עוף ממולא באורז וצנוברים

המצרכים (ל-6 סועדים):
1 עוף שלם (במשקל 1.5-1.7 ק"ג)
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
מלח פלפל
1 כוס אורז
1/2 כף בהרט
2 כפות צנוברים
1/2 כפית קינמון
1 כף פפריקה
1/2 כפית כורכום
3 בצל, פרוס לטבעות
3 צפייה בגלריה
עוף
עוף
עוף
(סהר רפאל )
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את האורז בסיר עד לריכוך, ומקררים.
  2. קולים מעט את הצנורבים במחבת עד להזהבה.
  3. בקערה מניחים את האורז, מוסיפים את הצנוברים, מתבלים במלח פלפל, בהרט וקינמון.
  4. ממלאים את העוף באורז המתובל ומושחים בשמן זית מעורבב עם פפריקה, כורכום, דבש מלח ופלפל, ומעסים את העוף.
  5. מניחים בתחתית התבנית את הבצל הפרוס, ומתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית מניחים את העוף מעל.
  6. צולים את העוף בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות במשך כשעה.

קציצות דגים ברוטב חריימה

המצרכים (ל-4 סועדים):
1/2 ק"ג דג טחון (פילה מוסר ים, פילה בקלה, פילה קרפיון)
1 בצל, קצוץ
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
קורט כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
לרוטב -
2 כפות שום טרי, כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף קימל טחון
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
3 צפייה בגלריה
קציצות
קציצות
קציצות
(סהר רפאל )
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את השום עם הפפריקה, הקימל ורסק העגבניות. מחממים את השמן בסיר ומסירים מהאש. מערבבים את תערובת התבלינים עם השמן החם. מחזירים לכיריים על להבה נמוכה, ומוסיפים בהדרגה כ-2 כוסות מים, לקבלת הסמיכות הרצויה. מבשלים כ-10 דקות.
  2. מכינים את הקציצות - מערבבים היטב את כל המרכיבים. מכינים קציצות ומחליקים אותן בעדינות לרוטב. מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה, בסיר לא מכוסה, מבלי לגעת בקציצות, כדי לשמור על שלמותן. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

אוסובוקו טלה וירקות שורש

מצרכים (ל-6 סועדים):
אוסובוקו טלה שלם על העצם במשקל 2-3 ק"ג
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים קטנים, קלופים וחצויים
5 גזר בינוני, קילופים וחתוכים גס
3 שורש פטרוזיליה, קלופים וחצויים
5 ענפי כרפס
2 שורש סלרי
2 יח כרישה פרוסים
חופן עלי תימין
2 ראשי שום
3 עגבניות, פרוסות
3 כפות סילאן
1 כוס יין אדום
1 ליטר ציר ירקות או מים
2 כפות חרדל
מלח ופלפל
3 צפייה בגלריה
אוסבוקו
אוסבוקו
אוסבוקו
(סהר רפאל )
אופן ההכנה:
  1. מושחים את הנתח בשמן זית וחרדל מתבלים במלח ופלפל, ומעסים היטב. מניחים את התימין בתחתית תבנית ואת העגבניות מעל. מניחים את נתח הטלה מעל הכל, ומפזרים מסביב את כל הירקות
  2. מוסיפים את היין ואת הציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ,צולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות 30-40 דקות.
  3. מכסים היטב בנייר אפייה ובנייר כסף, ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 160 מעלות למשך שעתיים.
  4. להגשה - מניחים את הנתח על צלחת הגשה, מערבבים את הירקות והרוטב שנוצר, טועמים ומסדרים הכל מעל ומסביב לנתח. מומלץ להגיש עם לימון ליד.
סהר רפאל הוא השף של מסעדת "כרמים"