.
  5. מעבירים את התערובת אל הקצפת, מערבבים בעדינות עד לאיחוד ויוצקים לתבנית.
  6. מכסים את התבנית ומעבירים למקפיא למשך חמש שעות לפחות.
  7. מכינים רוטב שוקולד - שמים בקערה קטנה חסינת חום את השמנת המתוקה והשוקולד. מחממים במיקרוגל בפולסים תוך כדי ערבוב כל 20-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  8. לפני ההגשה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא ונותנים לה כ-10-15 דקות להתרכך.
  9. במידה ורוטב השוקולד התייצב, מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל, מערבבים ויוצקים מעל הגלידה.
  10. מוסיפים תוספות כמו דובדבנים טריים, פירורי עוגיות, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שבא לכם.
הכלים באדיבות Golf & Co